Kutija je došla do mene sa pričom da je taj jedan zvučnik neki stariji Fender, koji sasvim solidno radi i može veoma lepo da posluži pri ozvuci pojačala u svrsi dobijanja malo drugačije boje i odziva od onoga što izlazi neozvučeno. Strašno ideja u teoriji, ali u praksi... U pitanju jeste, donekle, stariji Fenderov zvučnik, ali ni malo slavan model. Budući da je slava, veoma često, precenjena i prolazna, ništa od toga nije toliko bitno, ali ono što izlazi iz njega prilikom ozvuke mi se ni malo ne sviđa.
Poenta cele ove priče je da taj zvučnik definitivno leti iz kutije - rešeno.
Pitanje koje bih vam postavio je - Šta dalje?
U kutiji su trenutno tri Celestion G10L-35 (fabrički "tačni" zvučnici) i taj neki Fender.

U priči sa Rocket Roll-om sam došao do par zanimljivih ideja, ali voleo bih da čujem i vaše mišljenje.
Trenutne opcije su:
- Napraviti novu ploču i "prepraviti" kutiju na 3x10
- Zameniti tog Fendera i jedan Celestion za neka 2 "uparena" komada. Trenutni favoriti su G10 VINTAGE i G10 GREENBACK
- Izvaditi sve desetke i ubaciti 2x12"
- Izvaditi sve desetke i ubaciti 1x15" - hahaha, šala mala

Kutiju "gura" Marshall Artiste i to "muljaviji" kanal. Otprilike zvuči kao neki basovitiji i čudno midlovitiji Super Lead.
Mislim da je to sve, valjda ništa nisam izostavio...

Nadam se da ćete biti talični kao u slučaju Vajba i Faza. Obe teme sam započeo bez dinara u džepu, a sa ogromnom željom za tim stvarčicama i posle par strana - tras! Pojaviše se pare k'o grom iz vedra neba!