Hendrix, SRV coveri

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Bluesmannus

Hendrix, SRV coveri

Post by Bluesmannus » 08 Aug 2011, 14:11

Pozdrav svima, evo da se predstavim, blues gitarist, veliki fan Hendrixa i Vaughana izmedju ostalog, moji radovi su na youtube kanalu "Bluesmannus", a ovo su neki od njih:

Jimi Hendrix - All along the watchtower:

Jimi Hendrix - Red House:

SRV - Texas Flood:

SRV - Testify:

SRV - Voodoo Child:

SRV - Pride and Joy:

...evo da ne stavljam sve, ostalo ako vas zanima pogledajte na YT kanalu.

Gagi

Re: Hendrix, SRV coveri

Post by Gagi » 08 Aug 2011, 15:26

Svi smo ovo videli ali ajde ja ću prvi mada sam i ja "od juče", dobrodošao ovde ako nisi ranije bio od aktivan :) , sasvim solidna je svirka&pevka, poštovanje od mene, prvi put slušam bend, možda neki od ovde učlanjenih znaju od ranije, da skratim priču imate DRIVE, eto i naravno :ziveli:
btw ako sam dobro ošacovao u pitanju je G&L jel, e pa imaćeš dosta prijatelja ovde :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Aug 2011, 15:39

Pozdrav kralju i dobro nam doshao! :ziveli: DObra svirka i pevanje, i svidja mi se shto si pravio neke covere tutorijale, odlichno, a i drago mi je shto ce na forumu biti josh jedan bluzer, a ne samo progresive metalci :P
:ziveli:

Bluesmannus

Post by Bluesmannus » 08 Aug 2011, 19:43

momci hvala na dobrodoslici!

Gagi

Post by Gagi » 08 Aug 2011, 23:12

Nema na čemu, ako imaš vremena i volje slobodno se uključi u ostale teme koje te zanimaju, pretpostavljam da je o bluzu najviše reč kaže kolega Cortex

nemirkv

Post by nemirkv » 09 Aug 2011, 20:01

Odlicno je ovo, svidja mi se! Ako imas ikakve savete o bljuzu, podeli i sa nama koji jos uvek nesigurno hodimo tim stazama :) :ziveli:

Bluesmannus

Post by Bluesmannus » 09 Aug 2011, 22:51

nemam pojma sta bih ti sad rekao, hmmmmmm, uhvatio si me nespremnog...
moja namjera je da putem YT videa podijelim ono sto ja znam, tek sam poceo pa je to jos daleko, a za to treba jako puno vremena...
ima jedan lik na YT zove se gr8bluesgtr, sto se tice SRV ima jako dobrih lekcija, probaj za pocetak to...

Imam ja jedno pitanje:
Kakva je situacija kod vas sa sviranjem blues-a, ima li mjesta za takve svirke i ima li publike? Kod nas je sto se toga tice KOMA!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 07:37

Kao shto rekoh na jutjub video-u otkinuo si ovu poslednju obradu! I zvuk je sasvim fin bio, distorzija mikrofona je chinila da pomislim da je neki fuzz ukljuchen, shto je kul :mrgreen:

Sem shto bih te molio da nastavish sa dobrim poslom, mogao bi i da nam kazhesh koju rech o svojim gitarama, vidim da imash GL Legacy i amera strata, kao i Ibanez js1000 [what's up with that? :D] , ono kako ti vidish te gitare, koja je razlika izmedju amera standard-a i GL-a...jer kapiram da je mali broj ljudi ovde probao G&L, znam da ja nisam.

takodje, u nekom tvom video-u, tachnije i info-u o istom koji si ti dao, pominjesh neki Morley wah, zanimljiv izbor za bluzera, o kom wah-u se radi i kako ti se chini, zashto si bash njega izabrao? hehe malo gear info

Bluesmannus

Post by Bluesmannus » 10 Aug 2011, 10:15

samo da priupitam, da li ovdje da popricamo o opremi kao offtopic, ili ipak to trebam u neki drugi dio foruma? mislim meni je svejedno al novi sam ovdje pa da ne naljutim admine i modove...
---e da, i hvala vam puno na pozitivnim kritikama, jako mi je drago da vam se svidja moj rad

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 10:35

dopushta se takav offtopic :)
mada mozhesh da odesh i na temu Oprema koju imate, i tamo postavish slike i tvoje impresije o opremi koju posedujesh :ziveli:

