Squarepusher wannabe...

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Cortex
The Necromancer

Re: Squarepusher wannabe...

Post by Cortex » 15 Nov 2008, 21:38

^ E, znao sam da ce ljudi da se zhale na nedovoljan beat, ali i to je trik, namerno sam i to uradio! Nisam hteo da bude ono, toliko je jak bass bubanj i prisutan da nishta drugo u sushtini nije tako bitno, da je tu samo da popuni beat koji je glavni i najvishe preovladjujuc(a distant pleonasm here...) u umu slushaoca. A Fruity je carski program, da, ima dosta snare-ova, i podosta su prosti beat-ovi, nisam hteo da previshe filozofiram s tim, jer je ipak ovo navodno neka trance stvar, za sledece neke stvari, taj moj electro projekat ce stvarno da sadrzhi svashta, cu i da koristim neshto drugo ako ocenim da ce mi biti potrebno, FLS je sasvim dojajan program za ovo, i najlakshe se rade bubnjevi, chak je i zvuk pristojan, e sad shto je on tebi s godinama preseo... :D

A shto se piva tiche, no problemo my man! :)

dweezil

Post by dweezil » 15 Nov 2008, 23:34

a matori svaka cast, ali ozb.
ovo ko Future sound of London and Dirty Vegas and Crysthal Method. :)

keep on trippin :!:

p.s. sorry ako ti se poredjenja bash nisu svidela ali ono to mi je ostalo u glavi od takijeh zvukova, nisam ja bash neki expert za te electrobeats. :P

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Nov 2008, 00:16

E isto sam i ja ovo pricao za Fruity Loops i drugari su me od istog odvracali, neki i pravim argumentima, a neki su jednostavno bili ironicni: "Kako samo mozes da koristis software koji se zove Vockasti lupovi" :lol: Uh kad se samo setim kako sam se tad nervirao... :x Onda sam kao poceo da radim u Cubase-u, ali sam spajao na njega i Fruity Loops u tom prelaznom periodu :lol: I na kraju kad se naviknes i na jedan plugin sampler za Cubase, preslusas malo stare projekte iz Fruity-a, zapitas se gde ti je bila pamet, a i usi.
U stvari, FL sound i nije toliko losh (potpuno razumem da ti se sada svidja jos i ako ga slusas na obicnim hi-fi ili kompjuterskim zvucnicima), samo je ogranicen. Vrlo! Ne znam kako, ali uvek se cuje taj Fruity zvuk koju god muziku da uradis.

Veruj mi druze, kad uradis jos par stvari u Cubase/Nuendo-u i sve preslusas na nekim koliko-toliko normalnim studijskim monitorima, videces o cemu ti pricam. Do tada, keep fruiting! :) I ja sam to fruity-ovao dosta dugo i sad kad se setim, lepo sam se tad provodio.

Da dodam jos nesto za kraj.
Sto se tice daljih projekata (a i prethodnih koje si mi pustao), i ja strasno volim da experimentiram, tipa, uradim neki electro-house, pa u sl. stvar ubacim neki garage beat, pa onda neki total electro bez i jednog normalnog zvuka, pa mi onda dodje da osinem neki riff sa distorzijom, snimim pravi bass i otkucam zivi bubanj... Tako da nisam kompetentan da ti bilo sta pricam na ovu temu, ali citiracu ti jednog mog druga (podvlacim - ni ja nisam uspeo da primenim njegov savet), koji je da tako kazem uspeo da postane pro u komp muzici (radi muziku i za neke filmove i serije, placa od toga kiriju i zivi ok), i tako mi je on, posto sam mu pustio par mojih stvari, rekao sledece: "Ma ok je ovo, nije lose, ali najbolje je kad resis koju muziku zelis da radis". :)

Eto opet sam se mnogo zasrao, nemoj da obracas paznju na mene, sta cu kad mi ucenje nesto ne ide danas. Ma ich! Jok!
:mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Nov 2008, 00:39

dweezil wrote:a matori svaka cast, ali ozb.
ovo ko Future sound of London and Dirty Vegas and Crysthal Method. :)

keep on trippin :!:

p.s. sorry ako ti se poredjenja bash nisu svidela ali ono to mi je ostalo u glavi od takijeh zvukova, nisam ja bash neki expert za te electrobeats. :P
Ma dopala su mi se poredjenja, sve je to odlichna mjuza shto si naveo. :) I hvala. :)

