Jedna nova stvar, and band announcement [sort of]
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Jedna nova stvar, and band announcement [sort of]
meni je ovo strava ko sto ti i rekoh, eto jedina zamerka ko i doktor, zvucalo mi je kao da šetaš ritmički, al reko neću da lupam mozda su neke zajebane poluritmije stavec, dzez je to x)

Odsviracu dobro za album obecavam

-
bilo bi bolje da je bez bubnjeva.meni deluje kao da bubnjevi setaju pa onda nastane neki haos.
a riff podseca na neke dream theater zavrzlame 15/16 il tako nesto.
a riff podseca na neke dream theater zavrzlame 15/16 il tako nesto.
http://soundcloud.com/earthless/najnovija-verzija-2
snimljeno kad i proshla sa pochetka teme, krakteristichni stil nabacivanja ideja na mehanichke bubnjeve i ispadanje iz ritma zbog toga
al aj da podelim sa drugarima, chirevi!
snimljeno kad i proshla sa pochetka teme, krakteristichni stil nabacivanja ideja na mehanichke bubnjeve i ispadanje iz ritma zbog toga

al aj da podelim sa drugarima, chirevi!

vrh!
prvo slusanje i odma leglo!
ovaj prvi dio mom uvetu neobicniji i zanimljiviji, a druga polovina, iako da se ruzno izrazim standardnija, al nevjerovatno atmosfericna i pitka, ja bi ovo lagano u mp3, i na neko trcanje/bicikl u prirodi
i na svirku naravno bih isao, da je ima

ovaj prvi dio mom uvetu neobicniji i zanimljiviji, a druga polovina, iako da se ruzno izrazim standardnija, al nevjerovatno atmosfericna i pitka, ja bi ovo lagano u mp3, i na neko trcanje/bicikl u prirodi

1 stvar - odlično, deo od 1:20

дојајно, подсећа ме мало на animals as leaders 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
svojim oprobanim metodom slučajnog premotavanja ovdašnjih kreacija i uvida u iste, istakao bih sledeće:
obe kompozicije imaju naravno jedan užasno iritirajući zvuk koji je nažalost i vodeći
da li je to bass? da li je to ritam gitara? da li je to neki sintisajzer..ne znam, tek deluje zahrđalo i čvornovato i zvučno na smrt bolesno.
kao gajde ukrštene sa motorom od Vartburg karavan tourista, kome je jedan točak kockast.
No, ritmički, prva kompozicija je zrelija i..da je serće, podsetila bi nas na The Magic Disco Machine i njihovu vanvremensku Scratchin', no..šta je tu je
druga naravno nije ni blizu prve te je ovom prilikom nećemo ni analizovati
Međutim, oba ostvarenja otkrivaju svakovrsnu talentovanost kompozitora, koji se nije dao uplesti u zamku jednoličnog ritma i koji očigledno dobro nijansira potrebe ljudskog muzičkog bića, koje dabome vapi za promenom istog tu i tamo.
Stoga sam se prijatno iznenadio kada sam negde pred kraj oba ova komada, nasukao svoje očekivanje na promenu, idejnu raznolokost i rekao bih čak, duhoviti intermezzo sentimentalnih pasaža i mističnih krajolika u koje me je načas, svojim dinamičkim padom, stvaralac poveo.
obe kompozicije imaju naravno jedan užasno iritirajući zvuk koji je nažalost i vodeći
da li je to bass? da li je to ritam gitara? da li je to neki sintisajzer..ne znam, tek deluje zahrđalo i čvornovato i zvučno na smrt bolesno.
kao gajde ukrštene sa motorom od Vartburg karavan tourista, kome je jedan točak kockast.
No, ritmički, prva kompozicija je zrelija i..da je serće, podsetila bi nas na The Magic Disco Machine i njihovu vanvremensku Scratchin', no..šta je tu je
druga naravno nije ni blizu prve te je ovom prilikom nećemo ni analizovati
Međutim, oba ostvarenja otkrivaju svakovrsnu talentovanost kompozitora, koji se nije dao uplesti u zamku jednoličnog ritma i koji očigledno dobro nijansira potrebe ljudskog muzičkog bića, koje dabome vapi za promenom istog tu i tamo.
Stoga sam se prijatno iznenadio kada sam negde pred kraj oba ova komada, nasukao svoje očekivanje na promenu, idejnu raznolokost i rekao bih čak, duhoviti intermezzo sentimentalnih pasaža i mističnih krajolika u koje me je načas, svojim dinamičkim padom, stvaralac poveo.

