Kabinet 1x12
Kabinet 1x12
Imam kod kuce 12" zvucnik, Roland-ov. Vec duze vreme skuplja prasinu, pa sam resio da konacno nesto uradim sa njim.
Razmisljao sam da pravim kabinet sa jednom 12-com, nesto tipa Marshall 1912 ili Engl 1 x 12" Standard straight, pa me interesuje da li neko ima planove za neke 1x12 kutije ili neki link ili mozda neku pametniju ideju sta bih mogao sa zvucnikom.
Razmisljao sam da pravim kabinet sa jednom 12-com, nesto tipa Marshall 1912 ili Engl 1 x 12" Standard straight, pa me interesuje da li neko ima planove za neke 1x12 kutije ili neki link ili mozda neku pametniju ideju sta bih mogao sa zvucnikom.
- Rocket Roll
Re: Kabinet 1x12
ovo sam spakovao veceras.....
sutra cu valjda uspeti da mu cujem glas..........

sutra cu valjda uspeti da mu cujem glas..........

jel moze da se kupi takva mrezica , da ide samo preko zvucnika ili je to takav model zvucnika ???
- sirac-šunka
- vragolan
Ma vidjao sam takvu mrezicu vrlo cesto...
Ja sam jednu kupio u MG electronics-u.
Ja sam jednu kupio u MG electronics-u.
Mrezicu sam kupio na buvljaku, ima tip koji drzi tezgu sa
zvucnicima i svom opremom......a u kutiji je celestion super 65.......
drvo za kutiju sam uzeo u Merkuru za nekih 1500 dinara,jedan stolar mi je
sklopio kutiju za 1200 dinara posto ja nisam imao uslova da je sam uradim......
finis sam uradio sam.......lak sadolin u tri sloja.......kutija je dosta lagana
i ostaje mi samo da nadjem neku lepu rucku za nosenje.....valjda cu danas stici
da je povezem i da cujem kako radi..........
zvucnicima i svom opremom......a u kutiji je celestion super 65.......
drvo za kutiju sam uzeo u Merkuru za nekih 1500 dinara,jedan stolar mi je
sklopio kutiju za 1200 dinara posto ja nisam imao uslova da je sam uradim......
finis sam uradio sam.......lak sadolin u tri sloja.......kutija je dosta lagana
i ostaje mi samo da nadjem neku lepu rucku za nosenje.....valjda cu danas stici
da je povezem i da cujem kako radi..........
Ima mrezica da se uzme u elementi, http://www.elementa.co.yu/yu/roba_list. ... odgrupa=21balanso wrote:jel moze da se kupi takva mrezica , da ide samo preko zvucnika ili je to takav model zvucnika ???
Super ti izgleda box. Na sta ces da ga kacis?alzo wrote:ovo sam spakovao veceras.....
sutra cu valjda uspeti da mu cujem glas..........![]()
za pocetak cu kaciti Laney LC 15 dok ne uzmem neku glavu......
a svaka chast komsho
@keys imash u player-u neki izbor Celestion-a, mozda bi bolje bilo da spakujesh u taj box koji ces da pravis neki Classic Lead ili Vintage 30.

@keys imash u player-u neki izbor Celestion-a, mozda bi bolje bilo da spakujesh u taj box koji ces da pravis neki Classic Lead ili Vintage 30.
Ali ja box pravim zato sto imam viska zvucnik, ne zato sto mi treba dobar box! 

@ dwezzil.........fala komso
tek danas sam uspeo da povezem box i da ga probam.....
Laney je dobio sasvim drugu dimenziju pojacala, pun zvuk sa dobrim basovima
i sto bih rekao nas narod "puna saka brade"......imam utisak da mi originalni Celestion tube 10 u
kombu zvuci kao tranzistor u odnosu na kutiju......svirao sam jedno pola sata,
gain na tri i po i master na dva i evo jos sad osecam onaj blagi pritisak u usima.....
sve zvuci mnogo konkretnije i punije......mozda mi dune da napravim i kutiju za glavu u istom fazonu i
prebacim pojacalo iz komba i eto fancy boutique pojacala...........

tek danas sam uspeo da povezem box i da ga probam.....
Laney je dobio sasvim drugu dimenziju pojacala, pun zvuk sa dobrim basovima
i sto bih rekao nas narod "puna saka brade"......imam utisak da mi originalni Celestion tube 10 u
kombu zvuci kao tranzistor u odnosu na kutiju......svirao sam jedno pola sata,
gain na tri i po i master na dva i evo jos sad osecam onaj blagi pritisak u usima.....
sve zvuci mnogo konkretnije i punije......mozda mi dune da napravim i kutiju za glavu u istom fazonu i
prebacim pojacalo iz komba i eto fancy boutique pojacala...........

- Rocket Roll
Podržavam ideju.alzo wrote:...mozda mi dune da napravim i kutiju za glavu u istom fazonu i
prebacim pojacalo iz komba i eto fancy boutique pojacala...
Svaka chast! Super odradjeno! Samo bi voleo da ga vidim i od nazad ako nije problemalzo wrote:ovo sam spakovao veceras.....
sutra cu valjda uspeti da mu cujem glas..........![]()

Takav neki kabinet bi i ja jaaaaaaaaaaaako voleo da imam za svoj Fender Blues Deluxe

Evo jednog klipa gde su neka dva lika napravila lep kabinet sa 2 Celestion Vintage 30
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/--7DF3aVNhQ&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/--7DF3aVNhQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/--7DF3aVNhQ&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/--7DF3aVNhQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]