Remedy

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Stanko

Re: Remedy

Post by Stanko » 07 Mar 2011, 15:07

Dva-tri puta sam krenuo da pisem na ovoj, i isto toliko puta brisao post :)

Definitvno se meni pesma ne svidja, jer je mnogo sladunjava za moj ukus (Maske su mi bilo mnogo bolje a ni one nisu my cup of tea), ali niko ne porice da kvalitet postoji. Produkcija je odlicno uradjena, sto smo od Mazija vec i navikli ;) Kao sto su vec neki rekli lici na Toseta, Joksima i njima slicne, ali slazem se sa Kristijanom, ovo jednostavno nije ni pravljeno za nas sa foruma (mega giga andrgraund postovaoce zajebane muzike) ukljucujuci mene. Jasno je da se vecini nece svideti, ali konstruktivan komentar nece da skodi...

Ovakva scena da postoji kod nas bilo bi fino, ono sto sam vec pisao na vise tema, mnogo je bolje da se slusa ovo nego Ceca i slicni derivati. Nemojte da mislite da vas poredim sa gospodjom, ovo vase je jednostavno nebo i zemlja u odnosu na nju. Ovo je moderan rok, ali mislim da ste isli linijom da bude i pevljiv, da ulazi u ushi, i ruku na srce da moze da se prodaje. Nista lose ne mislim, od neceg mora da se jede, i placaju racuni, a opet radite nesto sto volite :ziveli:

I neporecivo je da bi takva scena pomogla "true" sceni, koja trenutno ne postoji. A ne postoji i vecinom sto cesto ljudima fali muda. A ovde ste vi imali muda da izadjete sa nekim sladunjavim rok-om. Neki ce reci da ste se "prodali" ili sta vec, ali samo furajte svoj fazon. Deonice su moderne, ali se ne isticu previse, vokal je u prvom planu. Ne postoji "rif" u onom smislu na koji su rokeri navikli... Ali opet mislim da je tako nesto i bio cilj? Neki rif koji se malo vise istice, poneki "ala slash" solo mislim da bi kupili i dobar deo "true" publike :)

Toliko od mene, terajte dalje i kacite taj novi materijal! :ziveli:

Edit: samo svirajte, mnogo ljudi lelemudi, malo svira, zato i nema scene...
Last edited by Stanko on 07 Mar 2011, 15:10, edited 1 time in total.

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 07 Mar 2011, 15:08

Pa, onda recite da se ne sme reci da se nekome nesto ne svidja.
Vidim da volis da ides u krajnost pa sam se trudio da ti ugodim? :mrgreen:
Nisi rekao da ti se ne svidja, vec si poceo da provociras momke.
Nemam ja nista protiv tebe, vec mislim da je bezveze da raspravljas o harmoniji, jer si pokazao da ne znas nista o tome.
Mozda i ja gresim. Bilo bi dobro da uradis analizu jedne domace pop pesme i ove Draskove, i pokazes nam kakva slicnost postoji.
I ako postoji slicnost sa domacom pop muzikom, zasto je to lose?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Mar 2011, 15:14

Nenade, problem je što se trudiš da se što sočnije ispovraćaš po nečemu što ti se ne dopada, a posle se praviš blesav pa si u fazonu: "Mislim, šta sad? Samo sam rekao da mi se ne dopada." No dobro, na domaćem si terenu, većina ljudi na forumu upravo tako komunicira, pa verujem da te niko neće više smarati kao ja. Ni meni se ne dopada, ali to ne znači da treba da pljunem po svemu, jer ovo nije rad bez ikakvog kvaliteta. Ako si toliko kratkovid da ne vidiš da sečeš i granu na kojoj i sam sediš tako što na ovaj način komentarišeš, onda nema svrhe da diskutujemo.

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Mar 2011, 15:21

nenadnenad wrote:Bio sam onda ocigledno zlocudan i bezobrazan kad sam rekao sta mislim pa je uredu da me isproziva licno?
Ovo mi je najjači momenat kod tebe, već neko duže vreme.
Ideš okolo naokolo, seruckaš i dobacuješ bez ikakve logike i osnove (većina toga je zasnovana na tvom trenutnom raspoloženju), a kada ti neko kaže, "Brate, prestani, ne seri više", automatski potežeš tu odbranu lično prozivanje = nono. :lol:
Ne možeš bez predznanja u kafanu, a stvarno nisam stekao utisak da znaš da razdvojiš harmoniju od produkcije ili progresiju od aranžmana, kamoli nešto više.

