Jedan jazz standard!

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
petrucci
MF veteran

Jedan jazz standard!

Post by petrucci » 24 Jun 2008, 20:31

Uzeo sam aranzman iz Band-in-a-Box-a, gitare sam naravno sam snimio.

http://rapidshare.com/files/124754120/H ... a.mp3.html

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Jedan jazz standard!

Post by dejankuki » 24 Jun 2008, 20:58

Jaako lepo!!! Samo si maaalkice trebao da pojacas gitare.. tj ono sto si ti snimao... mada oper sve je lepo i odsvirano i boju si nasao samo tako

Odakle si vukao farbe... kako si snimio i obradio... ajd malo objasni!

petrucci
MF veteran

Re: Jedan jazz standard!

Post by petrucci » 24 Jun 2008, 23:59

Gitaru sam snimao preko guitar riga-a, izabrao sam "trad jazz" cini mi se ili "Jim Hall - warm", to je to. Ovo ostalo sam samo importovao kao midi, nista nisam tu cackao, znaci General midi. Bio je i klavir ali sam ga iskljucio. To je to! Dobar je zvuk gitare, za takve aranzmane i nemas mnogo izbora, ne mozes distorziju i to, ili akustara ili jazz gitara, sa manje ili vise reverba. Naravno, ja bi vise voleo kad bi imao neku klasicnu gitaru pa da snimim, mada i tu moras ga snimati analogno, mnogo je teze od jednostavnog stekanja u lajn in. Bice jos bolje kad nadjem neke instrumente-semplove-VST, kako se to kaze, pa nalepim, bice i mnogo realisticnije. Meni se u principu Band-in-Box najvise svidja. Tu nema zezanja, moras da poznajes harmoniju, ritam, note manje vise. Ubacis akorde, obrtaje bla bla, izaberes stil, on automatski bubnjeve odradi, bas profi. Recimo za tu latino muziku koju ja slusam ima oko 50 stilova, tu moze dosta i da se nauci. Slusas bubnjeve, posle mozes i sam da ih otkucas u Cubase-u. I tako za svaki stil. A to je tek mali deo celog Band-in-a-Boxa, imas recimo da ucitas tipicne jazz harmonije, i vezbas improvizaciju, ima poseban folder "jazz practice". Program je stvarno vrh, plus ako mozes da nakalemis neke instrumente da dobro zvuce, bog da te vidi.

Post Reply