Yamaha hs50m

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

Post Reply
Jack Nape

Yamaha hs50m

Post by Jack Nape » 25 Feb 2013, 19:38

Jel ima neko iskustva sa ovim monitorima? Jel ima smisla koristiti ih bez sub-a?
Meni su potrebni za neku amatersku produkciju koja se vrti oko pank, rok, indie zvuka.
Uopste neki saveti za kupovinu monitora koji kostaju do 30k dinara?

Trenutno su mi u opticaju pomenuta yamaha (polovni)
Behringer b1030a
M-audio bx5 deluxe
Alesis m1 520
RCF ayra 5

Ja sam ih sve preslusao, ali u prodavnicama je jako tesko doci do zakljucka, em zbog vremena, em zbog ostalih komponenti koje su ukljucene u lanac, pa svaka pravi neku svoju farbu. Tako mi se desilo da ayra 5 zvuci neuporedivo mutnije od behringera, sto je verujem rezultat pustanja na razlicitim sistemema.

Potpuno sam nov u ovome, pa je svaki savet dobrodosao.

Cope

Re: Yamaha hs50m

Post by Cope » 27 Feb 2013, 00:00

A neki Adam da li si probao? Ima ih Artist. E sad za te pare, sumnjam da ima nešto pošteno da se kupi - a novo...

Dushan S

Post by Dushan S » 27 Feb 2013, 03:42

Jack Nape wrote:Jel ima neko iskustva sa ovim monitorima? Jel ima smisla koristiti ih bez sub-a?
Meni su potrebni za neku amatersku produkciju koja se vrti oko pank, rok, indie zvuka.
Uopste neki saveti za kupovinu monitora koji kostaju do 30k dinara?

Trenutno su mi u opticaju pomenuta yamaha (polovni)
Behringer b1030a
M-audio bx5 deluxe
Alesis m1 520
RCF ayra 5

Ja sam ih sve preslusao, ali u prodavnicama je jako tesko doci do zakljucka, em zbog vremena, em zbog ostalih komponenti koje su ukljucene u lanac, pa svaka pravi neku svoju farbu. Tako mi se desilo da ayra 5 zvuci neuporedivo mutnije od behringera, sto je verujem rezultat pustanja na razlicitim sistemema.

Potpuno sam nov u ovome, pa je svaki savet dobrodosao.
Zvuk će ti debelo zavisiti od sobe, nezahvalno je preporučivati ljudima monitore. U svakom slučaju od ovih koje si naređao, za tvrđu gitarsku svirku ljudi su u principu zadovoljni sa HS50 i HS80. Nećeš nešto čuti bas frekvencije pa će tu malo biti nabadanja. Behringerovi monitori su ono, kako kome. Ima ljudi kojima su super za te pare. Ovo ostalo ne znam, ne bih baš preporučivao. Možeš eventualno da štediš pa uzmeš ove najmanje Adame, ali ako radiš amaterski, verovatno će ti najveći broj tih jeftinijih kutija biti ok, jer nemaš ti ni neke namere da praviš isuviše završen proizvod.

Cope

Post by Cope » 27 Feb 2013, 13:03

A ove Džibike? Ako je malo trvđi zvuk u pitanju, oni to vole :)

http://www.kupujemprodajem.com/JBL-LSR2 ... id=5938839

Jack Nape

Post by Jack Nape » 28 Feb 2013, 00:09

Odlucih se za ove yamahe hs50m, pa cu vremenom videti dal mi leze. Rano je sad da donosim zakljucke samo sto ih prikljucih, mada svakako na prvu loptu zvuce cistije i manje priguseno od ostatka pobrojanih.
Hvala na savetima!

Post Reply