Jeste da ima dosta distorzije, ali nisam dovolno dobar muzichar da bih svirao clean! Jbg, da znam da sviram ovako ne bih nikada ukljuchio nijednu pedalu
Jbg

Hm... aj kad sam vec postovao, shta mislish o ovome? MEni je ovo najbolji jazz solo na svetu. Chovek je pokidao, shto ti kazhesh ako ne jebe kevu ne valja, e bogami ovo jebe kevu. Tachno se chuje kako je outline-ovao harmonske promene, a uz to je tako dobro ishao tamo-amo chovek bre svira apsolutno shta mu padne na pamet, potpuna sloboda i vladanje instrumentom. KAd je neko ovoliko dobar on indukuje moc u slushaocu bez potrebe da koristi ishta drugo sa raspolozhive palete gitaristima do same svoje virtuoznosti i muzichke imaginacije. Shteta, velika shteta shto George ne svira chesce ovako.
Zlatko Manojlovic ima predivne albume, na kojima nije ona kompozicija. Moracu da iskopam na tjubu bash mi se slushaju, podsetice me na prve korake sa gitarom kada sam besomuchno premotavao kasetu ne bih li skinuo tu i tamo neku deonicu njegovu. Danas je npr njegov spiritualni naslednik onaj Paja shto svira sa Cholom i ne znam ti s kime, ali nije taj iznedrio nikakve hitove nit pamtljive melodije, vidi se da svira da omasti kjuratz, a ne zxarad muzike same, jel tako?
-
Benson je ćale
samo ja ne volim taj tup clin pa da ga jebeš..
osim toga, kao što si rekao, svira šta mu padne na pamet..ali ne svira i ono što meni padne na pamet.
Tu je caka.
Više on uživa u svirci nego ja u slušci, ako me razumeš..
ne znam koji je najbolji solo, nema toga..to zavisi od muda (od Mood-a, ne od testisa)
meni recimo ovo uvek da nadu u čovečanstvo
samo ja ne volim taj tup clin pa da ga jebeš..
osim toga, kao što si rekao, svira šta mu padne na pamet..ali ne svira i ono što meni padne na pamet.
Tu je caka.
Više on uživa u svirci nego ja u slušci, ako me razumeš..
ne znam koji je najbolji solo, nema toga..to zavisi od muda (od Mood-a, ne od testisa)
meni recimo ovo uvek da nadu u čovečanstvo
Hehe hvala Varenika! Svirki ce nadam se biti, za sad to jako lepo ide, navezhbali smo 4 pesme, prilichno sam zadovoljan. Ovu pesmu ne svirmao josh, tek treba da ih nateram da krenemo...Malo ce se to josh aranzhmanski zaokruzhiti i izmeniti, tj prvi deo, ali u sushtini je to to, naravno mnogo sve bolje zvuchi kad ima bass-a u pesmi i kad bubanj nije ovoliko monoton.Varenika wrote:vrh!prvo slusanje i odma leglo!
ovaj prvi dio mom uvetu neobicniji i zanimljiviji, a druga polovina, iako da se ruzno izrazim standardnija, al nevjerovatno atmosfericna i pitka, ja bi ovo lagano u mp3, i na neko trcanje/bicikl u prirodi![]()
Bluesko, Nemanja, Shmajser, hvala drugari!