kako spojiti zvučnike na ulazni ''džek''
- supersonic
kako spojiti zvučnike na ulazni ''džek''
Dakle, imam dva zvučnika po 8 oma. I paralelno ću ih spojiti, plus na plus - minus na minus i uzeti signal sa jedno i sada ne znam kako da spojim na ''izlazni '' signal - odnosno ulazni - zavisi kako se gleda...
Ja bih najradije ostavio da se može uključivati iz jedne u drugu kutiju - dakle imam dva ženska na kutiji ali ne znam kako bih to sredio ...
može neki savjet ...
u pitnju je bas kutija sa dvije desetke .
Ja bih najradije ostavio da se može uključivati iz jedne u drugu kutiju - dakle imam dva ženska na kutiji ali ne znam kako bih to sredio ...
može neki savjet ...
u pitnju je bas kutija sa dvije desetke .
Re: kako spojiti zvučnike na ulazni ''džek''

Sa tim što možeš i sa jednom žicom da pređeš preko oba plusa pa u džek, a sa drugom kroz oba minusa pa u džek.
Nego
ovo mi uopšte nije jasno? Kako to iz jedne u drugu?supersonic wrote:Ja bih najradije ostavio da se može uključivati iz jedne u drugu kutiju - dakle imam dva ženska na kutiji ali ne znam kako bih to sredio ...
- supersonic
Pa imam jednu kutiju 4x10 '' na 4 oma i sada bih napravio ovu kutiju 2x10 '' na četiri oma - i obje kutije npr. da mogu da uključim na pojačalo da rade ... to me je interesovalo...
pa ne znam kako mislis,ako ih vezes paralelno ce da bude 2 oma,pa kad ukljucis ima da pocne neka paljevina da se osjeca 
a ako redno vezes ovamo ima 4 a ovamo 2 zvucnika pa ce ovih 4 da budu tihi jer je duplo manja struja
umrsio si majstore

a ako redno vezes ovamo ima 4 a ovamo 2 zvucnika pa ce ovih 4 da budu tihi jer je duplo manja struja

umrsio si majstore

- supersonic
Ma nikada neću ja koristiti te dvije kombinacije - međutim - nije zgoreg ostaviti da stoji . Zato i pitam,
Ok, ali nisi tako rekao, pominjao si neka dva ženska na kutiji.supersonic wrote:Pa imam jednu kutiju 4x10 '' na 4 oma i sada bih napravio ovu kutiju 2x10 '' na četiri oma - i obje kutije npr. da mogu da uključim na pojačalo da rade ... to me je interesovalo...
Da li imaš dva izlaza za zvučnike na glavi i da li glava može da se tera na 2 oma? Samo ti od toga zavisi.
Ako glava ima samo jedan izlaz za zvučnik, a može da radi na 2 oma, opet može da se sve sredi nekim Y kablom.
nema sanse nikakvi bass-ampovi na 2 oma,to je sigurna paljevina
E to već... Nemam pojma. Mislim nisam nikad čuo. Znam da je standardno na 8 i 4.
- supersonic
ima mi pojačalo dva izlaza, međutim minimum je 4 oma 
neću ja prikopčavati - ali šta znam - možda budem imao nešto što će omogućiti da prikopčam tako nešto i sl....
mada otom potom.

neću ja prikopčavati - ali šta znam - možda budem imao nešto što će omogućiti da prikopčam tako nešto i sl....
mada otom potom.

Tako nešto može da ti omogući jedino novi izlazni trafo sa opcijom od 2 Ohm-a, ali... I ako treba nema potrebe™!supersonic wrote:ali šta znam - možda budem imao nešto što će omogućiti da prikopčam tako nešto i sl....

EDIT: Vidim da imaš odličnu opremu, ne bih ja tu čačkao mečku i kvario stvari da sam na tvom mestu.

http://www.thomann.de/de/eden_wt405.htmvasko wrote:nema sanse nikakvi bass-ampovi na 2 oma,to je sigurna paljevina
http://www.thomann.de/de/ebs_hd350.htm[url][/url]
ima ih jos na 2 oma

I matori Acoustic radi na 2.vasko wrote:nema sanse nikakvi bass-ampovi na 2 oma,to je sigurna paljevina