MF Metronom

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Rax13
MF veteran

MF Metronom

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 03:07

Poshto nisam uspeo da nadjem odgovarajuci "stand-alone" metronom program, odlucio sam veceras da ga sam napishem u VB6 :D

Posle nekih 6 sati rada (nisam radio u VB oko 3 godine), "projekat" je stigao dokle je stigao, a ja sam reshio da to bude to za veceras i da ga "objavim" ovde ovako nedovrshenog kako bi mogli da ga probate i javite utiske...

Nazvao sam ga MF (Muzicki-Forum) Metronom poshto ga radim sa namerom da bude za clanove ove zajednice...

Evo za sada ovoliko (dosta nedovrshen, ocekujte da "bode" :D ), a ovih dana dorada, kako funkcionalna, tako i graficka... Otvoren sam za sve predloge...

Pozdrav i sa najboljom namerom...... Odlazim pod tush,pa u krevet :lol:

http://www.box.net/shared/7dotggr8d4

Hillybilly

Re: MF Metronom

Post by Hillybilly » 26 Sep 2008, 03:26

Prijatelju, imaš piće od mane! Pa ovo je genijalno!!!

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 03:41

Hehe... 'Fala care... :wink:

Ma treba tu josh DOSTA rada, nadam se da cu naci vremena da sklopim to da lici na neshto ovih dana... Ako ne sad, onda tamo posle prvog, kad zavrshim selidbu u BG... :)

A sad stvarno odo' u krevet... 'q noc :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 26 Sep 2008, 03:53

Savrseno :)
Ako zaista zelis da ga nazoves mf metronom mogu da ti posaljem logo, mogu i da ga "dizajniram".. mada ne znam kakve slicice trebaju :D Mislim... to bi valjda islo iz vise slika.. ne znam zasto mi je .bmp sada na pameti... Uglavnom javi ako treba nesto.

Meni je izbacio da mi fali msstdfmt.dll . Verovatno ce se desiti jos nekome... moze da se nadje za sekund na netu. Posle se kopira u windows/system32 , onda otvorite command prompt (start-run-cmd) , ukucate regsvr32 msstdfmt.dll i enter.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Sep 2008, 10:12

Raxe.... skidam ti kapu!!!

Odusevljavas me....

Mnogo je dobro... ima ovo da se doradjuje i doradjuje.. naravno koliko si u mogucnosti, ali i ovako je funkcionalno!!!

Bravo !!! :bow: :bow: :bow:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 11:36

Jaoj hvala svima!!! Mnogo mi znaci shto ste ovo ovako prihvatili i voljni ste da saradjujete...

@KOD: Pa pazi, nebitan je format... Znaci, za pocetak mi daj recimo logo i ikonicu (ne mora .ico format) i nacrtaj odprilike kako bi to sve moglo da izgleda, pa cu videti da koliko toliko to sve izvedem...
E hvala ti shto si mi rekao za ovaj fajl... Uradicu i setup koji ce automatski ubacivati taj file u sys32...

Nego, dajte neki feedback oko onog ubrzavanja... Sad sam bash probao i meni neshto ne radi kako treba uvek... Tako da mi je to prvo po redu za sredjivanje...

Hvala deki :wink:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Sep 2008, 12:08

Eeeeeeeeee da su nam svi clanovi ovakvi ,gde bi nam kraj bio :D
CIka Rax-e svaka chast ,odlichna ideja :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Sep 2008, 12:57

Posle konsultacija sa Raxom dogovorismo se da objavim ovde "bug listu" i neke predloge...

Dakle... ja mislim ovako.. ko drugacije ili nesto dodatno misli... let speak, or forever shut... (or whatever..)

