Dosadno mi je bilo

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
igorpan
MF veteran

Dosadno mi je bilo

Post by igorpan » 09 Dec 2007, 02:31

Ljudi, ja trenutno kuci nemam klavir, i kao sto sam postavio u odgovarajucem forumu, verovatno cu kupiti Roland e-50 za novu godinu.
Posto mi je jako dosadno bilo, naredjo sam nekoliko akorda na neki tekst koji sam napisao.
Nemam nikakvog pojma kako se muzika slaze i aranzira, mada bih voleo da naucim, i sakupio sam neke tutorijale sa neta, cak nisam umeo ni da exportujem u wav fajl :). Jel bi neko mogao da mi kaze da li nesto valja ili je sve sr***.
:D

A.Mid.Zip by Bigupload.Com

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 09 Dec 2007, 09:22

Promeni harmoniju tj akord u levoj ili izbaci to e u melodiji na 0:18, kad u levoj imash f b f b a u desnoj "e", i da poshto prvo imash a-dim tj kod tebe "a es a es"(bez terce), logichno je da posle toga u desnoj bude "es" a ne "e"(leva "a es" desna "e", male sekunde bash i ne zvuche lepo), zato zvuchi kao falsh, da i umesto "f b f b", stavi fis-dim ili D7 ili tako neshto.... jednostavno ne zvuchi dobro u g-mollu "e"?!?To ti je sve na 0:17, 0:18 tu negde... Loshe objashnjavam, nadam se da si razumeo.... 8)
Imash josh nekih falsheva, kao u zadnjoj trecini pesme, negde ti bas ne svira root ton na glavnom delu takta, mislim to moze naravno ali negde jednostavno nije dobro mislim da negde ima D-dur u g-moll gde bass neshto brlja... I na kraju predzadnji akord mislim da je u falshu....

U suhtini fino, zanimljiva harmonija u melodija... ;)
Poz....

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 09 Dec 2007, 12:46

Izmenio sam ono oko 0:18. Sada violine sviraju "a es a es" pa "c fis c fis a", a harfa "pauzu, pa a,c,f", ovo harfa-violine f-fis na kraju mi se svidja ne znam zashto, verovatno jer se ne ocekuje tako neshto, vazno da kratko traje pa posle ide sve u g-mol.
Oov sa basom cu da pogledam kasnije nemam vremena sada.

Hvala, ocekivao sam da ce biti ispljuvano do kraja :) :)

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 09 Dec 2007, 12:58

Pa da "c fis c fis a" bi odgovaralo....
Ako se kraj tebi tako svidja OK, u potpunosti se slazem to je tvoja pesma.....

Pogreshno si me shvatio, ja nikad ne "pljujem", vec sam ti samo ukazao na neke sitne greshke....:)

Poz....

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 09 Dec 2007, 13:07

Da, da, fin si :))))))))
Usput, kad kupim Rolanda, kacim malo lepsu verziju :)

Post Reply