Squarepusher wannabe...

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Cortex
The Necromancer

Re: Squarepusher wannabe...

Post by Cortex » 07 May 2008, 19:26

I na kraju nisam siguran sasvim shta mislish o kompoziciji kao takvoj? :mrgreen:

Da, i produkcija mora da padne naravno, ali polako, valjda cu i to nekad da odradim...

Dobro, Square mixuje i live bass sa svim tim technoloshkim chudima pa zvuchi prirodnije, organski, u simbiozi sa drum'n'bass tripovima, ali dobro.

Anyway, hvala na komentaru gospodine Shunka :lol:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 07 May 2008, 22:59

Svidja mi se bas je super, mislim da ce mi se vise svideti kad dobije "zivot" (aka kad provuces kroz neke VSt-ove) :D

Brate kako se nisi smorio da radis sve u GP,ja ne mogu sam sebi bubanj da uradim koliko me smori i koliko sam lenj, ti ovde za trud dobijas 5 bambija i jos 5 za stvar ,znaci bices jedan od retkih koji je dobio 10 bambija u jednom postu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 May 2008, 00:15

E pa hvala, bash sam pochastvovan :)

Ma nije bio smor uopshte, naprotiv bash sam uzhivao. A nije ni mnogo trajalo, mozhda par sati za kostur svega i onda josh toliko da doradim i ubacim razne filove i sl. Recimo, echo koji se chuje naravno nije iz Gpro-a jer to tamo ne postoji(bar ne na mojoj zvuchnoj) vec sam morao da ga emuliram, tipa u jednoj traci ide melodija normalno a u drugoj, malo smanjenog voume-a, ide ista ta melodija samo pomerena za jednu osminu, ili koliko vec treba, unapred :D

Snalazio sam se kako sam znao.

Ovo nije bilo teshko uraditi, ali neke druge svoje kompozicije sam radio mnooooogo dugo a njih cu uskoro da bacim pod vash strog muzicharsko-kriticharski nozh.

:)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 May 2008, 00:29

Da, ljudi, evo, otvoreno vas molim da ako neko ima uslova da samo ovlash propusti stvar kroz VST(neka saam izabere instrumente ili boje instrumenata koje se njemu svidjaju nije bitno), neka odradi mixdown i neka upload-uje bash bih voleo da vidim kako ce ispasti. :)

Naravno, neko kome se kompozicija zaista dopada.

I josh neshto:
sirac-shunka wrote:...Mada moram da kazem i da ipak smatram da rad u ovom muzickom pravcu ima smisla kada je kompletan, tj. mislim da je produkcija sastavni deo komponovanja i kao takva mora da se ovde i posmatra.
Ipak se sa ovim nikako ne bih slozhio, dragi druzhe Sirac :) Jel Vivaldi mislio na produkciju kada je komponovao Summer/Presto? Mislim da je ideja najbitnija, daleko najbitnija, produkcija je ozhivljava i dodatno "zamasti", ali mozhesh imati produkcije koliko hocesh, ako ne umesh da komponujesh ili umesh ali je ta muzika losha, neoriginalna, trivijalna, chemu onda sve to?

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 08 May 2008, 00:48

Cortex wrote:Jel Vivaldi mislio na produkciju kada je komponovao Summer/Presto?

lol...bas cudno da si spomenuo moju mozda omiljenu kompoziciju klasicne muzike... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 May 2008, 01:13

Pa i meni je omiljena :) Mozhda zato... ;)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 May 2008, 01:26

