Maske

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

MUzzY

Re: Maske

Post by MUzzY » 30 Aug 2010, 14:49

:) hvala Cortex :)
Za glas znam, ne lozim se da sam pevac i sl. samo mi je bilo bitno da ovu pesmu otpevam ja. Hvala ti sto si poslusao!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Aug 2010, 14:59

Otpevao si jedno petnajs puta bolje od vecine "pevaca" tako da samo tako dalje. :wink: Cak i tih par nesigurnih tonova nisu strasni s obzirom da ne pevas puno, koliko sam razumeo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Aug 2010, 15:01

samo mi je bilo bitno da ovu pesmu otpevam ja.
a sto? :P :wink: zezam se, slutim sta je u pitanju...
ako ne padne na song, onda ti ni ne treba :wink:

Stanko

Post by Stanko » 30 Aug 2010, 15:35

Slazem se sa vecinom, tesko da bih ovo pustio sebi za dusu :D al dobro nije meni ni namenjeno :D
Solo vrhunski, i sjajan zvuk i produkcija :)
I stvarno odlicno pevas za nekog ko debituje :P ;) :ziveli:
Svaka cast!

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Aug 2010, 18:30

Funkomat wrote:Otpevao si jedno petnajs puta bolje od vecine "pevaca" tako da samo tako dalje. :wink: Cak i tih par nesigurnih tonova nisu strasni s obzirom da ne pevas puno, koliko sam razumeo.
Ne pevam uopste :)

@sinsake: poklon za rodjendan veoma bitnoj osobi ;)

@Stanko: Hvala sto si odslusao do kraja onda :) Jel' ovo ne bi slusao sebi za dusu zbog stila ili je previse... sladunjavo?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 30 Aug 2010, 18:50

Super stvar. Slazem se u vezi vokala malo si nesiguran tu, ali to nije bitno posto nisi pevac :) Sve ostalo je odlicno.
Inace slusao sam pesmu i juce, sto znaci da bih je verovatno pustio "za svoju dusu" :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Aug 2010, 18:58

Hvala puno :)
nisam dzabe stavio "demo" ;)

Mada, vrlo sam zadovoljan s'obzirom da je ovo sve snimljeno u mojoj sobi ispred kompa :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 30 Aug 2010, 19:01

супер ти је ово :)

Stanko

Post by Stanko » 30 Aug 2010, 19:09

MUzzY wrote:@Stanko: Hvala sto si odslusao do kraja onda :) Jel' ovo ne bi slusao sebi za dusu zbog stila ili je previse... sladunjavo?
Prvo nemas za sta da se zahvaljujes :) uvek mi je drago da poslusam tudju umetnos' :mrgreen: pogotovo sto si ti vec i ranije kacio par jako jako finih stvari tako da nisam imao dilemu :) i uvek radove koje ljudi kace odlusam par puta, pa tek onda napisem nesto, ako napisem :)

Evo sad sam pustio ponovo cisto da budem siguran :)

Pesma jeste sladunjava, i solo mi malo odskace zbog toga. Uzgred solo je opasan. E sad, ja licno imam neku averziju ka pevanju na srpskom. Nisam od onih, strano je do jaja, sve nase je shit :) ali nekako sto zbog gomile nekih ljudi koji su mi ogadili domacu muziku, sto zbog toga sto se najezim svaki put kad neko promeni naglasak da bi stigao da otpeva nesto, ili ispratio melodiju (isto vazi za engleski, ali to se mnodo redje desava jer je takav jezik).

Druga stvar, cini mi se da je pesma pravljena da bude sladunjava :) ne kazem da si hteo sladjanu pesmicu da bi prosla na radiju i kod klinki, vec da treba da ima taj filing. I nekako nema "ono nesto" po cemu bi bila prepoznatljiva i po cemu bi svaki put na jedan ton rekao - evo ga Mazi! :) Joj sto te ja napadoh :D sve u svemu jednostavno receno, nije my cup of tea :) opet sa druge strane ja volim neke 100 puta ljigavije pesme, tako da mozda samo treba vremena da udje u uvo. Ima taj vajb letnjeg hita sto me pomalo odbija :ziveli:

Jos da dodam da je tekst dobar, danas ljudi slabo obracaju paznju na to, pogotovo na tekstove na stranom jeziku.

