Fade - Sombor

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Fade - Sombor

Post by sinisake » 18 Oct 2008, 19:30

Hvala Z*Z*Z, i meni je ta omiljena, a i lepo si formulisao stanje benda. ;)
Valjda cemo uskoro organizovati to zajednicko ''neposredno izrazavanje''... :wink:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Feb 2009, 12:38

Eh, evo jedne, u poslednje vreme na probama, nepravedno zapostavljene numere (Wish se zove):

http://www.box.net/shared/sfehin8mlj

Pretpostavljam da to sto je D stim (E=>D) u pitanju, malo komplikuje zivo izvodjenje, pa smo je nekako gotovo izbacili iz repertoara. (Ko da i imamo neke svirke :)).

Inace, liniju za pratece vokale odradio je jedan apsolutni sluhista (tad sam prvi put upoznao coveka sa ovim darom), koji je svratio u studio dok smo se petljali oko vokala, posto smo mu nagovestili da bismo hteli kvarte i ne bas standardni prateci vokal...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Feb 2009, 12:54

Meni se ova bas svidja. Da je bolje isproducirana veoma lako bi se nasla na mom mp3 plejeru :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Feb 2009, 13:03

E, hvala. :D

Kazi, molim te, sta ti se ne svidja u prdukcijskom smislu, bas me zanima. (Mada je sad za sve kasno) :cry:
Ja, nazalost, nisam bio prisutan kad se ovo (ceo album) produciralo, ali je simptomaticno da je kvalitet produkcije opadao kako se snimanje blizilo kraju. (7 dana za 11 pesama, ne ide to) :)

Pesma je snimljena na relativno kvalitetnoj opremi (Novosadjani znaju vise o studiju Pedje Pejica), tad smo cak imali i onaj ultraskupi Solid State (valjda se tako zove) kompresor, kroz koji smo provukli sve sto smo mogli. Nazalost, produkcija nije bas uvek ''ispratila kvalitativno'' sam snimak. :(

Uglavnom, ova mi nije zvucala tako lose, dosad, a sad kad si spomenuo losu prodkuciju, pokopao si me, skroz... :(

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Feb 2009, 15:26

Pa, pre svega moguce je i da sam ja razmazen overprodukcijom koju slusamo svaki dan pa mi sad ovo cudno deluje.
Zapravo najvise od svega mi je zasmetao izgovor engleskog (ovo mi inace mnoooogo pokvari utisak) i uopste produkcija vokala, dok je ostalo solidno odradjeno. Mozda bi sve to bolje leglo da su instrumenti malo glasniji u miksu, ne znam

Evo sad slusam po dvadeseti put i sve vise mi se svidja, bas ima neki "smek" :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Feb 2009, 15:42

Zapravo najvise od svega mi je zasmetao izgovor engleskog
A, jbg, znam da je uzasno, al' ako moze onaj Tankian... :hide: :mrgreen:

Da, produkcija vokala je rak-rana domace produkcije uopste (ako je to uteha), ne znam zasto. :(
Mislim da nasi prducenti ne znaju da odmere dobro glasnocu (da bude glasan, ali ne preglasan i izdvojen iz slike) i da ture pravi reverb (reverb-masina koju smo koristili je tad bila in, i prilicno skupa, ali...).

U svakom slucaju, treba ovo posmatrati u sklopu domace produkcije, i to kao rad neafirmisanog benda koji je platio 14 studijskih dana. :)
Poredjenja sa stranom produkcijom su uvek izvor frustracija. :)

I da, jos jednom hvala na lepim recima o samoj pesmi!

P.S. Solo je iz meni nepoznatih razloga stisan... A, jbg, kad ja nisam mogao da ostanem, sve bi to bolje bilo... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Feb 2009, 17:04

meni se najvise svidja on "tu bi a faking superstar!" i meni je chak naprotiv izgovor engleskog konza! mogli bi i rege da cepate!

tu bi... a faking superstar... kako je catchy! jea! thats what im talkin bout! :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Feb 2009, 17:36

meni se najvise svidja on "tu bi a faking superstar!" i meni je chak naprotiv izgovor engleskog konza! mogli bi i rege da cepate!
:fu3:

He, he, rege velis, neka radije cemo pevaljku da pustimo da peva...

Inace, i meni je Born to be Superstar (but no one knows it, except me) najdrazi tekst, a jedared cu napisati kako je nastao, ta prica je jos zanimljivija od samog teksta. :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Feb 2009, 20:05

a jbte ja te hvalim a ti meni srednji prst dobro dobro...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Feb 2009, 12:23

Ma, omako mi se pogresan smajli, kunem se!!! :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 12:14

Au, jbt... Sad naleteh na jedan tavansko-podrumski uradak...
Sunday, January 01, 1995, 1:03:22 AM

(Da l' je moguce da zapis na CD-u laze?)

