Zakasneli solo za minulo takmichenje... :)
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Zakasneli solo za minulo takmichenje... :)
Marko, ne slusaj ovog gore sta lupeta! Dobro sviras, mada, sve je to dzabe ako se posle diplomiranja zaposlis kao "code-monkey", i provedes ostatak zivota sa nekim asemblerom. Bilo bi steta, jer malo ljudi dogura dalje od jebenog bluz-rok-metala i pentatonike, realno, malo koga to i interesuje.
- sirac-šunka
- vragolan
Pa nisam ni ja rek'o da Marko svira lose. Samo sam pokusao da malo njegovo sviranje i prokomentarisem kako bi mozda mogao da svira jos i bolje. A sve to sto sam rekao, bar sam iz svog ugla i obrazlozio, za razliku od nekih.
Ponavljam da ovaj poslednji snimljeni solo nisam mogao da cujem, zao mi je, pa se i moj komentar ne odnosi na taj solo. Ovo sto sam napisao, samo sam se nadovezao na neke gornje komentare i na onaj pomenuti pokusaj jama kad je Marko bio kod mene pre oko mesec dana.
Ja mislim da ti Petrucci samo strahujes da Marko ne bude bolji od tebe!
Ponavljam da ovaj poslednji snimljeni solo nisam mogao da cujem, zao mi je, pa se i moj komentar ne odnosi na taj solo. Ovo sto sam napisao, samo sam se nadovezao na neke gornje komentare i na onaj pomenuti pokusaj jama kad je Marko bio kod mene pre oko mesec dana.

Pa kako je krenuo...ne bi me cudilo:)sirac-šunka wrote:Pa nisam ni ja rek'o da Marko svira lose. Samo sam pokusao da malo njegovo sviranje i prokomentarisem kako bi mozda mogao da svira jos i bolje. A sve to sto sam rekao, bar sam iz svog ugla i obrazlozio, za razliku od nekih.
Znam da nisi mislio da lose svira, samo sam reko da seres

To KO sere ili ne ostavite za PP.
- sirac-šunka
- vragolan
Ma nema veze ako si mi reko da serem, samo si mogo da lepo citiras na primer ovaj deo:
Ja sam se trudio da napisem dobronameran komentar, prema mojem mnogogodisnjem iskustvu slusanja raznih jazz i sl. improvizacija, jer sam pomislio da me Marko dok smo bili kod mene mozda nije razumeo. I tako pomislih da je ovo prilika, a imajuci u vidu neke gornje postove... Sada vidim da je mozda trebalo da katujem napisano i posaljem na meil...
i lepo pocnes, "gresis druze-Sirac, ovo, ovo i ovo je sranje, zbog toga i toga..."sirac-šunka wrote:Izvinjavam se ako sam negde pogresio sa opservacijama, neka me isprave ovi iskusniji gitaristi.
Ja sam se trudio da napisem dobronameran komentar, prema mojem mnogogodisnjem iskustvu slusanja raznih jazz i sl. improvizacija, jer sam pomislio da me Marko dok smo bili kod mene mozda nije razumeo. I tako pomislih da je ovo prilika, a imajuci u vidu neke gornje postove... Sada vidim da je mozda trebalo da katujem napisano i posaljem na meil...
@sirac-sunka, vrlo si lepo obrazlozio svoje misljenje, a petrucci samo flejmuje (da ne upotrebim njegov izraz). 

Oooo ljudi, chill out!
Trebalo je da stavim smajlije na nekim mestima:)
Trebalo je da stavim smajlije na nekim mestima:)
A, ondaK u redu. 

