I ja imam problem sa zwucnicima ili pojacalom...:)

Izrada, popravka... sve vezano za zvučnike.
Post Reply
Drumkiller

I ja imam problem sa zwucnicima ili pojacalom...:)

Post by Drumkiller » 16 Nov 2008, 16:11

Imam YAMAHA A-450 pojacalo,nije bas neko,ali solidno je i 2 zwucnika cini mi se da je jedan od 100 ili 150w,uglawnom da neduzim dalje...Problem kod mene je u tome sto jedan zwucnik radi slabije od drugog,npr. otpanjim pojacalo na 3, i imam balance znaci mogu da pomeram u lewo ili desno,ako pomerim u lewo radi samo lewi zwucnik, ako pomerim u desno onda samo desni(za to sluzi taj balance).Znaci otpanjim na 3 i pustim da radi samo lewi zwucnik, on je ok,posle pomerim balance na desni i primeti se da on radi mnogo tise i da su na njemi izrazeniji basovi,gledao sam i u kompjuteru da nisam slucajno pomerio balance malo u lewo(posto i u kompu ima balance),ali nisam...Dal vi znate sta bi tu mogao da bude problem???Pojacalo ,zvucnik???

sikibaba

Re: I ja imam problem sa zwucnicima ili pojacalom...:)

Post by sikibaba » 20 Nov 2008, 19:09

za pocetak obrni kablove na pojacalu,za zvucnike,koji je bio levi sad nek bude desni
ako je situacija obrnuta od predhodne znaci da je zajeb u kutijama a ne u pojacalu
ako je ista,onda probaj da pozajmis pojacalo da bi video da li je do pojacala ili kompa ili samo kabla od kompa do pojacala(vrlo cest slucaj)

Post Reply