moje pesmice
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: moje pesmice
Hvala... Ali ovo je s obzirom na to koliko sviram jako staro i samim tim jadno. 

Evo mali jam na temu John Mayerove pesme Slow Dancing in a Burning Room.
Kontam koliko sam puta promasio onaj niski bass ton (svaki put sam ga slucajno malo bendovao palcem) ali nisam hteo da snimam ponovo jer je "uzivo"... Jedan snimak, layeri sa loopom.
Cak je i fade out analogan.
Mikrofon je jako los pa se zato javlja taj neki iritirajuci phaser/flanger efekat i volume drop pogotovo kod sustainovanih tonova...
Izvinjavam se zbog kvaliteta snimka.
http://www.box.net/shared/0mjrqexkw8
Kontam koliko sam puta promasio onaj niski bass ton (svaki put sam ga slucajno malo bendovao palcem) ali nisam hteo da snimam ponovo jer je "uzivo"... Jedan snimak, layeri sa loopom.
Cak je i fade out analogan.

Mikrofon je jako los pa se zato javlja taj neki iritirajuci phaser/flanger efekat i volume drop pogotovo kod sustainovanih tonova...
Izvinjavam se zbog kvaliteta snimka.
http://www.box.net/shared/0mjrqexkw8
Komentari su vise nego dobrodosli...
Evo ja sam preslushao poshto ti necesh moje kompozicije da poslushash 
Bash je lepo. Nema druge, niti bolje rechi. Jednostavno je lepo, nisam chuo originalnu stvar, ali sigurno nije lepsha od tvoje obrade, mozhda samo podjednako fina. Lepshe su solazhe sa clean zvukom ali je i ostalo ok.
Eto
P.S. Famozni fade out je zaista tvorevina istinskog muzichkog genija.

Bash je lepo. Nema druge, niti bolje rechi. Jednostavno je lepo, nisam chuo originalnu stvar, ali sigurno nije lepsha od tvoje obrade, mozhda samo podjednako fina. Lepshe su solazhe sa clean zvukom ali je i ostalo ok.
Eto

P.S. Famozni fade out je zaista tvorevina istinskog muzichkog genija.

Sta reci .... super...
preslusao sam neke stvari opet, cisto da se podsetim tvog opusa
Svidja mi se sve... oseca se krajnje iskreni ristup... bez mnogo "filozofiranja"...proste fraze koje se jednostavno lepe za dusu... blues jednostavno izvire i zaviruje se tu.. na istom mestu... ne rasipa se. Tece dalje ali u jednom svojevrsnom vrtlogu koji te vuce u sam centar....u poznato i prijatno okruzenje.
Samo nastavi...
P.S. tako ja vidim ovo tvoje ...
Zanemarujem greske, jer ovo nije studijski i snimljeno je kao "Jam"... ali zvuci "ljudski"...iskreno...
preslusao sam neke stvari opet, cisto da se podsetim tvog opusa

Svidja mi se sve... oseca se krajnje iskreni ristup... bez mnogo "filozofiranja"...proste fraze koje se jednostavno lepe za dusu... blues jednostavno izvire i zaviruje se tu.. na istom mestu... ne rasipa se. Tece dalje ali u jednom svojevrsnom vrtlogu koji te vuce u sam centar....u poznato i prijatno okruzenje.
Samo nastavi...
P.S. tako ja vidim ovo tvoje ...
Zanemarujem greske, jer ovo nije studijski i snimljeno je kao "Jam"... ali zvuci "ljudski"...iskreno...
Word.dejankuki wrote:... oseca se krajnje iskreni ristup... bez mnogo "filozofiranja"...proste fraze koje se jednostavno lepe za dusu... blues jednostavno izvire i zaviruje se tu.. na istom mestu... ne rasipa se. Tece dalje ali u jednom svojevrsnom vrtlogu koji te vuce u sam centar....u poznato i prijatno okruzenje.
Samo nastavi...
Upravo tako.

P.S. Ja ne volim da slusham blues i to bash ne volim a bash volim da ga sviram. Mozhe li neko molim vas da izvuche neki zakljuchak iz toga?!

Hvala ljudi.
Puno mi znaci...
Nadahnuli ste me.
Hvala jos jednom.
Puno mi znaci...
Nadahnuli ste me.

Hvala jos jednom.
Haha i ja sam ponekad tako s tim...Cortex wrote: Ja ne volim da slusham blues i to bash ne volim a bash volim da ga sviram. Mozhe li neko molim vas da izvuche neki zakljuchak iz toga?!
Mozhda nam teshko pada da slushamo tudju tugu jer strahujemo i mislimo "hej, pa to bih lako mogao biti ja chija se tuga pretvara u tu milu teshku gorku muziku blues", a kad nas ista pritisne, pribegavamo najlakshem i najprirodnijem sredstvu za njeno transformisanje u muziku - blues-u.
Mada, ja chesto ne slusham jer moje uho trazhi komplikovanije stvari koje ce ga zadovoljiti i sadrzhat isti nivo emocija(jazz jel?), blues mi je oduvek bio nekako monoton, ali, kao shto rekoh, jes' nekako prirodan za zasvirati kad se osecash down...
Shta vi mislite?
Mada, ja chesto ne slusham jer moje uho trazhi komplikovanije stvari koje ce ga zadovoljiti i sadrzhat isti nivo emocija(jazz jel?), blues mi je oduvek bio nekako monoton, ali, kao shto rekoh, jes' nekako prirodan za zasvirati kad se osecash down...
Shta vi mislite?
Eto ja nikad nisam uhvatio sebe da slusham bluz kod kuce, mada ga rado sviram, a pogotovu volim bluz svirke, jos ako se svira neki malo zivlji bluz, pa se popije neshto, ohohoh, lud provod...
Opushtajuce... Jako fino, samo tako nastavi... 

- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Re:
Odlicno! Nisu ovde svi metalci!!! Svidja mi se nesvakidasnja kombinacija akorada. Sto se tice snimka tu i tamo... Probaj da nadjes Fruity loops, fantastican program za pravljenje semplova (daire i ostale perkusije). Mnogi se nece sloziti sa mnom, jer je frooty kreiran za hip-hop i sl, ali ja ubacujem semplove iz tog programa u hard rock i deluje prilicno zivo... pozdrav!Funkomat wrote:My not yet done newest creation
Da imam daire zvucalo bi jedno 20 puta bolje ali jbg![]()
I nek neko kaze sta misli jer me jako zanima vase misljenje.........
http://www.box.net/shared/ytkgbbjs7h
Inace klasicnu gitru sam snimao sa onim tankim dugackim mic om za comp od 300din
Hvala, hvala...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Dok sam slusao "Jam", imao sam utisak da slusam Frusciante-a. Verovatno ti to zvuci kao kompliment, sto uistinu i jeste, buduci da je covek veliki kreativac i postovan muzicar. LM, ono sto ne volim kod njegove svirke, sto se cuje i kod tebe, je prilicno lenj vibrato, pogotovu na bendovima, a ponekad i neprecizni bendovi, a veruj mi, da je ta mikrotonalna preciznost ogledalo kontrole instrumenta. Eto, malo pohvala malo kritika, mada su ove druge mnogo bitnije, od tapsanja po ledjima se nista ne da nauciti:) Post more!
Cheers!

Cheers!