@sirac
Verujem, verujem, mada ja nishta drugo u Fruity-u nisam koristio sem zvukova za bubnjeve, i naravno tamo sam radio te pattern-e jer je objektivno najlakshe! Pa stvarno, jebiga shta mene boli kara za drum mape i njihova slaganja, lepo mi pishe shta je shta, ja sam ubacim shta hocu i cao. Plus, neki parametri tih zvukova se do jaja lako podeshavaju na licu mesta i sve je totalno intuitivno, Nuendo mi i nije bash najintuitivniji za takve stvari, mrzim kad neshto treba da trazhim po menijima po sto godina i onda provalim, ehej, pa samo treba da kliknem na neko mesto koje je jedva vidljivo na ekranu
??! Takve stvari me ubijaju i u CUbase-u i u Nuendo-u(stvarno ne znam koja je bitna razlika ova dva programa), mada ja pichim Nuendo, i to, TVOJU, instalaciju :mrgreen: Naravno, razumem da su zvukovi ogranichenog kvaliteta, i otvoren sam za bilo koje predloge, dakle predlozhi mi ti, ili neko drugi, neki plugin, neki samostalni program, bilo shta, samo da se lako to radi, u smislu intuitivno i da ti je sve dostupno i sl., pa da podignem zvuk na josh vishi nivo.
Tvoj prijatelj mi ni najmanje nije jasan, pa zar on, kao autor muzike za tako raznovrsne svrhe, i sam ne mesha sve zhivo da bi to zvuchalo interesantno od prilike do prilike? Mislim...nemoguce da ima svoj stil, koji je uz to i prepoznatljiv, i zove se, tj. tachno je odluchen, odredjen, "komp muzika za filmove i serije, poneku reklamu" :D
Opet ti i ja u nashim raspravama... :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Nov 2008, 01:55

Cortex wrote:Tvoj prijatelj mi ni najmanje nije jasan, pa zar on, kao autor muzike za tako raznovrsne svrhe, i sam ne mesha sve zhivo da bi to zvuchalo interesantno od prilike do prilike? Mislim...nemoguce da ima svoj stil, koji je uz to i prepoznatljiv, i zove se, tj. tachno je odluchen, odredjen, "komp muzika za filmove i serije, poneku reklamu" :D
Nisam bio dovoljno jasan sa ovim njegovim citatom. Mesha i on sve zivo, ma u stvari radi on sve sto radimo ti i ja, ali on na kraju ima neki svoj zvuk, svoj neki ton. Slicno kao sto si jednom rekao za Dr. Greenthumb-a i njegovu svirku gitare: "On ima ton kakav ti i ja necemo da imamo ni za dvadeset godina" (nesto u tom smislu, ne secam se tacno), tako ovaj moj prijatelj ima u produkciji svoj prefinjen ton i to super ultra ton, kakav ti i ja necemo da imamo ni za dvadeset godina. :) (Ma mozemo i mi kad bi se jos malo potrudili, ja to samo tako kazem da bi postigao dramski efekat :D )I on kad uradi neki rok, reggae, lupam sad, sta ti ja znam vec, ja to mogu da prepoznom posle par sekundi da je to on. Uz sve to ima i svoj stil-zvuk kojeg se pridrzava kad radi muziku za sebe, a kad tezgari to je i nesto druga prica. Tu ima dosta, pa i mnogo vise tehnickog posla, copy-paste i ostalih nekreativnih gluposti. Muzicka industrija i zanatstvo. :mrgreen:

Sve u svemu, imam dosta muzike koju su radili razni drugari kod sebe na kompu. I samo njegovu mogu da stavim na playlist-u i da mi posle tridesetog preslusavanja playlist-e ama bas nista ne zasmeta, stavise, radujem se kad pocne njegova muzika, prepoznajem je i kasnije pevusim. Mozda ti je sad jasnije o kakvoj se velicini radi :)

Sta ja znam, mozda treba tako da kreiras neki svoj zvuk, stil, ton, nazovi ga kako hoces, i onda kad ti se zalazai u bilo koj pravac, to jednostavno provuces kroz tu svoju, da je nazovem prizmu. Meni je, za sada mnogo zabavnije kad mi nesto padne na pamet, javi mi se neka ideja, dobijem inspiraciju, i lepo uzmem tastaturu i latim se posla kao obican retard, tabula rasa, eksperimentisem i zaebavam se... Ne znam kako da sve to definisem, suvise su nekonkretne stvari u pitanju da bi mi reci bile dovoljne.

Aj laku noc, druze. Sutra ce mi valjda biti uspeliji dan, ucenja bar sto se tice. Forumnjarenje cu valjda da ostavim po strani. :)

P.S. Sto se tice ovih nasih rasprava, pa ova mi je bas zabavna em prijatna, ovaj put se nijednom nisam pokajao sto sam ulazio u diskusiju. :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Nov 2008, 12:38

:)

(...)

(...)

Sirac will understand! :lol:

AJMO BHRE LJUDI COMMENT-E! :evil: :D

vasko

Post by vasko » 16 Nov 2008, 15:32

hahaha a covece ovo je mnogo cudno,ko ce ovo da slusa? nije to za nas seljake

uz ovo ne moze da se plese,ne znam za sta si zamislio ovu muziku,ne moze ni sutka da se pravi

a i sta ti znaci ovo kortextuizer?

daj iskomponuj nesto sto moze sisata pevaljka da otpeva

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Nov 2008, 17:30

^ Daj bre Vasko, pa ti si valjda u nekom electro fazonu shta me dr*k*ash choveche...

Nije ovo komercijala pa da se djuska brate, vec progressive trance, deep techno i shta ti ja znam...a za sisate pevaljke teshko da cu ikada moci da komponujem ishta. Ne umem brate!

