kapiram te sta hoces da kazes. ali skapiraj i ti mene. kod ovakvih stvari ljudi po inerciji skapiraju situaciju na jedan nacin. ja sam samo oprezan. pazi sad, 99% je izvesno da situacija jeste takva. ali sam oprezan zbog onih 1%.nebojsak wrote:Doolio wrote:Иначе морам да дисклејмујем Неши: брате готиван си ми лик, али стварно се осећам ко говно кад неко на мој зид текста од пола сата кењања одговори лаконски јер га мрзи да чита или је прочитао једну реченицу.Ne znam da li je ovo ironija ili ne, znam da ti je zen mašina u power on modu 24/7, ali na neke stvari sam vrlo osetljiv i smatram ih neukusnim. Drugim rečima, sve i da je ekipica koja je zauzela kasarnu skup budala i zaluđenih slepaca, nema teorije ni na koji način da je makar uporedim sa ovim drugima.али ово ми је гађање трамвајима између икс ликова и ипсилон ликова, небитно да ли се слажем са некима од њих или не.
kao prvo - na osnovu cega zakljucujemo da su jedni "ovakvi", a drugi "onakvi"? na osnovu inercije i na osnovu toga sto ovo lici na klasicnu situaciju tog tipa, jel tako? meni to nije dovoljno, smatram da dugujem tih jedan posto sumnje i jednima i drugima. sta hocu da kazem? to da mi nismo dobili gomilu informacija i cinjenica na osnovu kojih smo zakljucili da su jedni fasisti, a drugi umetnici. nama je to autor saopstio. pritom se sluzeci nejmkolingom i slicnim. dakle, meni je to samo saopsteno. ja ne znam nikog od ove dve strane. cinjenice nemaju boju, autor je trebalo da iznese cinjenice, pa ako su one zaista njemu potpuno na ruku, nece biti nikakve potrebe za dodatnim pbjasnjavanjem. samo zato sto je klasika da fasisti rade te upade i prave sranja, ne mora da znaci da je ovo jedna od takvih stvari. jedan posto. nisam upoznat sa radom niti jednih niti drugih, zato kazem da su to iks i ipsilon likovi. pesma je prozivanjr likova koje ne znam od strane likova koje ne znam. ne znam da li sam jasan, ali to je neka poenta. recimo, nacionalni stroj znam sta rade i u kom su fazonu, licno sam upoznat sa tim, da ih neko isproziva znao bih kako da se osecam povodom toga. ali o nekoj organizaciji o kojoj ne znam nista, prosto neko moze da napise bilo sta. to je ono sto zameram autoru, to sto je iskoristio generalnu atmosferu prema desnicarskim orgabizacijama, da bi profurao prozivku. dakle, ide se na emotiv.u varijantu toga da mi je pun ***** naci batica, pa cu reagovati pozitivno. i zato sam oprezan i zato zameram autoru jer mi nije data prezentacija dogadjaja vec tendenciozna reportaza. da je napisano zrelo, npr. "ti i ti su upali tako i tako tada i tada, kazu to i to zbog toga i toga", ja bih sto posto sam zakljucio u korist skvotera. ali kad neko napise "sociopate sa gramatickom greskom" meni to nista ne znaci, to nije info, to je pamfletiranje. primera radi, dovoljno je pogledati sajt te srbske akcije pa da bude jasno da su likovi bolidi, ali nama nije data sloboda da to sami zakljucimo, vec nam je autor dao zakljucak-a ne info za isti. i to je ono sto mi se ne dopada. lici mi na one akcije "pogledajte ovog lika, jel vam on lici na ubicu". daj da mi vidimo dokazni materijal, pa cemo da kazemo.
dalje, uzmimo da likovi jesu fasisti. to i dalje nista ne govori o tome ko je tu u pravu. zamisli sad recimo pedofila i nekog najgotivnijeg cara kako se raspravljaju o necemu. ko je tu u pravu? pa ne znamo, mozda je pedofil, mozda je ovaj gotivac. moramo da cujemo o cemu se tu radi, a ne "ma on je pedofil, nije u pravu". pogotovo ako se ne prica o pedofiliji. mozda pedofil bolje zna, lupam, kurs evra, nema veze sto je pedofil. ovde se prica o zgradi i njenoj funkciji. to da li je neko fasista ili ne je argumentum ad hominem. ako hitler kaze "valhala je gotivan film, ali mali spor" ne znaci da nije u pravu. to su oni tripovi "ladno se slazes sa hitlerom, ti si nacista". cekaj da vidim o cemu prica i sta ce da kaze. pa jel tako?