Cortex wrote:I na kraju nisam siguran sasvim shta mislish o kompoziciji kao takvoj? :mrgreen:
Napisah da je "pesma stvarno dobra", sto znaci da mislim da je i cela kompozicija dobra, a posto sam ja, u stvari shkrt na recima, mislim da je odlicna. :) Evo sad je slusam po ko zna koji put... pa ajd jos malo da prokomentarisem... zvuk basa na pocetku, dok ne upadnu ostali instrumenti mi poprilicno smeta, ali to je taj midi sound... ubrzo sve dobija smisao i dinamiku sa ostalim instrumentima, pa ceo zvuk ima cak i neki shmeck... ali eto opet sam se uhvatio za komentarisanje zvuka...
Cortex wrote:
sirac-shunka wrote:...Mada moram da kazem i da ipak smatram da rad u ovom muzickom pravcu ima smisla kada je kompletan, tj. mislim da je produkcija sastavni deo komponovanja i kao takva mora da se ovde i posmatra.
Ipak se sa ovim nikako ne bih slozhio, dragi druzhe Sirac :) Jel Vivaldi mislio na produkciju kada je komponovao Summer/Presto? Mislim da je ideja najbitnija, daleko najbitnija, produkcija je ozhivljava i dodatno "zamasti", ali mozhesh imati produkcije koliko hocesh, ako ne umesh da komponujesh ili umesh ali je ta muzika losha, neoriginalna, trivijalna, chemu onda sve to?
O.K. prihvatam ovo kao dobru kritiku. Priznajem, da je meni tesko da posle sve muzike koju sam preslusao, slusam muziku odvojeno, ne razmisljajuci o produkciju... Evo jos jednom cu da pohvalim ideju.

Samo bih dodao u svoju odbranu, da sam se ogranicio, rekavsi da mi je za elektroniku produkcija sastavni deo komponovanja, pa nisam siguran da argument o Vivaldiju u potpunosti stoji... Hteo sam da kazem da je u elektronici, ponekad i bitnije da napravis neki zvuk, pa mu to dodje sastavni deo komponovanja. Na zalost, s druge strane, preslusao sam dosta puno elektronike koja se sastoji samo od raznih cudnih zvukova, a ideje niti bilo kakve melodije nigde. Ali eto, poznajem puno ljudi koji su postovaoci ovog pravca samo zbog tih cudnih zvukova i to im je dovoljno...

Za kraj.
Imam ideju kako bih odsvirao ovaj bass... samo steta sto nemam vise jazz bass, pa da dobijem skroz taj squarepusher, odn. fat old jaco sound... ne bih da obecavam, ali nadam se da cu jednog dana, i ako dobijem dozvolu od autora, i da uradim neki remix... i sa zivim basom...

Nadam se da sam sada bio jasniji. Odoh da slusam squarepusher i cortexa :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 May 2008, 11:45

sirac-šunka wrote:Hteo sam da kazem da je u elektronici, ponekad i bitnije da napravis neki zvuk, pa mu to dodje sastavni deo komponovanja. Na zalost, s druge strane, preslusao sam dosta puno elektronike koja se sastoji samo od raznih cudnih zvukova, a ideje niti bilo kakve melodije nigde. Ali eto, poznajem puno ljudi koji su postovaoci ovog pravca samo zbog tih cudnih zvukova i to im je dovoljno...
Da, ovo jeste pomalo tuzhno i neshvatljivo. Pa i sam Square je lik koji je izjavio da u njegovoj muzici nema nicheg novog i da je sve odsvirano na legendarnim jazz albumima, funk i prog rock, fusion i sl. Omiljeni bubnjar mu je Buddy Rich. :) Ma Jenkins je kralj. A slazhem se da dobijanje nekog chudnog i nepredvidljivog zvuka koji se ne da zapisati notama jeste deo "komponovanja" u elektronskoj muzici. Mora biti.
sirac-shunka wrote: Za kraj.
Imam ideju kako bih odsvirao ovaj bass... samo steta sto nemam vise jazz bass, pa da dobijem skroz taj squarepusher, odn. fat old jaco sound... ne bih da obecavam, ali nadam se da cu jednog dana, i ako dobijem dozvolu od autora, i da uradim neki remix... i sa zivim basom...
Permission granted :)
sirac-shunka wrote:Nadam se da sam sada bio jasniji. Odoh da slusam squarepusher i cortexa :D
Jesi :)
Slushaj, slushaj! :)

Haail to the Fat Controller! :lol:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 08 May 2008, 18:55

Cortex wrote:Pa i meni je omiljena :) Mozhda zato... ;)
Ja sam ranije cuo dosta klasicnih kompozicija,kao i svi drugi,ali tek posle te sam poceo klasiku da slusam.Znam i da je sviram na gitari.Liniju koju prva violina svira,that is...i posle svega sto sam cuo,ona mi ostaje jedna od omiljenih,ako ne i omiljena...Vivaldi je bio genije,definitivno... 8)

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 03 Jun 2008, 19:53

Sve je to lepo, ali ko ce to da ti odsvira?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jun 2008, 20:02

Pa VST choveche, ovo je moj electro projekat, znachi nishta zhiva svirka... :)

Vec radim na tome, bice uskoro mix-a na net-u.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Nov 2008, 13:45

PAZHNJA, PAZHNJA!