Datum i vreme przenja cedeja sa kog sam ripovao ovu stvar. Moj bend, sa pocetaka, sa starim pevacem i basistom... :)
Profesionalni tonski studio Matrix, u Veterniku, tonski snimatelj i prducent - Mare... :mrgreen:

http://www.box.net/shared/uff4f4q55g

:)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Mar 2009, 14:04

jako mi se svidja ovaj poslednji snimak sa youtube...bas je odlican :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 14:11

Mislis onaj live snimak?
HVALA!
I meni se ta pesma mnogo svidja, mada nije tudja. :)

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 28 Mar 2009, 18:12

Tek sad provalih ovu temu... :)

Ovako, za sad sam samo pregledao video zapise, a audio snimke sam poskidao pa ću preslušati kad se nakanim (sad me mrzi da 'palim' winamp, neće odmah da kresne, mora malo da stoji da se zagrije, nemam vremena).
Ovo definitivno nije muzika koju slušam niti koju bih u nekom leksikonu uvrstio u omiljenu, ali sam svaki od videa koje si postavio pregledao i preslušao po tri puta. Čak sam poželio i cimeru da ih pustim, ali on na žalost nije sa nama :( (u Crnoj Gori je :mrgreen:).
Znaš li ti šta to znači?! :D

Prvi spot je sjajan, pjesma mi se sviđa.
Drugi spot je onako, pjesma je odlična.
Treći snimak je live, a pjesma je... sjajna!
(vidiš kako se krug zatvara? :))

E sad, što se tiče izgovora... Slažem se sa Duanom. :lol:
Znaš da je Štulić rekao da bolje priča engleski od Bob Marlija? E pa ti u sledećem intervjuu reci da si bolji Englez od Štulića, biće super fora i niko ti više neće pominjati kako loše pjevaš na engleskom (dobro, Štuliću to niko ne nabija na nos jer on loše pjeva i na srpsko-hrvatskom, ali vrijedi pokušati, zar ne?).

Ono što meni smeta je praktično nebitno i stvar je mojih ličnih afiniteta.
Elem, moja jedina zamjerka svakom domaćem bendu su pjesme na engleskom. Jednostavno, mi treba da pjevamo na svom jeziku i onda će pjesme dobiti drugu dimenziju, drugo značenje, ljudi će ih shvatati ličnije i više se poistovjećivati sa njima, popularnost izvođača će naprasno da poraste... Ne moraš ti da me poslušaš, ali bar razmisli o ovome.

Što se tiče toga da tekst na srpskom skreće pažnju sa melodije, samo ću vas ovako pogledati: :grummel_2:... Ne mora da znači! Recimo, Balašević ima najbolje tekstove kod nas, Duja je vjerovatno najbolji pijanista, a Duda gitarista. Je l' možda smetaju jedni drugima?! Hell, no!!! Nego dobiješ muziku koja će se slušati narednih 500 godina i tekstove koji će nekad ući u čitanke.
A ako je tekst baš, baš, baš, pravo glup, toliko besmislen da skreće pažnju i sa glasa i sa muzike, onda se taj tekst prosto zamijeni novim. Niko se nije rodio kao tekstopisac i pjesnik. A i tvoji tekstove ne moraju (niti trebaju) da prenose neku vrhunsku gilozofiju; jednostavno treba da budu iskreni (jer je takva muzika), pjevljivi (znače bez mnogo riječi sa 'š', 'dž', 'č', itd) i to je to. :wink:

Zaključak: svaka čast, čoveče!
Samo tako nastavi i stvarno jedva čekam da se moj odlazak u Novi Sad poklopi sa vašom svirkom (ili je možda bolje da očekujem vaš dolazak u Beograd?).
Keep on hard-popin'* in the free world! :ziveli:

*(rock = rockin'; hard-pop = hard-popin')

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 18:57

O, pa fala, koleza, ovo su bas, bas lepe reci. :D
Prvi spot je sjajan, pjesma mi se sviđa.
Drugi spot je onako, pjesma je odlična.
Treći snimak je live, a pjesma je... sjajna!
(vidiš kako se krug zatvara? :))
Progres? I ja se nadam da je tako. :D
E sad, što se tiče izgovora... Slažem se sa Duanom. :lol:
Znaš da je Štulić rekao da bolje priča engleski od Bob Marlija? E pa ti u sledećem intervjuu reci da si bolji Englez od Štulića, biće super fora i niko ti više neće pominjati kako loše pjevaš na engleskom (dobro, Štuliću to niko ne nabija na nos jer on loše pjeva i na srpsko-hrvatskom, ali vrijedi pokušati, zar ne?).

Ono što meni smeta je praktično nebitno i stvar je mojih ličnih afiniteta.
Elem, moja jedina zamjerka svakom domaćem bendu su pjesme na engleskom. Jednostavno, mi treba da pjevamo na svom jeziku i onda će pjesme dobiti drugu dimenziju, drugo značenje, ljudi će ih shvatati ličnije i više se poistovjećivati sa njima, popularnost izvođača će naprasno da poraste... Ne moraš ti da me poslušaš, ali bar razmisli o ovome.
Ova pesma sa live snimka je dobila svoju srpsku inkarnaciju pre 2-3 nedelje. I, zvuci lepo, mogu ti reci. Mislim da cemo je zadrzati u tom obliku. Ja cu nastaviti da je pevam, mada imamo prinovu u bendu... :)

Konacno smo prelomili, i u bend doveli pevaljku (sad konacno mogu da se posvetim samo gitari, YEEEE, treba sad uvezbati pritiskanje efekata u pravo vreme i tako to :mrgreen: )
Bolje peva od mene (sto i nije narocito tesko), nema falsa i neprijatnih tonova (moja pank boja glasa ne odgovora mnogim pesmama koje smo uradili) ima odlican naglasak, i sad neke od pesama zvuce znatno ozbiljnije. :)
Samo tako nastavi i stvarno jedva čekam da se moj odlazak u Novi Sad poklopi sa vašom svirkom (ili je možda bolje da očekujem vaš dolazak u Beograd?).
Bubnjar je rekao da cemo da odradimo prvu svirku u novoj postavi bas u Novom Sadu, krajem aprila. Clanovi foruma ce biti blagovremenoi obavesteni. :D

Post Reply