Bluesmannus

Post by Bluesmannus » 10 Aug 2011, 12:32

...ajd onda za pocetak cemo ovdje...
Wah je stari Morley pro series WAH, a dobio sam ga na poklon od starog, moze se jasno cuti kako zvuci na Voodoo child videu. Da ti pravo kazem nisam nikad imao ni jedan drugi wah, osim ovog u G-major2 procesoru, a taj je pusiona, tak da nemam s cim drugim usporedit, al meni se svidja sound, jedino ponekad mi se cini da je pre treblast kad sviramo negdje jako glasno.
Gitare, uffff
Radi se o Candy aple red 1994 G&L Legacy kupljen direktno u Californiji, i to je definitivno najolja gitara koju imam... Naravno sve je to subjektivno, ali to mi je prva elektricna i ni jedna poslije ju nije uspjela zamjeniti... Cujem da ove danasnje vise nisu to sto su ove starije, ali ova gitara je rucni rad, tako da ne znam sto bih ti o njoj napisao osim da je meni savrsena. Sto se tice pickup-a, ja sam u nju stavio Jeff Beck jr. i u neck i u bridge, i ugradio 3way split/serial/parallel prekidac izmedju 2 tone pot-a, jer ja sam s ovom gitarom 8 godina svirao gaze pa je s ovom kombinacijom moguce dobiti bas sve.

2004 3 tone sunburst Am Standard strat relic-ed je ok, al nije ni do koljena G&L-u, naravno pricamo o vratu, koji je po meni najvazniji za bilo kojeg gitaristu.
Mozda je to i dobra gitara al jednostavno imam problema sa njenim vratom, i kontam ju odnest tu kod lokalnog doktora za gitare da vidi moze li on uciniti nesto s njom. Akcija mi je previsoka, a ne mogu nize jer i sad je jedva svirljiva ako ides po blues box 1 od visokog A pa nadalje, a mislim da to mozes i cuti u zadnjem HD videu. Ova gitara ima pravi SRV sound jer su u njoj Texas special magneti, i vrat ima jako ugodan osjecaj, ali ima taj neki probem sa zujanjem na visokim kotama, pokusao sam svaki moguci setup ali ne ide...

2009 Ibanez JS-1000... Da, kao sto ti se i cini, ja nikad ne bi kupio bas ovu gitaru, ali i ona je poklon (sad ce me svi mrziti ovdje). Nemoj me krivo shvatiti ova gitara je stvarno vrhunska, samo puno bi ju vise iskoristio neki metalac nego ja. Ali... Uspio sam pronaci stvari za koje je i ova gitara jako dobra, tako da na njoj sviram Gary Moore-a, Bonamassu, cak i Mayer-a... Iz bridge humbuckera se da izvuci pravi rockerski ton, a neck kada split-as cak ima jako puno blues-a na clean-u. Upravo se spremam snimiti par videa na njoj da pokazem kako nije ova gitara iskljucivo za Satriani i Vai tip svirke. Vrat ove gitare je blizu savrsenstva, rekao bih cak savrsen, da nisam toliki zaljubljenik u svog G&L-a :-)
...sad da ne ispadnem dosadan, ti reci sto te zanima dalje...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 12:58

Super, hvala na odgovoru!
Generalno se Morley wahovima zamera to shto wah efekat postaje sve manji kako idesh od 12-og praga pa nanizhe, pa npr kad bendujesh zhicu na 22-om pragu i drndash wah gotovo da se nishta ne deshava. Da li si ti imao slichno iskustvo?

Lichno, Morley mi je super, imao sam Bad Horsie VAI-1 model i i dalje mi je zhao shto sam ga prodao.

Texas Special magneti su zaista odlicni, samo shto su zamidlovani u piz*u materinu haha jel mozhe neshto drugo sem SRValike blues-a da se svira na gitrama sa njima? :D
Zezam se znam da mozhe.
Bilo mi je neshto chudno ko tvog sviranja ali nisam mogao da se setim shta, i onda je verbatim pomenuo...i ja kao wow, da to je, nema vibrato-a hehe. Jeste mao chudno, ali daleko od toga da te sprechava da svirash kvalitetan blues.

Bluesmannus

Post by Bluesmannus » 10 Aug 2011, 13:45

Kazem, nisam nikada imao neki drugi wah pa mi je tesko koentirati na kvaliteti ovoga, meni osobno je ok, pogotovo jer ga jako rijetko koristim.
Sto se tice Texas special, tu si u pravu, dosta je to specifican zvuk, pa i kad sviras druge stvari, zvuce SRV-ovski :-)
A za vibrato, kasno je sada ista mijenjati, ja sam sa svojim JB stilom zadovoljan, neki kazu da ruzno izgleda, ja kazem, onda zazmiri i slusaj, hahaha

Shu

Post by Shu » 11 Aug 2011, 23:01

Odlične su obrade, sviđa mi se što ne sviraš po "šablonu", tačno i tečno kako ide pesma, već ukrašavaš, daješ mu svoj šmek.
Ne znam da li znaš za naš bend Texas Flood, mislim da su SRV Tribute, ali nisam siguran. Slušajući tvoje obrade, setih se njih, sličan vam je repertoar. :)

Post Reply