tekstovi da cujem vasa misljenja

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

mare2192

Re: tekstovi da cujem vasa misljenja

Post by mare2192 » 11 May 2011, 17:07

sad tek kontam koji je posao napisati tekst,ne mislim bas posao nego koji je skill potreban da bi se razbila izluzija pojma u glavi i docarao ili bolje reci doziveo da onaj ko ga cita sto bi ti reko kaze ocu jos.Naravno za tako nesto potrebno je dosta vezbe,jaka inspiracija,a po nekom mom misljenju shvatanje neceg onog o cemu pises.
Meni je sad malo zajebano razbiti vizuelnu barijeru i pretvoriti je u tekst.Naravo za to treba dosta vezbe i citanja tako da se bacam na citanje ^^.
jedno pitanje znas kako svi kazu da jednostavnost je odlicna,to vazi i za tekstove,tako?
ako je to tacno onda je bas zajebano napisati dobar tekst mislim biti jednostavan,a opet reci dosta
p.s.deo kad si napisao za dvorfove i elfove,umro sam od smeha,ono dobio sam grceve u stomaku od smeha xD

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 May 2011, 18:12

nego koji je skill potreban da bi se razbila izluzija pojma u glavi
Image

mare2192

Post by mare2192 » 11 May 2011, 22:30

uffff ala sam ga zakomplikovao sam sebe iznenadjujem iz dana u dan :ziveli: :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 May 2011, 22:33

He-he, a salim se ja malo ™... Drago mi je da se nisi naljutio...
Samo ti pisi, imas vremena do dvadeset pete! (Jedan pametan covek rek'o je da smo svi pesnici do dvadeset pete). :ziveli:

mare2192

Post by mare2192 » 11 May 2011, 23:04

gotivna sala bas sam se lepo nasmejao,prvo sam se smejao,a onda pitao de si nasao sliku xD
svidja mi se sto na mfu svi oce da pomognu,a opet su svi raspolozeni i imaju kul humor :D
a sto se pisanja tice ma moze i preko svi oni mudri grcki filozofi su pisali i sa po 60 godina xD

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 May 2011, 00:01

sto se tice razbijanja iluzije pojma u glavi:) - naravno da je poso i po, to kao da ti sad kazu da se ne zoves mare nego perica i ti treba sad da se okreces kad neko vice 'perice':)
razradjuj asocijativni mehanizam, brejnstormuj sam sa sobom, pisi neke nebitne sintagme, napisi nesto kretenski tek tako, pa baci u djubre, kao kad oces da nagruvas bidzu pa ides u tesu:)
al gotivno je to sto si u tome, tj vidim po tvojim postovima da zapravo citas sta ljudi pisu i to 'sa razumevanjem', tako da big up od mene.
jedno pitanje znas kako svi kazu da jednostavnost je odlicna,to vazi i za tekstove,tako?
ja licno mislim da to vazi ponekad, u smislu da moze i ne mora, kako kad lezi. kontam da je bitno da pogodis u centar sto bi se reklo, da izazoves neke nad- i pod-emocije, neke arhetipske reakcije kojima se covek ne moze odupreti sve i da hoce. a mislim da to, u zavisnosti od dosta faktora, moze da se postize i jezgrovitoscu i leprsavoscu i gnjavazom i raznim stilskim figurama i bombasticnoscu i svim ostalim alatima koji su ti na raspolaganju.
a sto se pisanja tice ma moze i preko svi oni mudri grcki filozofi su pisali i sa po 60 godina xD
eh, ali mudri grcki filozofi su imali robove i plantaze i nisu radili nista osim sto su srali i razmisljali, nema tripovanja tipa "menjam svecicu na jugu, mali mi ima grip i minus dvajs je napolju, a sef me mrzi":)
plus sto si kroz pubertet i adolescenciju poletan i oces da se druzis sa drvecem i pticama i pises pesme, igras u nba, vozis avion itd, a onda 95% ljudi jednostavno prestane to da radi, sto zbog vremena, sto zbog prestanka poleta... ali ipak, jedno stoji, od deset ljudi, njih osmoro nikad nije napisalo pesmu, ni u najzajebanijem pubertetu, tako da ako imas tu klicu, a ti je gaji:)

mare2192

Post by mare2192 » 15 May 2011, 19:28

Doolio i ostali hvala na svim savetima.Sad sam skontao nes da su moji tekstovi previse bili zatvoreni,nisu bili slobodni bolje receno bili su okovani.Moram da naucim da pustim svoje misli da se slobodno krecu i da od svih iskustva naprave sliku i tek onda cu moci da napravim dobar txt.Fora je razbiti granice koje postoje u nama,a onda taj osecaj slobode preneti na papir tako da kad neko cita taj txt dozivi slobodu na svoj nacin.Ne samo slobodu vec strah,tugu,ljubav i sve

ja se izvinjavam sto sam se ovako bukvalno i*****o ali tako sam sad doziveo pisanje tekstova :D pa sam imao zelju da podelim to

Post Reply