Zvucna izolacija pomoc...???
Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
Zvucna izolacija pomoc...???
Pozdrav drustvo...planiram da u podrumu stambene zgrade da napravim prostor za raspevavanje i malo glasnije vezbanje sviranja..e sada da ne bi gnjavio komsiluk zelim da potpuno zvucno izolujem taj prostor da se bukvalno nista ne cuje izvan tog prostora...da li je to izvodljivo ?? ...ako jeste koje materijale trebam da koristim i da li ima neko idealno resenje..hvala 

-
Re: Zvucna izolacija pomoc...???
Tako neka ne bas strucna izolacija za 10-15 kvadrata podruma je izaslo jako puno para ,preko 3 cifre evara.
Sta podrazumevas pod malo glasnije vezbanje sviranja? Jedan instrument ili ceo bend?
Idealno resenje je idealna prostorija i idealan budzet
Kad je brat jos razmisljao o pravljenju kucnog studija, dosta sam razgledao po netu i naisao na jedan forum gde su relativno strucni ljudi pomagali pocetnicima.Skine se google sketch up, napravi 3d plan prostorije i daju se sve moguce informacije koje imaju veze sa prostorom.Od materijala od kojeg je napravljena zgrada do zakonski propisa o glasnoci i nabavljivosti materijala do velicine budzeta......Nazalost, zaboravio sam kako se zove forum.
Al mislim da ce ti "building a home studio" i sl pomoci da nadjes na googleu.
Sta podrazumevas pod malo glasnije vezbanje sviranja? Jedan instrument ili ceo bend?
Idealno resenje je idealna prostorija i idealan budzet

Kad je brat jos razmisljao o pravljenju kucnog studija, dosta sam razgledao po netu i naisao na jedan forum gde su relativno strucni ljudi pomagali pocetnicima.Skine se google sketch up, napravi 3d plan prostorije i daju se sve moguce informacije koje imaju veze sa prostorom.Od materijala od kojeg je napravljena zgrada do zakonski propisa o glasnoci i nabavljivosti materijala do velicine budzeta......Nazalost, zaboravio sam kako se zove forum.

Al mislim da ce ti "building a home studio" i sl pomoci da nadjes na googleu.
Ohrabrio si me sto se tice finansija nema sta
...prostor koji bi ja osposobio je vrlo mali svega 1.5*2m i visine 2.5m a sto se tice sviranja planiram prvenstveno sam da vezbam u tom prostoru i eventualno jos jedna gitara (posto probe sa bendom imam na drugom mestu tako da je ovo isklucivo za licne potrebe
)...

-
Pa, nemoj stedeti na informacijama.
Sta sviras, kakvo pojacalo imas? ...ne znam...na kolko ti je db deklarisan zvucnik ili zvucnici u pojacalu?
Ko je jos u tom podrumu, ko je iznad podruma? Dal u tu prostoriju mogu samo stanari da udju ili bilo ko sa ulice? Kolko je sigurna ta prostorija i kolko se moze uciniti sigurnom? Kakva je struja, dal treba da se dodaje nesto, svetlo, uticnica, itd?
Dal treba da radis nesto sa podbom, dal ima problema sa vlagom, dal ima opasnosti od poplave? Kakvi su zidovi prostorije?Razmisli o svemu i usput pogledaj ovaj link
http://homerecording.com/
Mislim da je to taj forum na koji sam mislio.
Nije skupo napraviti dobar prostor za probe ako ti nece niko skakati zbog buke....snimanje i problemi sa komsijama su skupi
kolko ja znam.
Sta sviras, kakvo pojacalo imas? ...ne znam...na kolko ti je db deklarisan zvucnik ili zvucnici u pojacalu?
Ko je jos u tom podrumu, ko je iznad podruma? Dal u tu prostoriju mogu samo stanari da udju ili bilo ko sa ulice? Kolko je sigurna ta prostorija i kolko se moze uciniti sigurnom? Kakva je struja, dal treba da se dodaje nesto, svetlo, uticnica, itd?

http://homerecording.com/
Mislim da je to taj forum na koji sam mislio.
Nije skupo napraviti dobar prostor za probe ako ti nece niko skakati zbog buke....snimanje i problemi sa komsijama su skupi