Захваљујем на времену које ћете издвојити да оцените мој рад

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Захваљујем на времену које ћете издвојити да оцените мој рад

Post by Doolio » 14 Nov 2010, 17:27

viewtopic.php?f=14&t=5250

evo pogledaj ovaj topic, mozda ti pomogne

Nihilant

Re: Захваљујем на времену које ћете издвојити да оцените мој рад

Post by Nihilant » 17 Nov 2010, 23:23

Kao chista poezija, meni su ti stihovi sasvim dosadni. Becarac i slichna rima je dobra kada je duhovito, ali ovo je na granici da ozbiljno zheli da zvuchi ozbiljno :wink:

E, sad, ako bi uz to trebalo da ide i neka muzika, stvari se drastichno menjaju!

Ako, dakle, planirash muziku - teshko da ce bilo koji komentar pogoditi ono shto josh nije dato, a to je 'fazon' ili 'stil' pevanja, melodiju, naglashavanje slogova/stihova itd. te stoga i stihovi izdvojeni iz muzichkog konteksta mogu da zvuche mnogo bolje i mnogo loshije od celokupne slike dobro upakovane.

Uzmimo nesrecne Ramones-e: ko mozhe da kazhe da su najveci njihovi hitovi zapravo dobrih stihova? Medjutim, tu je ceo kontekst - nismo ih slushali chitajuci tekstove, pa potom slushajuci sve.

Dakle, uz neku ubedljivu, znaimljivu ili prosto-naprosto ishchashenu muziku ovi stihovi mogu da zvuche sasvim dobro za nechije ushi. Ovako, suvo, chine mi se prilichno dosadni, do te mere da bi puko redjanje rechi koje se rimuju imalo daleko duhovitiji/originalniji efekat ;) Tipa:

narodnjaci - dopicnjaci
ludnica, bludnica
reko je: meni lako je

markantan, sarmantan
zeli tebe - nesto da jebe

tuzan, ruzan ali -
nema trema.......

itd :D

Post Reply