Sirac oprosti mom dobrom drugu Vasi, malo je zashtitnichki nastrojen
To shto on nije stavljao smajlije, smorilo bi i mene ali znam ga i veruje mi da nije mislio nishta loshe niti je hteo da se svadja. 
Hvala Sirac na onolikom postu, i savetima, i nemoj misliti da sam se ukiselio kad sam bio kod tebe, naprotiv, nije mi bilo krivo shto to govorish, nisam se ljutnuo, vec mi je bilo neprijatno pa stoga mozhda kisela faca... A pogotovo se nisam ljutio tada, kao shto se ne ljutim ni sada, jer znam da si bio u pravu, i da jesi u pravu.
Anyway, ne mogu da se nateram da vezhbam, smara me, ne radi se tu o nestrpljivosti da se svira, vec jednostavno nigde nisam nashao neki materijal a da je koncentrisan na ono shto bih eventualno i voleo da nauchim, vec je sve to nekako preopshirno, preshiroko, chesto neupotrebljivo dovoljno. Meni treba neka od onih knjiga "A Jazz Improvisation Bible For Complete But When We Say Complete We Really Mean COMPLETE Idiots"
Tako da sam u fazonu da ce to doci kad tad samo meni. Jer s vremena na vreme, zakachim neko znanje ovde ili onde, od ovog ili onog, i osetim kak mi to prija i pomalo mi se otvore ochi oko nechega, ali opet mi to nije dovoljna motivacija da sednem i vezhbam i uchim o tome. Shta cu kad sam neambiciozni debil, ali to je vec neshto o chemu sam pisao u temi School Days...
Da se razumemo, gitara koju sam svirao kod tebe je bila teshka za sviranje, kako se beshe zove, neka bugarska ako se ne varam...i ton je bio skoro sasvim neinspirativan a ti si drzhao akorde na bass-u koje nisam bash najbolje ni chuo ali nisu to neki izgovori, pravi muzichar ima da odsvira kako treba i kada jamuje sa detetom od 2 godine i njegovom polifonom zvechkom.
Petrucci druzhe, hvala na lepim rechima, a ti druzhe Sirac skini fajl i pochuj, ako zhelish, nije to mnogo bre, ispashce te nekih 50-70 dinara, to je cena pica koju cu ti vishetruko platiti kada dodjesh u Beograd.
Ono shto je snimljeno nije teorijski najsjajnije, mozhda chak i diletantski, ali meni se svidja, to sam ja, i to je ono shto je meni najbitnije. Da u tom zvuku i izrazu ostanem veran sebi. Pa makar to ne zvuchalo nikako.

Hvala Sirac na onolikom postu, i savetima, i nemoj misliti da sam se ukiselio kad sam bio kod tebe, naprotiv, nije mi bilo krivo shto to govorish, nisam se ljutnuo, vec mi je bilo neprijatno pa stoga mozhda kisela faca... A pogotovo se nisam ljutio tada, kao shto se ne ljutim ni sada, jer znam da si bio u pravu, i da jesi u pravu.
Anyway, ne mogu da se nateram da vezhbam, smara me, ne radi se tu o nestrpljivosti da se svira, vec jednostavno nigde nisam nashao neki materijal a da je koncentrisan na ono shto bih eventualno i voleo da nauchim, vec je sve to nekako preopshirno, preshiroko, chesto neupotrebljivo dovoljno. Meni treba neka od onih knjiga "A Jazz Improvisation Bible For Complete But When We Say Complete We Really Mean COMPLETE Idiots"

Tako da sam u fazonu da ce to doci kad tad samo meni. Jer s vremena na vreme, zakachim neko znanje ovde ili onde, od ovog ili onog, i osetim kak mi to prija i pomalo mi se otvore ochi oko nechega, ali opet mi to nije dovoljna motivacija da sednem i vezhbam i uchim o tome. Shta cu kad sam neambiciozni debil, ali to je vec neshto o chemu sam pisao u temi School Days...
Da se razumemo, gitara koju sam svirao kod tebe je bila teshka za sviranje, kako se beshe zove, neka bugarska ako se ne varam...i ton je bio skoro sasvim neinspirativan a ti si drzhao akorde na bass-u koje nisam bash najbolje ni chuo ali nisu to neki izgovori, pravi muzichar ima da odsvira kako treba i kada jamuje sa detetom od 2 godine i njegovom polifonom zvechkom.
Petrucci druzhe, hvala na lepim rechima, a ti druzhe Sirac skini fajl i pochuj, ako zhelish, nije to mnogo bre, ispashce te nekih 50-70 dinara, to je cena pica koju cu ti vishetruko platiti kada dodjesh u Beograd.

Ono shto je snimljeno nije teorijski najsjajnije, mozhda chak i diletantski, ali meni se svidja, to sam ja, i to je ono shto je meni najbitnije. Da u tom zvuku i izrazu ostanem veran sebi. Pa makar to ne zvuchalo nikako.
Ha, ha, to svi kazu, ili ono...Jao, nisam svirao, ne pamtimCortex wrote:
Da se razumemo, gitara koju sam svirao kod tebe je bila teshka za sviranje

Ja bi ti savetovao da skidas na uvce muziku koja ti se svidja, ili iz tablatura, svejedno. Naucis stvar od pocetka do kraja, bez greske. Pa sledeca stvar, pa sledeca...
Sto puta je zabavnije i interesantnije od ucenja teorije i sl, ako te vec mrzi da to radis.
Tako i radim druzhe.petrucci wrote: Ha, ha, to svi kazu, ili ono...Jao, nisam svirao, ne pamtim
Ja bi ti savetovao da skidas na uvce muziku koja ti se svidja, ili iz tablatura, svejedno. Naucis stvar od pocetka do kraja, bez greske. Pa sledeca stvar, pa sledeca...
Sto puta je zabavnije i interesantnije od ucenja teorije i sl, ako te vec mrzi da to radis.