Što's tiče Toše i Joskima, ne znam da li je iko od prisutnih, koji su upoređivali pesmu sa njima, ikada čuo nešto (bar jednu stvar) od benda koji momci slušaju? Hint - Alter Bridge. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 07 Mar 2011, 15:46

Ja isto ne kapiram Joksim/Toske uporedjivanje, ajde onda prosto pitanje - koji je od domacih mainstream umetnika imao ovako zastupljene wah/whammy efekte u pesmama?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Mar 2011, 16:13

guv'nor wrote:Što's tiče Toše i Joskima, ne znam da li je iko od prisutnih, koji su upoređivali pesmu sa njima, ikada čuo nešto (bar jednu stvar) od benda koji momci slušaju? Hint - Alter Bridge. :ziveli:
Slusao sam malo Alter Bridge-a i instrumentalni (gitarski) uticaji su vise nego ocigledni. Dok, sa druge strane, ono sto meni inace kod slusanja muzike cini najveci utisak je vokalna melodija, tekst i prelamanje istog u kombinaciji sa instrumentalom... a to ovde, meni licno, najvise vuce na nesto sto je pravio Tose Proeski. Btw. stvarno mi nije jasno zasto bi neko ovo poredjenje shvatio kao podjebavanje/uvredu jer, (opet) meni licno, je Tose bio najbolji izvodjac popularne muzike sa ovih prostora.
Dao sam sebi slobodu da napisem onaj komentar jer mi se ucinilo da su to momci i hteli da postignu. Tekst i nacin na koji otpevan su mi bili hint da momci pucaju na veliku scenu, gde realno, da su bilo sta drugacije uradili ne bi imali sanse, i u tome ih u potpunosti podrzavam. Eto, vezano i za ovo Kristijanovo "stvaranje scene", mislim da nema boljeg nacina - ponuditi nesto slicno onome sto je slusano spakovano u nesto malo drugacije sa zavidnim kvalitetom i mislim da uspeh ne moze da izostane tj. ako nastave da rade, verujem da ce ih primetiti neko ko moze da ulozi u njih i da ih adekvatno promovise.

Eto, valjda je sad malo jasnije :ziveli:

Edit: kapiram da su ove preterane reakcije na nenadnenadov post vezane za njega licno i njegov generalni nastup na forumu, jer koliko ja vidim, ovde nije nista toliko strasno napisao... pa bih vas sve zamolio da se suzdrzite od takvog nacina komunikacije. Argumentum ad hominem nikad nije produktivan i ovim momcima se samo ruzi tema (iako ste stali na njihovu stranu u odnosu na "zle jezike"). Za licna razracunavanja imamo pregrst drugih tema. Eto, valjda nece niko pogresno da razume :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 07 Mar 2011, 16:52

Izvinjavam se za pisanije na ovu temu

Bluesko

Post by Bluesko » 07 Mar 2011, 17:07

Ciro, nije bitan uspeh,nego kvalitet

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Mar 2011, 17:18

Uspeh se u Srbijici ne prasta (nebojsak ™).

A, ne, ne dirajte Nesu, subotickog prog-post rokera. Samo je, na sebi svojstven nacin, rekao da mu se ovo ne dopada.

Meni je onako... fino ocvirano - i to je sve sto bih imao da kazem na temu. :)

Edit: Pevanje mi se ne svidja, ta hard rok nemelodicna zapevanija mi je uvek isla pomalo na q, tekst je bzvz, isto. Ostalo nije lose! :)

andrej]

Post by andrej] » 07 Mar 2011, 17:36

meni smeta sve sto se tice vokala (pa dobro, nije bash da mashi intonaciju, al mi se sve ostalo ne svidja - boja, melodija, kako lezi melodija, nacin pevanja,...) i teksta, a ostalo je dobro, instrumenal, produkcija. alter bridge nisam cuo u zivotu.

inace, kontate li kolko je vokalima teze da se izvuku iz klisea kad pevaju na srpskom, u odnosu na engleski?

naravno, palo mi je odma na pamet kad skontah ime: i got the poison, i got the remedy...

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Mar 2011, 17:58

Od svih komentara do sada ja jedino ne mogu da razumem "ta hard rok nemelodicna zapevanija"? Mislim... ok. Uvek se trudim da argumentovano udjem u diskusiju ali na ovo cu da odgovorim samo sa "whatever"...

U toku ove nedelje stize jos pesama i stvarno mi je drago sto zelite da nam pruzite paznju :ziveli: Ne pravimo ovu muziku da bi se dopali samo jednoj grupi, vec se trudimo da muziku koju volimo iznesemo na najbolji nacin na koji mozemo! Niko od nas nije blesav da pomisli da cemo se dopasti svima (pogotovo na ovom forumu koji ima clanove najrzlicitijeg ukusa). Licno, bitno mi je da prepoznate krvav rad i kvalitet koji se ulaze u ovaj projekat i imajte na umu da je ovo i dalje u sferi demoa.

