Samo bez smeha molim! Ovo što ćete videti je zaista raritet pa imajte obzira!
Dakle, pre više godina sam nabavio mikrofonsku kapislu Sennheiser 4-211 koju sam smestio u tanku cev od dur aluminijuma i uz odgovarajuće napajanje sam to koristio kao merni mikrofon za merenja na zvučnicima. Sama kapisla je bila jako skupa sa nekih 200 dolara, s tim što joj je cena kasnije padala pa je mogla da se nabavi za 50, a mislim da sam negde video cenu i od 30 dolara. Pre godinu-dve mi je palo na pamet da je iskoristim za snimanje pre svega akustične gitare. Krenuo sam da pravim kućište kada sam se setio da imam jedan RCA mikrofon za koji sam dugo razmišljao da li da ga rasturim i na kraju sam ipak to uradio. Taj mikrofon izgleda ovako:

U pitanju je teško liveno kućište, a na dnu ima ogledalce tako da mislim da se koristio na TV pa je spiker(ka) mogao da se ogleda. Možda to i nije tačno. Bilo kako bilo pomenutu Sennheiser kapislu sam ubacio unutra, a kada se otvori izgleda ovako:

Sunđer je stavljen radi ubijanja stojećih talasa. Ispod toga je elektronika za prilagođenje impedanse i fantomsko napajanje koje izgleda ovako:

Kapisla se nalazi sa donje strane pločice kao i dodatno dampiranje.
Iako izgleda kako izgleda radi veoma dobro, a pokazao se solidno i kod snimanja vokala.