G.Faure - Elegija za cello

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
MUzzY

G.Faure - Elegija za cello

Post by MUzzY » 22 Oct 2010, 02:10

Heh, totalno sam zaboravio da sam ovo radio :) Jako popularno delo medju nama klasicarima a bio mi je izazaov da celu orkestarsku partituru prekucam u MIDI format.
Gudace sam isprogramirao sa EWGOLD paketom a cello (tj. mene) sam snimio preko mic-a na laptopu ... davnih dana.
Eto malo nesto drugacije od mene :) Ziljao sam tu i tamo al' ... oprostice te mi.

Preporucujem da poslusate iako mozda niste fanovi klasicne muzike. Takodje ne morate moju verziju slusati ima raznih veoma dobrih po YTu :)

Poz!
http://www.box.net/shared/xsrhcrg5am

Duane
Fenderaš

Re: G.Faure - Elegija za cello

Post by Duane » 22 Oct 2010, 02:12

šta je tačno elegija?

MUzzY

Post by MUzzY » 22 Oct 2010, 10:39

Najjednostavnije objasnjeno, elegija je tuzna pesma...

kide

Re: G.Faure - Elegija cello

Post by kide » 23 Oct 2010, 02:25

MUzzY wrote:Preporucujem da poslusate iako mozda niste fanovi klasicne muzike. Takodje ne morate moju verziju slusati ima raznih veoma dobrih po YTu :)
ja kao avidni fan klasike moram reći da si jako fino to odgudio, mislim da je šteta što ne kačiš više svoje klasične svirke, ne svoje kompozicije nego baš sebe u interpretaciji nekih klasičnih hitova. ja slabo znam stvari od ovog tvog Gavre, znam samo Rekvijem i Pavanu kao njegov najveći hit, ali nešto me drugo fleširalo kad si mu ga dao po čelenci... moj omiljeni Borodinov gud. kvartet br. 2 u Dduru, ima jako lep lajt motiv na čelu, pa budeš li uskoro snimao nešto daj odsviraj i to, daću ti jednu lepu čokoladu :D

i da, one 32ojke na 4:30 si šmekerski sasuo, svaka čast svaka dala 8)

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Oct 2010, 18:12

Uh taj kvartet je prelep!
Jedno od najlepsih stvari na akademiji mi je bila kamerna muzika. To je prava stvar. Sve ostalo je lepo za tebe licno i tvoju tehniku ali nisi svirac dok ne sednes sa par ljudi i pokusas da stvoris muziku... Steta sto je taj deo obrazovanja mladih muzicara totalno u drugom planu. Svi se treniraju da budu zvezde...

Kad bude bilo prilike da snimim neka klasicna dela okacicu. Bice i toga. Pri kraju sam jedne svoje kompozicije za celo i klavir i tako to :)

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 23 Oct 2010, 20:29

Kad god vidim temu u "Vaši radovi" a da si je ti pokrenuo, ja se obradujem k'o dete kad mu daš čokoladu. :D
Svaka čast majstore. :bow:

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Oct 2010, 20:42

:D
Hvala puno! :ziveli:

pivonroll

Post by pivonroll » 24 Oct 2010, 12:18

Samo cu reci, svaka cast!
Pre par meseci sam provalio da mojim usima jako lezi zvuk cela, tako da sam se ovome obradovao, sto neko rece, k'o dete kada mu daju cokoladu :)

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Oct 2010, 18:42

Hvala ti najlepse! :ziveli:

PhantomOfTheOpera

Post by PhantomOfTheOpera » 31 Oct 2010, 21:38

Svaka chast, svidja mi se, a i sama kompozicija je strasna. Jako si expresivan na celu, stvarno svaka chast. Nije mi jasno kako li si samo uvo uspeo da snimis na mic-u od laptopa, nije lose ispalo. Al' gre'ota bre, nadji neki bolji mic! :D
Jedina zamerka, nekad ti EWQL ne zvuci bas najrealnije, najvise intro nekako dinamika nije bas prirodna, ne stisava se dovoljno brzo kao sto mislim da bi trebalo. Mada to nije ni toliko bitno, bitno je tvoje sviranje :)

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Nov 2010, 09:49

Heh, malo je eznuto raditi sa ewqgold gudacima u Logic-u jer ih vucem preko kontakta ali upravu si! Mic od laptopa je dizajniran da hvata frekfencije glasa i tu cello legne ko kec na deset :) plus preamp kompresuje do bola pa sve zvuci kao "ekstra" :lol: . Drug je kupio nt2A Rode mic i sad je kod mene pa mozda snimim ponovo :)

Hcala ti puno na lepim komentarima! :ziveli:

PhantomOfTheOpera

Post by PhantomOfTheOpera » 05 Nov 2010, 17:59

Ma jes' EWQL sjeban sto se tice gudaca, treba vise vremena da posvetis tweakovanju midija nego komponovanju, jako puno paznje zahteva dinamika i expresivnost. Zato ja preferiram gudace iz Symphobia-e, mada sa obzirom da mi sve te samplove koji inace kostaju par hiljada euara skinemo za dz, i nema sta da se zalimo. :D

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Nov 2010, 00:38

E kako bre da dobijem legato sa symfobijom??? Svaka nota pocinje u mp pa onda dodje do dinamike koju odsviram?

PhantomOfTheOpera

Post by PhantomOfTheOpera » 06 Nov 2010, 17:17

E, pa ne bi trebalo to da ti bude problem... moguce da si uzeo neki swell (crescendo) patch, mada njih ima cini mi se samo 3-4 u gudacima. Koristis li modwheel? Jel crtas, ili sviras klavijaturom? Ako crtas, moras na tom midi kanalu da neki potenciometar programiras da bude na midi kanalu 01 koji se inace koristi za modwheel na klavijaturama, e onda dok sviras pomeras taj potenciometar na gore i dobijes sve glasnije sviranje i obrnuto. Ili mozes da radis overdub, tj, prvo odsviras (iscrtas) pa onda pustis record automation i onda vrtis tockic kako ti odgovara dok prelazis preko onoga sto si odsvirao (iscrtao) Uglavnom ti patchevi na kojima moze da se radi programiranje dinamike su obelezeni sa DYN, MOD ili XF i u njima uglavnom ne mozes da menjas brzine individualnih nota u piano rollu. A mozda jednostavno nisi isprobao sve patcheve, ima onih najobicnijih patcheva koji su stalno na istom dinamickom nivou, isprobaj sve pa vidi, gledaj velicine patcheva, nepisano pravilo je, sto je patch manji jednostavnije ga je koristiti jer nema nekih caka kao sto opisah gore :)

Post Reply