- Kad upalis metronom.. ne krece da radi dok ne kliknes na "automatsko ubrzavanje"
- fale 5/6, 4/8, 7/8, 9/11.. i ostali ritmovi..
- kad pritisnes automatsko ubrzavanje.. ne pocne odmah da radi...nego moras da mu promenis default bmp 80 na bilo koju drugu vrednost da bi poceo da radi..
- najveca "greska" je to sto ubrzava u sekundama umesto po taktovima..

kada sviras neku deonicu... ok je da je na 120bmp traje 10 sekundi.. ali posle prvog ubrzavanja, ta ista deonica ne traje vise 10 sekundi vec traje krace.. pa se desi da se ubrzanje desi u pola takta... ili u nekom nelogicnom delu fraze...
vec na 140 ili na 160 je to blizu polovine fraze.. a da ne pricamo o brzim brzinama.. gde se ubrzanje dogodi u nekom nelogicnom delu..

Moj predlog je da ubrzavanje vezes na taktove pa da glasi
pocetna vrednost je 70 npr.. interval promene da ne bude u sekundama nego u taktovima.. npr interval promene 15 taktova (a takt da bude jedna celina koja je odredjena u delu 2/4, 4/4, 3/4 itd) povecanje moze da ostane isto znaci za xxx bmp..

ukratko - da ne ide linearno nego stepenicno.. ako me razumes...

- dalje, komande bi trebale da budu

start/stop na jednom dugmetu i mogucnost pokretanja i zaustavljanja "space" na tastaturi

kada upises brojku tempa pritiskom na enter da se odmah stavi u funkciju "space" tako je je metronom odmah spreman da radi..

nije problem to sto sve moze misem, ali mislim da malkice oduzima vreme i malkice odvlaci paznju.. pretpostavka moras da ostavis gitaru (ili da imas vratolomije) da sve sredis u metronomu pa onda da se spremis i da uzmes gitaru u ruke... malo odvlaci paznju...

- Ne bi bilo lose da se da mogucnost da se bmp povecava strelicama gore-dole a taktovi menjaju levo-desno... doduse.. bmp da moze da se menja i dok radi metronom a taktove samo kad je u zaustavljenom stanju...

Tolko za sad... otkrivacemo jos tokom upotrebe, ali se iskreno nadam da je ovo sve...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Sep 2008, 13:20

start/stop na jednom dugmetu i mogucnost pokretanja i zaustavljanja "space" na tastaturi
Jasta more! Bice lakse za koriscenje ,user friendly hahahahahah

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 13:22

Evo popravio sam automatsko ubrzavanje, sada radi kako treba... Stavicu Start i Stop na jedno dugme i da moze da se kontrolishe preko space...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 14:59

Sredjeno ovo shto sam u prethodnom postu rekao, osim shto space radi samo kada je fokus na Start/Stop dugmetu... Isti link... http://www.box.net/shared/7dotggr8d4

Skidajte, pa da cujem feedback :wink:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 26 Sep 2008, 15:13

Svaka cast! I ja vec neko vreme da razmisljam da napravim metronom, ali u javi. (to mi je blize)
Mozda se i ja poigram sa ovim :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Sep 2008, 15:22

zolideathmetal wrote:Svaka cast! I ja vec neko vreme da razmisljam da napravim metronom, ali u javi. (to mi je blize)
Mozda se i ja poigram sa ovim :)
Hvala... Shto da ne, moze i neki zajednicki projekat... :wink:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Sep 2008, 16:05

Hey ljudi... mozda neko ima problema da ga nadje dok ga rax ne ubaci u program... zato evo vam ovaj DLL u rar-u

http://www.box.net/shared/d8ihezhckc

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 26 Sep 2008, 16:25

Evo ovako. Nisam uradio celo, cisto da vidite kako bi izgledalo (fali dole automatsko ubrzavanje). Ne znam koliko je to izvodljivo, niti da li se jos nekome sem mene svidja :)
Image

I logo za rax-a. Providan png je... kontam da imas photoshop tako da mozes sa png-om da uradis sta hoces sto se tice pozadine. Jpg bi se sjebao. Narandzasta boja je FF7700, to ti je oficialna narandzasta boja foruma :D

Image

Post Reply