Nesto sam kontao sledece. Mogao bih lagano da nabavim AKG D112 i jos par SM57-ica. Ako bi imao mogucnost za snimanje cetiri kanala simultano, da li bi mogao da se tako napravi koliko-toliko solidan usnimak bubnja? Znaci kontam da bi za kick bio OK ovaj AKG, SM57 za dobos i jos dva ova mikrofona za overe. Ako nisam zadovoljan usnimkom koristio bih Drumagog za trigerovanje kick-a i snare-a. Za svaki kanal bi koristio preampe sa miksete (Allen&Heath ili Soundcraft).
Za neku stalniju varijantu i za ubuduce ne bih mogao da obezbedim mogucnost snimanja na vise od 4 kanala.
Kakva bi postavka mikrofona bila optimalna u ovakvoj varijanti? Prvenstveno me zanima za over-e, na kojoj udaljenosti i od cega i kako smestiti mikrofone? Pretpostavljam da bi trebalo staviti i onaj high pass ili low cut na mixu...? Isto za snare, ima li neko pravilo?
Ako ne mogu da obezbedim tri 57-ice, nogo samo dve, ostaje mi uvek 58-ica. Da li bi u toj varijatni bilo bolje koristiti dve 58-ice za over-e, a 57-icu za snare, ili obratno dve 57-ice za overe, a 58-icu za snare?
Ranije smo snimili bubanj takodje u mojoj sobi, samo je bilo mogucnosti za malo vise kanala, ne mogu tacno da se setim, ali je sve radjeno potpuno lacki, proizvoljno namestanje i svi mikrofoni koji su korisceni su bili pevacki i dinamicki. Rezultati su ove tri pesmice koje se jos uvek mogu cuti na nasem my space-u: www.myspace.com/plan9soundsystem
Naravno tu je trigerovan i kick i snare. Za kick je koriscen neki ocajni Phonic mikrofon pa je original usnimak bio bljak, ali ovako je ostalo podnosljivo. Nijedan dodatni preamp nije koriscen. Kartica je bila M-Audio 1010 interna.
E pa nadam se da ce se Tiki ili jos neko sa iskustvom javiti u pomoc. Unapred hvala!