:)

toza
Urednik

Post by toza » 06 Dec 2008, 10:44

Pozz Cortex!

Evo skrpih vremena, poslusah pesmu, ali ovu drugu... Na prvoj je "capnuo" link, pa ako si rad, posalji
mi link za prvu pesmu na pp.
Sto se tice druge pesme.... Prvi utisak je bio - dobro je, ima potencijal, ali mi je na momentima bas "bizzare".
Nemoj pogresno da me shvatis. Znaci na nekim mestima su me karale u mozak neke melodije koje su bile ili
previsoke ili isuvise cudne, a sa druge strane su me mozdano prcali neki sample-ovi ( u smislu akusticni drum set,
koji licno ne volim u elektronici... moze, ali ja licno ne gotivim... ako se opredeljujes za "akusticne" sample-ove
probj praviti "tribal beat-ove" sa onim plemenskim zvucima...).
E sad, druga stvar koja me je malo vise mucila nego ove prve... BASS...
Ili ga ne cujem ili ga uopste nisi ubacio... Ok, sa druge strane kontam da pesma nije "uber agresivna", ali po meni
ako ima neu ritam sekciju, red bi bio da se "metne" i neki bass...
Sto se tice odabira insturmenata, on je da kazemo ok, lep izbor acid linija, dobri pad-ovi ( samo malo manje intenzivnih
melodija na pad-ovima).

Ukratko da sumiram.
1. Malo manji intenzitet "bizzare-nosti"
2. Probaj pronaci neke malo bolje sample-ove za ovaj tip muzike.
3. Bass - Ima nema? Mogao bi da ubacis...
4. Odabir instrumenata pristojan.

Nadam se da me neces shvatiti pogresno. Veruj mi i ja sam dobijao ovakvih kritika na pocetku i to podosta.
Moja najveca greska je to sto kako je vreme islo ja sam poceo da uproscavam svoje presme. I to NE VALJA!
Imam osecaj da su mi prvi radovi melodijski bili potpuniji, sa vise efekata i sranja, ali kako je vreme islo
pravio sam malo zahtevnije efekte i zvukove koji zahtevaju malo vise vremena za pravljenje i ne svode se
samo na klik "Open VST instrument" --> Klik "Preset XYZ"...
Ovo ti govorim iz razloga da ne krenes da uproscavas pesme i da zadrzis taj pocetni stvaralicki duh!

Sve u svemu, s obzirom da ovo nije moj zanr muzike, i zbog prethodnih komentara sledi ocena 6/10.
Pozz i cujemo se preko pp-a za neke dogovore... :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2008, 11:44

toza wrote: 1. Malo manji intenzitet "bizzare-nosti"
NEver! :D
2. Probaj pronaci neke malo bolje sample-ove za ovaj tip muzike.
Aj vil chraj :) Mada se meni i ovi svidzhaju...
3. Bass - Ima nema? Mogao bi da ubacis...
Ma ima, chak nije ni akustichni, mislim da je iz onog vintage kompleta u Fruity-u, i namerno sam uradio pesmu tako, sa malo, tj. jako slabim basom jer sam hteo da akcenat bude na tim elementima koje ti zovesh bizarnim :) chak sam ga namerno zamucivao i stavljao chak i reverb na njega u nekim delovima, chuje se taman koliko sam zheleo ali morash da pojachash dok slushash dosta, PLAY IT LOUD MY MAN! :) Naravno, uradicu jednom, kad nadjem vreme i neku verziju sa jakim basom...
4. Odabir instrumenata pristojan.
Ovo mi nije jasno. Jel to isto kao i pod dva? Jer samplove(one prelaze pitch-ovane, izdrkavanja sa shumom, ima chak i deo koji sam odsvirao na elektrichnoj gitari preko Guitar rig-a kao neki tremolo diving(gitaristi znaju shta je ovo :) )) sam saam "napravio" da tako kazhem, a instrumente to verovatno mislish na PoiZone i njegove boje, basove i slichno...Jel da?

Anyway, veliko hvala na comment-u, uzvraticu istom merom chim uzmognem, jes' da ce biti sa manje kompetentnosti, ali opet...da se oduzhim :)

sixstring

Post by sixstring » 06 Dec 2008, 12:54

Cortex posto drogeraš :P
Ne slušam elektroniku i tako to,al ono,strange je totalno ne liči mi na nešto što sam čuo do sada,mada ko što rekoh sve što čuh od el.muzike bilo je ono,usputno preslušavanje kada moram,tj.kada mi neko od ortaka kaže,aj preslušaj ovo mnogo dobro i tako...
Meni izgleda kao da ima neki moment nu-jazz-a?
ima li?
malkic?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2008, 15:44

Pa ako je svaka disharmonija ili teshko pojmljivo slaganje delova nu-jazz onda neka bude! :)

Ma otkud znam...ne razmishljam o tome...samo stvorim, pa ili se nekome svidi ili ne, a meni uvek da! :lol:

Post Reply