Maske

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

cccira
MF veteran

Re: Maske

Post by cccira » 31 Aug 2010, 01:43

Vidis, vezano za Stankov komentar... meni je tekst bas najslabija tacka cele konpozicije. Toliko na temu o razlicitim ukusima :)
Elem...
Muzika, aranzman, refren, solo... totalna odlicnost i totalno u skladu sa onim sto bi ovako nesto trebalo da bude. Cak si i odlicno otpevao, s'obzirom na to da nisi pevac i tako to :D
S druge strane tekst mi je previse, nemoj da me shvatis pogresno... necu da kazem ljigav jer je bas prepreprejaka rec ali valjda kapiras sta hocu da kazem. Nekako ima previse opstih mesta koja smo toliko puta culi. Kazem da me ne shvatis pogresno jer je ovo samo moje misljenje, a po pitanju tekstova sam prilicno komplikovan. Ja takodje vodim od skoro bitku sa pisanjem tekstova i razumem da nije ni najmanje lako, ali mislim da bi mogao jos malo da poradis na tom aspektu, ako nista drugo, da bi bio u rangu sa ostatkom dela :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2010, 03:11

Apropo 'ljubavnih' tekstova generalno, meni je licno najgotivnija jedna baladica od Rush-a za koju naravno niko i ne zna zvana Panacea. Akusticna. U tekstu se ne spominje ni ljubav ni zena, ni kose, ni oci, ni dojke ni ovo ni ono, a tekst je nevidjen. Just my 2 pesos. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2010, 03:37

Pa sad, google zna...
Pacify my troubles with
Her body, soft and warm

Gentle hands that promise me
Comfort through the years
Mislim, ljubavniCKi tekstovi potpuno oslobodjeni eroticnosti su kao bezalkoholno pivo, je l'... :mrgreen:

A, dobro ti je ovo, Mazi, izuzev teksta (slozio bih se sa gospodinom Stalkerom), vrlo fina pop koNpozicija. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2010, 04:25

Sam si sebi uskocio u usta. Ljubav je jedna stvar a erotika nesto sasvim drugo. I sto ne postavi ceo tekst. Sve moram ja. :kokice:

Rush - Panacea (iliti mitski 'univerzalni lek', sto ce reci ljubav)

The whiteness of confusion
Is unfolding from my mind
I stare around in wonder
Have I left my life behind?

I catch the scent of ambergris
And turn my head, surprised
My gaze is caught and held and I
Am helpless...mesmerized

Panacea, liquid grace
Oh let me touch your fragile face
Enchantment falls around me
And I know I cannot leave

Here's a meaning for my life
A shelter from the storm
Pacify my troubles with
Her body, soft and warm

Naked in our unity
A smile for every tear
Gentle hands that promise me
Comfort through the years

Yet I know I must be gone
Before the light of dawn

Panacea, passion pure
I can't resist your gentle lure
My heart will lie beside you
And my wandering body grieves

Anyway, da ne pravim dalje djubre na tudjoj temi.

kide

Post by kide » 31 Aug 2010, 04:39

"i da se goli skinemo,
ostaće nam, naše maskeeeee..."

jbte, Mazi, pa ti si nova Marina Tucaković, jebeš mi se ako nisi, tekst ti je mnogo jak. a što se tiče gitar vorks i ostalo nema priče realno se čuje kvalitet, pogotovo na solažiranju.
odlično si aranžirao solo.

ok, možda još par mladalačkih iluzija da spuca, i... ko vidi Draška sutra u podmlađenoj tezga pratnji Sergeja, Željka, Čole, itd, molim neka digne ruku.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2010, 10:47

Nemoj, Dersu, pesma je zaista osrednja (a to kazem samo zato da te ne uvredim, inace bih napisao nesto mnogo gore :wink: ). Mnogo su metafizicki i uzviseni taj Rush, za moj paorski ukus, sta ces... :mrgreen: :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Aug 2010, 11:03

Bah..., poenta teksta je skrivnje iza maski i zabluda da je tako bolje a ne neke ljubavne zavrzlame :)

Oacicu u skorije vreme jednu drugu pesmu koja jeste ljubovna, samo necu ja pevati ;)

@dersu: poslacu ti onda varijantu bez vokala :))) mislim, poslednje sta zelim je da ti je muka :D

@cccira: nisam te pogresno shvatio matori :) znam tacno na sta mislis. Fora je sto sam ja po prirodi direktan i volim vinjenice. To se odrazi na tekstove tako da ispadnu banalni. Nekome smeta, nekom ne...

@kide: to brate! pa to mi je san! Samo daj taj luksuz! :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2010, 11:13

Mazi, nije banalan tekst, naprotiv... nego zvuci artificijelno; u nameri da pobegnes od banalnosti, malo si mu ga dao po opstim mestima, if ju knov vat aj min?

Evo, i hitmejker kide se pati sa tim tekstovima, velika je to muka... :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Aug 2010, 11:32

word of the day - artificijelno :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2010, 11:37

He, he, nego reci ti sad nama najvaznije - da li 'bitna osoba' u buducnosti treba da postane 'jos bitnija' ili je vec dovoljno bitna? To je ovde kljucno.

Ako pesma cilja na neke situacije/sadrzaje koji su poznate tebi i bitnoj osobi, uradio si pos'o!
Nema veze sta mi tu drobimo, ako ce ona reagovati, to je to! (Kao sto recimo onaj Dutjin tekst meni/jos nekima zvuci hladnjikavo, isforsirano, a sa druge strane, izaziva suze kod jedne obozavateljke) :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Aug 2010, 11:42

Vec je bitna :) Vec duze vreme je veoma bitna ;) I, da pesma je postigla zeljeni efekat :)

al' nisam je ovde kacio da bih proverio tekst nego da je poslusate i kritikujete :) :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2010, 21:25

sinisake wrote:
Nemoj, Dersu, pesma je zaista osrednja (a to kazem samo zato da te ne uvredim, inace bih napisao nesto mnogo gore :wink: ). Mnogo su metafizicki i uzviseni taj Rush, za moj paorski ukus, sta ces... :mrgreen: :ziveli:
Mene da uvredis? Kako bi mene uvredio, nisam ja napisao pesmu? Drugo, samo bi ispao glup. Trece, aman covece, neko ko slusa Pixies (kapiram i White Stripes, Pogues i slicne gadosti i gluposti) kritikuje Rush? Zemljo , otvori se. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2010, 21:35

Pogues pomalo slusam, ove White Stripes bas i ne. :wink:

A kad si vec pomenuo... proguglaj neke tekstove Pogues-a...Ti jadnici iz Rusha bi mogli kod Sejna na kurs pisanja poezije, svakako (ali ne verujem da bi vredelo; treba osim nadobudnog, pretencioznog, mega-prog i ultrakvaziintelektualnog stava imati i jos nesto za pisanje dobrijeh stihova, he, he). :ziveli:
Da ne kvarimo coveku temu, a? :wink:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2010, 21:45

Image

dersu nemoj se istresas na pogsima, znamo da si blago frustriran americkim snom, al nemoras to dokazivat na ovoj prekrasnoj gospodi :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Aug 2010, 22:05

Morao bi prvo da znas sta je to uopste americki san. I mani me tog, satro urbanog, djubreta.

Post Reply