Cela produkcija je fantasticna uzevsi u ozbir da je home made. Kladim se da 9 od 10 ljudi ne bi izvalilo da je ovo kucni/demo snimak. Ja prvi ne bih, mozda na nekom ozbiljnijem ozvucenju ;)

P.S. Lepo ljudi rekli ko ne zna da svira (zameniti po potrebi), onda kritikuje druge koji to rade :ziveli:
P.P.S. Po ko zna koji put haoticno pisem i skacem sa teme na temu :)

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Aug 2010, 20:07

@shmajser: Hvala puno :)

@Stanko: Eto jos jednom ti hvala na iscrpnom odgovoru! To znaci mnogo vise nego sto ljudi misle. Vidis, ja pisem instrumentalnu muziku. Ipak sam 17godina ucio cello i to je prosto moj nacin izrazavanja. Poeziju nikad nisam pisao ali je rado citam, zato imam tremu i zaista retko se kad odlucim da nesto sto pisem zavrsi u melodiji koja treba da se otpeva. Ova pesma i ovaj tekst su nastali ako mi verujes za 5 dana. 5 dana sveukupnog posla i 20 sati dnevno rada na njoj :) Prosto kad te uhvati zelja i potreba da nesto zavrsis do kraja imas osecaj da si na nekim narkoticima. Pisem ovo zato sto svaku pesmu koju sam pisao i na kraju stopio sa melodijama su nastale samo zato sto ih ja prosto tako cujem. Nikada nisam i tesko da cu moci da pisem muziku za "letnji hit" "teen hit" "radio" itd. Komponujem brate, trudim se da svo svoje znanje upotrebim pa kome se svidi, svidi. Usput ucim i stalno ucim i jos ucim pa onda jos malo ucim :D Jako mi je bitno da cujem komentare slusalaca kako oni dozivljavaju to sto radim makar se posrali na to najstrasnije. Iz svega izvucem nesto konstruktivno. Nista ne uzimam zdravo za gotovo niti uzimam k'srcu toliko zato sto i ne pustam u javnost nesto za sta nisam jako siguran da ima neki kvalitet. Ovu pesmu konkretno sam napisao za tako kratko vreme zato sto se puno toga nakupilo i jednostavno izletelo u momentu. Bilo mi je bitno da to ispadne kako je ispalo ali nisam iamo u glavi da to bude sladunjavo ili neki "hit" (mada mi se cini da je refren pevljiv? :) ). Tako da slobodno kazi sve sto mislis jer ono sto ja posle toliko sati slusanja i sviranja cujem ne mora da bude bas realno. Cesto i nije. Recimo, sam mix dok nisam vise puta preslusao u kolima nisam znao da li je sve bas kako treba i jos uvek nije dobro. Uploadovacu novu verziju uskoro.
Jos jednom, hvala svima koji izdvoje vreme da poslusaju ono sto ja radim :)

P.S sto se tekstova na srpskom tice, imam totalno suprotno misljenje od tebe. Smatram da domaci bendovi treba sto vise da pisu na maternjem jeziku da bi malo konkretnije uposlili mozgove klinaca koji to slusaju. Zaista je mnogo lakse pisati ritmicne i pevljive tekstove na engleskom, al' zato kad napises dobar tekst na srpskom to mora da prsti. Ne kazem da je moj do jaja ali nije nepevljiv. ... bar mi se tako cini :D

:ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 30 Aug 2010, 20:16

Ma samo teraj napred :) verujem da je nastalo u jednom mahu, malo duzem, ali u jednom :) pesma defitivno jeste pevljiva...
Ali pre mi je pesmichurak nego prava pesma koja treba da razvali coveka svaki put :D joj sto sam recit u pm :lol: :lol: nadam se da razumes sta pokusavam da kazem.

Slazem se da je ljudima, pogotovo mladjim, bolje servirati nesto na maternjem jeziku, ali nekako imam tu odbojnost. Iracionalnu al tako je :hide: :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Aug 2010, 23:41

Ja nisam mogao dalje od pocetka, sorry. Probacu ponovo. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Aug 2010, 23:54

Odlicna produkcija, odlicno su uklopljeni svi zvuci medjusobno , odlicno odsvirano i super je otpevano -pevaj jos, forsiraj to malo vise.Imas dobar glas.
Ideja mi se ne svidja uopste.Podseca me dosta na aktuelan zvuk sa radija sto se tice nekog pop \ rocka.Standardan recept bez mnogo bezanja u zvuku \ melodijama \ aranzmanima od klasike sa radija.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Aug 2010, 00:37

Ja volim da radim po "PS"-u. Alternatve su mi nesto sto ne mogu da smsilim. Cvrstog sam misljenja da rock treba da se radi kao rock. Ako je "pop" onda je pop-rock i za to postoji neki "recept" :)

ej, nemojte vise da mi pricate da dobro pevam, nalozicu se :D :D :D

@Dersu: ...? huh?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2010, 01:32

MUzzY wrote:
ej, nemojte vise da mi pricate da dobro pevam, nalozicu se :D :D :D

@Dersu: ...? huh?
Uh-huh? Eto ja ne pricam da dobro pevas. Stavise, odma gasim. Ali probacu ponovo. Cuo sam dve tri sekunde i pobegao glavom bez obzira. :grummel_2:

Naravoucenije: keep it instrumental only. :ziveli:

Post Reply