Mnogi od vas su, pretpostavljam, već prošli i iskusili ono što meni tek predstoji a to je - izbor računara i zvučne kartice (može i eksterne).
Koristim, već dosta dugo, veoma skromnu opremu iz koje sam (neki će se možda nasmejati) izvukao maksimum i uspešno završio sve zadatke.
Zvučna kartica (e, sad je vreme za smeh) je prastara Sound Blaster Audigy, "kec" praktično, i to uparena sa Stagg MCO 5W mikfonom i maleckim Behringer Eurorack UB1622FX Pro.
Koristio bih i dalje ovu skromnu kombinaciju ali moram da menjam računar.
Pucam na neki savremeniji, brži, pouzdaniji ali sa tom novijom generacijom "problem" odsustvo odgovarajućeg slota za prastare kartice

Ili to ili prosto nekompatibilnost sa istima.
Treba mi, dakle, kombinacija računara i kartice koja se uklapa u budžet od oko 40.000 dinara (ili, recimo do 350 €).
- računar sa mnogo RAM-a, bar 1TB HDD, brz procesor i solidna integrisana (ili naknadno ubačena) grafika
- kartica (može i eksterna) koja bi dobro funkcionisala uparena sa računarskom konfiguracijom (da nema latencije, krckanja, puckanja itd.). Izlaz 2.1 sasvim dovoljan.
- neki soft synth koji bi takođe lepo i bez kašnjenja radio sa ovom kombinacijom (ne koristim VST niti midi).
Eto, oko računara i mogu sam da se snađem ali kartica i soft synth...
Najlepše molim za predloge...
Hvala.
P.S. Šta mislite o ovome? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/143 ... ox-Studio/ a ima i slična varijanta od M-Audio.