Jos jedom, naiskrenije hvala svakome ko je odvojio par minuta da poslusa ono sto mi radimo i nadam se da ce tako i ostati! :ziveli:

P.S
Prijavili smo se za HEllo konkurs pa ako ima nekog ko je voljan da glasa povremeno bili bi smo mu jako zahvalni! :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 07 Mar 2011, 18:02

Aj i ja da se uključim na temi, sa obzirom da sam u dotičnom bendu oko koga se vodi polemika. :D
Ljudi, šta da vam kažem, 1000 ljudi, 1000 ćudi, i 1000 ukusa.
Svako sluša ono što mu se sviđa, i svako voli različito. Da je drugačije, bilo bi glupo, u tome i jeste lepota muzike i izražavanja.
Svaki komentar, i dobar i loš, zaista cenim, i poštujem.

Da podsećamo na tošeta i sl, ne bih rekao. Ali opet, ni to nije ništa loše, samo ja ne vidim neku sličnost.

A oni što "pljuju" pevača, najiskrenije bi ih zamolio da dođu na našu prvu svirku, i čuju ga uživo. Neka se jave, i neće morati da plate ulaz. Mislim da će kupiti jezik sa poda :D (nije ovo prepontento, mnogo kompetentniji ljudi su ga slušali uživo, i govorili da je među najboljima koje su čuli.)
A daleko od toga da pokušavamo da se "prodamo".
Uspeh želimo, kao i svako. Ali ova muzika je ono što mi privatno svi volimo, slušamo i pravimo.
Na nesreću, naša scena je ojađena u nekim stvarima i pravcima. Pa osim mainstrim pravaca, i onih trugih "tripoznih", želeli smo da napravimo bend, sa svetskim zvukom, aktuelnim modernim rokom, ali na srpskom jeziku. Uistinu, malo je teže pevati na srpskom, jer smo svi odrastali slušajući strane bendove, ali trudimo se.

Kome se sviđa, hvala, kome ne, opet hvala što je svejedno poslušao pesmu.

Mi čemo nastaviti da se trudimo, kako bi priibližili takav zvuk malo i našoj publici. A generalno mislim da bi svi trebali da se držimo malo više zajedno, na našoj anti grand sceni....dakle, bio black metal, death, jazz ili rock, alternativa. Tu smo da pomažemo jedni druge i pomažemo u širenju "kulturne muzike" mladim naraštajima.

Hvala još jednom svima na svim komentarima. :ziveli:

edit na brzinu :)
Koga ne mrzi, ako hoće da nam pomogne, nama znači puno, a vama je min. Glasate za nas klikom na flašicu pored pesme dišem slobodno. :) Hvala, i možete svaki dan po jednom da glasate :D
http://www.hellovibracije.rs/bendovi/432-remedy/

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Mar 2011, 18:21

Od svih komentara do sada ja jedino ne mogu da razumem "ta hard rok nemelodicna zapevanija"? Mislim... ok. Uvek se trudim da argumentovano udjem u diskusiju ali na ovo cu da odgovorim samo sa "whatever"...
Normalno pevanje:

Hard rok skul izdrkavanje, prepevavanje, forsiranje snaznog glasa, a zapostavljanje melodije, previse pentatonike:

Mozda nisam nas'o najbolji primer, al' znate na sta mislim: od Najde (iz Najda benda) do Koverdejla, taj nacin pevanja... ja ne volem takvo pevanje, ko vole - vole, nemam nista protiv. Ziveli! :wink:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 07 Mar 2011, 18:32

sinisake wrote:
Normalno pevanje:

Hard rok skul izdrkavanje, prepevavanje, forsiranje snaznog glasa, a zapostavljanje melodije, previse pentatonike:

Mozda nisam nas'o najbolji primer, al' znate na sta mislim: od Najde (iz Najda benda) do Koverdejla, taj nacin pevanja... ja ne volem takvo pevanje, ko vole - vole, nemam nista protiv. Ziveli! :wink:
Ja ne mislim da je blur normalno pevanje.
Niti da je rok pevanje izdrkavanje.
Opet, stvar ukusa. Ali ne treba nikoga vređati, i omalovažavati.
Myles iz AB je igrom slučaja tenor, i on mora da zapeva. Nemaju svi glas kao pevač Blura, ili šta god.
A ako Alter zapostavlja meldoju u pevanju, onda nemam reči. Pošto su igrom slučaja okarakterisani kao bend kome je dominantna maštovita melodija pevanja .

Meni je blur nemaštovit i bend koji me užasno smara. Ali to je moje subjektivno mišljenje i ukus. I ja ne pljujem po njima, niti omalovažavam njihov rad.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Mar 2011, 18:35

Ma jasno. Ja sam i napisao da se taj nacin pevanja meni ne dopada, a nisam pominjao objektivni, akademski izmerljiv kvalitet pjevaca/pjevanja i tako to...
Najtuznije je da su tom, po mom skromnom, nestrucnom misljenju, ruznijem nacinu pevanja skloniji upravo oni koji imaju fantasticne glasovne mogucnosti... :ziveli:

Post Reply