Pomoć pri izboru SOBNOG HiFi pojačala?
Re: pomoc pri izboru SOBNOG pojacala
uhh, imas Privatnu poruku.. to ti je gore ispod logoa foruma... pa u prvom redu pise:
CHAT ^ [1] | PORTAL | Index boarda ‹ Muzički Instrumenti i oprema ‹ Zvučnici
a u drugom:
Korisnički Kontrolni Panel (1 novih poruka) • Pogledajte vaše postove
e ovde gde ti pise 1 poruka klikni tu!
CHAT ^ [1] | PORTAL | Index boarda ‹ Muzički Instrumenti i oprema ‹ Zvučnici
a u drugom:
Korisnički Kontrolni Panel (1 novih poruka) • Pogledajte vaše postove
e ovde gde ti pise 1 poruka klikni tu!
Pogledaj ovo http://www.player.rs/category.php?ID=14
ili neki risiver http://www.player.rs/category.php?ID=13
A od zvucnika kod http://www.winneraudio.com/
nesto od Aurum Cantus
ili mozda http://www.hiendfi.net/zvucnici/v-serija/usher-v-601/
Pozdrav. Svakako idi i pitaj, idi i slusaj. Veruj samo svojim usima.
ili neki risiver http://www.player.rs/category.php?ID=13
A od zvucnika kod http://www.winneraudio.com/
nesto od Aurum Cantus
ili mozda http://www.hiendfi.net/zvucnici/v-serija/usher-v-601/
Pozdrav. Svakako idi i pitaj, idi i slusaj. Veruj samo svojim usima.
-
Aj mi samo recite na sta da obratim paznju s'obzirom da imam malu sobu (10kvadrata)
Re: Pomoć pri izboru SOBNOG HiFi pojačala?
S obzirom da imas malu sobu i skroman budzet, svakako dolaze u obzir male bookshalf kutije.
Ako ti je izvor zvuka komp, pojacalo to nece moci da nadoknadi. Pa je izbor irelevantan.
Uzmi ozbiljno u razmatranje Onkyo pojacala ili risivere, a kutije Usher su mnoge iznenadile, pa cak i najjeftiniji model.
Savet bi bio da svakako odvojis vreme i odes na slusanje. Neka neko iskusniji, u koga imas poverenje, krene sa tobom. Ponesi poznat materijal za slusanje i to je to.
Veruj samo svojim usima. Dozivljaj zvuka je jedinstven i nemoj zuriti u odluci.
Daj prednost ujednacenosti zvucne slike, da nista preterano ne iskace i ne namece se. Neutralnost ispred svega. Srecno.
Ako ti je izvor zvuka komp, pojacalo to nece moci da nadoknadi. Pa je izbor irelevantan.
Uzmi ozbiljno u razmatranje Onkyo pojacala ili risivere, a kutije Usher su mnoge iznenadile, pa cak i najjeftiniji model.
Savet bi bio da svakako odvojis vreme i odes na slusanje. Neka neko iskusniji, u koga imas poverenje, krene sa tobom. Ponesi poznat materijal za slusanje i to je to.
Veruj samo svojim usima. Dozivljaj zvuka je jedinstven i nemoj zuriti u odluci.
Daj prednost ujednacenosti zvucne slike, da nista preterano ne iskace i ne namece se. Neutralnost ispred svega. Srecno.
-
Napokon neko da da pravi savet. Hvala ti najlepse! Ako mi samo jos mozes reci kolko je bitno da donja granica opsega bude sto blize 20Hz Moze li zadovoljiti potrbe i ako je najniza frekvencija 40-60 Hz?
Nemoj se uopste opterecivati brojkama. Sto se niskih tonova tice, obrati paznju na definiciju, jer je tu onda i brzina itd.
Ne mozes od skromnog sistema da ocekujes najnize frkvencije, a to i ne treba da ti bude cilj. Gro muzicke informacije je u srednjem opsegu. Uvek za probu nosim disk sa sjajno snimljenim sopran saksofonom i ako taj test zvucnik ne prodje, preskacem ga. Takodje, ljudski glas je jako zahtevan, ali nema puno dobrih snimaka. Ovo sto se snima u zadnjih 10-15 god. je strasno i u suprotnosti sa prirodom. Ja eto, ulazim u cetvrtu deceniju bavljenja zvukom i jos uvek ne znam nista.
Mozda, je ipak najbolji savet da nikako ne robujes predrasudama, kako tudjim, tako i svojim. Najbolje je videti sta tebe zadovoljava, sta ti prija i odgovara, pa na osnovu svog iskustva stvaras zakljucke.
Uskoro bi trebalo, kako sam cuo, da bude ponovo Audio-show, pa to nije losa prilika da poslusas svasta na jednom mestu. Mada i tu ima ali...
Svakako nemoj zuriti. Sta god da kupis, odmah po izlasku iz radnje, ne vredi vise koliko si ga platio. Nacuo sam da ima prodavaca, koji hoce da daju komponente na probu. Svakako, svuda pitaj i za to.
Ne mozes od skromnog sistema da ocekujes najnize frkvencije, a to i ne treba da ti bude cilj. Gro muzicke informacije je u srednjem opsegu. Uvek za probu nosim disk sa sjajno snimljenim sopran saksofonom i ako taj test zvucnik ne prodje, preskacem ga. Takodje, ljudski glas je jako zahtevan, ali nema puno dobrih snimaka. Ovo sto se snima u zadnjih 10-15 god. je strasno i u suprotnosti sa prirodom. Ja eto, ulazim u cetvrtu deceniju bavljenja zvukom i jos uvek ne znam nista.
Mozda, je ipak najbolji savet da nikako ne robujes predrasudama, kako tudjim, tako i svojim. Najbolje je videti sta tebe zadovoljava, sta ti prija i odgovara, pa na osnovu svog iskustva stvaras zakljucke.
Uskoro bi trebalo, kako sam cuo, da bude ponovo Audio-show, pa to nije losa prilika da poslusas svasta na jednom mestu. Mada i tu ima ali...
Svakako nemoj zuriti. Sta god da kupis, odmah po izlasku iz radnje, ne vredi vise koliko si ga platio. Nacuo sam da ima prodavaca, koji hoce da daju komponente na probu. Svakako, svuda pitaj i za to.
-
Jos jednom hvala. Bice da ce ovo da potraje, a ja sam jako nestrpljiv (sto nikako ne valja), al valjda cu da izdrzim
))) Prijatelju, pomogo si mi u dva posta vise nego sve sto su me do sad posavetovali. Pozdrav do daljnjeg, ako mi sta jos bude nejasno (mada si mi poprilicno dobro sve objasnio) ja cu okaciti pitanje. Hvala 10-ti put 

