sto se tice razbijanja iluzije pojma u glavi:) - naravno da je poso i po, to kao da ti sad kazu da se ne zoves mare nego perica i ti treba sad da se okreces kad neko vice 'perice':)
razradjuj asocijativni mehanizam, brejnstormuj sam sa sobom, pisi neke nebitne sintagme, napisi nesto kretenski tek tako, pa baci u djubre, kao kad oces da nagruvas bidzu pa ides u tesu:)
al gotivno je to sto si u tome, tj vidim po tvojim postovima da zapravo citas sta ljudi pisu i to 'sa razumevanjem', tako da big up od mene.
jedno pitanje znas kako svi kazu da jednostavnost je odlicna,to vazi i za tekstove,tako?
ja licno mislim da to vazi ponekad, u smislu da moze i ne mora, kako kad lezi. kontam da je bitno da pogodis u centar sto bi se reklo, da izazoves neke nad- i pod-emocije, neke arhetipske reakcije kojima se covek ne moze odupreti sve i da hoce. a mislim da to, u zavisnosti od dosta faktora, moze da se postize i jezgrovitoscu i leprsavoscu i gnjavazom i raznim stilskim figurama i bombasticnoscu i svim ostalim alatima koji su ti na raspolaganju.
a sto se pisanja tice ma moze i preko svi oni mudri grcki filozofi su pisali i sa po 60 godina xD
eh, ali mudri grcki filozofi su imali robove i plantaze i nisu radili nista osim sto su srali i razmisljali, nema tripovanja tipa "menjam svecicu na jugu, mali mi ima grip i minus dvajs je napolju, a sef me mrzi":)
plus sto si kroz pubertet i adolescenciju poletan i oces da se druzis sa drvecem i pticama i pises pesme, igras u nba, vozis avion itd, a onda 95% ljudi jednostavno prestane to da radi, sto zbog vremena, sto zbog prestanka poleta... ali ipak, jedno stoji, od deset ljudi, njih osmoro nikad nije napisalo pesmu, ni u najzajebanijem pubertetu, tako da ako imas tu klicu, a ti je gaji:)