Cortex je postao trance DJ!

:D

Evo ljudi, rekoh da ne otvaram novu temu, vec da ovde metjem svoje electro radove, pred vama je moja prva trance stvar kojom sam prezadovoljan! :) Nikad nisam shvatao otkud meni naklonost prema trance-u i tim beskrajnim repeticijama i agresivnosti, ali eto, ona je tu, a i chini mi se da gotivim to jer je na neki nachin meditativno, to je besmisleno ponavljanje, a opet sa beskrajno mnogo smisla, kao budistichka mantra.
Drugovi koji se razumeju vishe, kazhu da ima i elemenata deep techno-a i valjda josh necheg, nisam zapamtio, ali ja ga gledam kao progressive trance :D. Nisam koristio nikakve sample-ove, odbijam ih, sve sam sam napravio. "Riff-ove", tj. deonice melodijske koje se ponavljaju, prvo sam odsvirao na gitari, zapisao u Guitar Pro, potom exportovao u MIDI i u Nuendo-u propustio kroz PoiZone, VST koji dolazi uz Fruity Loops Studio, u kome sam jedino radio bubnjeve, tj. beat pattern-e ili kako god...Na kraju sam sve umixovao u Sound Forge-u. Eto, 4 programa su korishcena, I like it a lot, gledao sam da ne smara, 3 i 20 traje, to je malo za trance stvar ali je bar zaokruzhena celina, bar se meni tako chini. Naravno, mogu kasnije da padnu izvesne modifikacije, ali to je sada nebitno. Jbt, ala sam smorio :) izvin'te ljudi, ali ja ne volim kad neko samo ostavi link i kao "shta mislite?", volim da znam i pozadinu, kako, zashto, odakle, je neko to i to stvorio.

A sad overite link:

DJ Cortexturiser - Rediscover Yourself

i napishite iskreno, zar nisam spreman za izdavachku kucu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Stvar se bazira na progresiji koju sam kreirao za "Uradio sam se u pejntu" :mrgreen:

P.S.2. Voleo bih kada bi neko ko se ovime bavi, recimo Toza :), bacio neku ozbiljniju kritiku i savet, koristilo bi mi.

Hail to music powerdudes!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Nov 2008, 15:46

A je l smem i ja da napisem neki komentar...?
:mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Nov 2008, 21:09

Pa naravno, shtavishe, to je jako pozheljno :mrgreen:

Ajde bre ljudi, ocu te komentare, zar ovde niko ne gotivi trance? :lol: Znam da je odgovor, ne. Hehehehe, mada ima i drugih elemenata, meni druz kazhe da on ovo ne bi nazvao trance-om, but whatever...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Nov 2008, 21:27

:Teddy:
Pa ovako preslusavam cetvrti put. Prvo sam mislio da je sve do 0'50'' intro, pa mi bejase pedug, ali to je bio aranzmanski trik! Pesma ti je sa velikim promenama u dinamici i to mi se dopada. Stavise, ja bih napravio jos i vece kontraste, malko mi na jacim delovima fali jos vise groove-a, misim ono bash da nastane kulminacija. Malo jos jaci i puniji beat (ocekivao sam nesto tako od tebe, s obzirom da sviras i bubanj). Konacno si za'ebo one midi zvuke pa sad sve moz' i da se ozbiljnije preslusa sama ideja. Koliko si to snare-a upotrebio, tri? Nije lose al se nekako tripujem kao da se cuje Fruity Loops. U njemu sta god da napravis sound je vise manje slican. Ne treba ti FL, smatram da nikom ko ima vise od 14 godina nije potreban. I ja sam nekad kad sam bio mali poceo da provaljujem kako sve to radi, sve oko stvaranja muzike na kompu i za neki sam pocetak, da se naucis, moze da posluzi. Kasnije predjes na neke samplere u Cubase/Nuendo-u.

Pozz odo ja da ucim, ne mogu vese da ke*jam!
:mrgreen:

P.S. A da, skinuo sam jos jedan tvoj rad pomocu dial up-a, sad mi dugujes 2 (dva) piva! :lol:

Post Reply