NAD.
Prodaje se jedan Proton (NAD-ova fabrika), mislim da je oko 100 evra.
Prodaje se jedan Proton (NAD-ova fabrika), mislim da je oko 100 evra.
posto ti je mala prostorija asolutno ti ne treba nesto jako.. vise obrati paznju na decibele i herce pri kupovini kutija, nego na vate..
u tom slucaju praviti kutije samo zbog toga.. mislim da bi bio suvisan izdatak.
mozda neke dobre slusalice...
a pojacalo.. nad,onkyo.. mozda neki mono blokovi.. ima na linku koji je postavio moj komsija shule.. definitivno bi se isplatilo da skupis jos malo kinte za tako nesto.. za ubuduce,sigurno ces nekad imati vise kvadrata
ako te zanimaju polovne hi fi komponente,jako dobro ocuvane itd.. znam coveka koji ima servis i sto je najvaznije posten je. posalji PP ako hoces broj. razgovaraj sa njim,posavetovace te..

u tom slucaju praviti kutije samo zbog toga.. mislim da bi bio suvisan izdatak.
mozda neke dobre slusalice...
a pojacalo.. nad,onkyo.. mozda neki mono blokovi.. ima na linku koji je postavio moj komsija shule.. definitivno bi se isplatilo da skupis jos malo kinte za tako nesto.. za ubuduce,sigurno ces nekad imati vise kvadrata

ako te zanimaju polovne hi fi komponente,jako dobro ocuvane itd.. znam coveka koji ima servis i sto je najvaznije posten je. posalji PP ako hoces broj. razgovaraj sa njim,posavetovace te..