Problem sa Guitar Rigom
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Problem sa Guitar Rigom
evo danas kupio neku eksternu usb zvucnu kartu(FINALY!!!) i imam problem sa guitar rigom... kad koristim njega i npr neke efekte nebitno skroz cuje mi se klin mnogo jace nego to sto guitar rig proizvodi i mnogo glupo zvuci... ako me razumete... levi kanal se cuje klin a desni se cuje guitar rig i klin ga sije bome dobro... HELP ME PLEASE!
Re: Problem sa Guitar Rigom
Odes u Windowsov kontrol panel za zvuk, i mutiras Line IN.
Tako bi trebalo da bude (barem je tako meni na integrisanoj.

to kralju!
radi ko rumun u kanalu...

da neotvaram bzvz novu temu... imam jos jedan proglem... kad mi je guitar rig upaljen sve ostalo mi je muteovano... jel zna neko o cemu je rec? npr. windows media player nema zvuka ili slicno... help pliz!
to je zbog muzicke kartice jer ne moze da ti u isto vreme rade i line in(odnosno usb) ne znam sad preko cega ga kacis i line out.... tako je i kod mene....to je normalno
Kad udjes u guitar rig ne mozes da koristis windows media player ili bilo sta sto je za line out, sam gitaru odnosno sta ti je vec na line in-u...........
Inace moja jedina zamerka celom to programu je sto ne mogu da namestim ritam gitaru koju sam snimio da cuka na clean a ja na primer da soliram na distorziji.
Kad udjes u guitar rig ne mozes da koristis windows media player ili bilo sta sto je za line out, sam gitaru odnosno sta ti je vec na line in-u...........
Inace moja jedina zamerka celom to programu je sto ne mogu da namestim ritam gitaru koju sam snimio da cuka na clean a ja na primer da soliram na distorziji.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Moze! Snimis u njegovom TAPEDECK-u i iskljucis na tom, pomenutom tapedecku efekat! Ostaje ti efekat na gitari a pratnja je clean!!!!luka000 wrote:to je zbog muzicke kartice jer ne moze da ti u isto vreme rade i line in(odnosno usb) ne znam sad preko cega ga kacis i line out.... tako je i kod mene....to je normalno
Ne verujem da vam je to do zvucne, ja imam integrisanu i radi mi winamp + Amplitube...luka000 wrote:to je zbog muzicke kartice jer ne moze da ti u isto vreme rade i line in(odnosno usb) ne znam sad preko cega ga kacis i line out.... tako je i kod mene....to je normalno
low latency drajver zahteva ekskluzivan pristup hardveru...
Znaci verovatno je nesto tipa
ili DX pa sve kroz njega, ili ASIO ekskluziva...
Jesi probao kroz neki VST host?
Znaci verovatno je nesto tipa
ili DX pa sve kroz njega, ili ASIO ekskluziva...
Jesi probao kroz neki VST host?
uff.... neam pojma zapravo sta si me pitao 

Eh, kad pokusavam sve na brzaka...
Kako se ponasa kroz Cubase/Nuendo/... ?
Kako se ponasa kroz Cubase/Nuendo/... ?
Aj i ja da upadnem sa jednim pitanjem, pa neka ide zivot. 
Ima li prostog nacina da snimim Guitar Rig ili Amplitube? Stvarno mi se ne cima sa onim virtuelnim studijima, gde treba sat vremena dok nadem kako da ukljucim snimanje. Meni ne treba NIKAKVA obrada zvuka, samo da snimim ono sto izlazi kroz zvucnike.
Hvala!

Ima li prostog nacina da snimim Guitar Rig ili Amplitube? Stvarno mi se ne cima sa onim virtuelnim studijima, gde treba sat vremena dok nadem kako da ukljucim snimanje. Meni ne treba NIKAKVA obrada zvuka, samo da snimim ono sto izlazi kroz zvucnike.
Hvala!
Pa najjednostavnije resenje bi bilo:
- na windows mixer-u pod recording ukljucis 'wave' [ili 'what you hear'],
- u sound recorder-u [ili forge-u, ili wavelab-u, ili...] nabodes record
- udri po svirci.

- na windows mixer-u pod recording ukljucis 'wave' [ili 'what you hear'],
- u sound recorder-u [ili forge-u, ili wavelab-u, ili...] nabodes record
- udri po svirci.

A mozesh kao shto i ja radim... Ne palish amplitube, znaci samo Cubase. I onda snimash tako i posle samo "obojish" Amplitube-om...friedman wrote:Aj i ja da upadnem sa jednim pitanjem, pa neka ide zivot.
Hvala!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ako hoces u REAL TIME da snimas ono sto sviras sa sve zajesno efektom, onda morash imati neku lepu zvucnu karticu, a sam princip je veoma jednostavan. U sustini jedino sto radis je je da u tom programu u kojem snimas upalish VST efekat na traci na kojoj snimas, a ako imas obicnu integrisanu karticu, onda snimi na "suvo" dakle bez efekata i onda dodaj efekte kako je malopre receno, to i nje neki feeling, ali ako je jedina varijanta i to je OK... 

Hvala Paprika, ali izgleda da ce biti ovako kao sto su opisali Rax13 i nemanjavelimirovic, posto je kartica integrisana, krajnje receno - socijalna.