A da si ti imao u rukama Sircevo "chedo"

Dalje, ja sviram akustichnu ljudi. Samo izuzetno prijatna elektrichna gitara za sviranje mozhe da mi posluzhi kako bih neshto pokazao u ovom stadijumu prelaska na elektrichnu. I na svom Ibanez-u sam strashno nesiguran, josh se nisam navikao, a da ne pricham na tamo nekim krshevima...
No, nije ni bitno, necu da se pravdam, jer mi nije bitno shta ko misli, vec shta ja mislim, a ja ne mislim da sam neki svirach.
Da mi je bitno shta ce ko reci, pa to bi valjda i stvorilo mindset za uchenje, napredovanje, vezhbanje, zar ne?
Hvala Sirac na tom pokushaju jam-a, pa i neka je bio trash! Sledeci put ce valjda biti bolje, a ako ne bude, pa pokushali smo!

Cortex, ja ovo odavno preslusah, ali sve do sad mislio sam da sam ostavio komentar...
Odlicno je, stvarno vrhunski, ti sjajno sviras, a i gitara bogme ima prelep zvuk...
Odlicno je, stvarno vrhunski, ti sjajno sviras, a i gitara bogme ima prelep zvuk...

- sirac-šunka
- vragolan
...ili da se uclanis na GMC i tamo skidas lekcije. Cujem da imaju neka dva nova odlicna profesora, jos i momci iz ovijeh krajevapetrucci wrote: Ja bi ti savetovao da skidas na uvce muziku koja ti se svidja, ili iz tablatura, svejedno. Naucis stvar od pocetka do kraja, bez greske. Pa sledeca stvar, pa sledeca...

Ilustracije radi:Cortex wrote: A da si ti imao u rukama Sircevo "chedo"ne bi tako prichao.
U pitanju je neka bugarska gitara za koju i sam Sirac kazhe da bi jedva mogao da dobije 20 evra.

Gitara ima podebeo vrat i poprilicno visoku akciju koja se povecava ka visim pragovima...
...a bice to jednog dana izuzetan komad... samo da nadjem nesto vremena i dohvatim se shmirgle i ostalih igracki...

Cortex wrote: Hvala Sirac na tom pokushaju jam-a, pa i neka je bio trash! Sledeci put ce valjda biti bolje, a ako ne bude, pa pokushali smo!
Ma dobro druze, i nije bio toliki tresh, nije ni svakako bio vredan svih ovijeh... koliko 5-6 komentara. A nebi ih ni bilo da se nije umesao ovaj Petrucci, damn you!

Ja sam samo hteo da ti dam savet da u improvizovanju krenes od nekih prostijih stvari, pentatonika i sl... i da kasnije krenes u izlaske i ostale jazzy stvari, kada vec to dodje samo po sebi na svoje... uz sve to te nisam ni terao da vezbas i ucis teoriju... mislio sam na tebe...
...zao mi je ako sam pogresio

^ U bre sirac nisi morao da se cimash i da uploadujesh slike! 
Ma nije ni bitno, nisi pogreshio shto si me savetovao, nisam ja sujetan, volim da chujem konstruktivan savet, ali ne volim da mi bude dosadno dok sviram, tako da samo pentatonika...ne mogu pa makar bilo i samo na pochetku pa potom da nadogradjujem. U uverenju sam shtavishe da sam to vec odavno prevazishao!
Ma opushteno bre, ja imam svoj(pogreshan) nachin, ti imash svoj, ostali imaju neki drugi i to je to. Cela poenta je da sviram onako kako mi je zanimljivo a ne da se muchim neshto i smaram, od gitare necu zhiveti pa da mora da bude savrsheno, bitno je da je meni lepo. 
@friedman
Hvala momche. Gitara ima lep zvuk, vrlo sam zadovoljan, a i lepo sam ga namestio u Guitar Rig-u, napisao sam vec, Heavenly Acoustic je preset, iz banke Pop, i potom sa desne strane, gde su komponente, sve promenish da ima u sebi rech Jazz
i to je to.
Za septembarsko takmichenje tju chak i da shredujem!

Ma nije ni bitno, nisi pogreshio shto si me savetovao, nisam ja sujetan, volim da chujem konstruktivan savet, ali ne volim da mi bude dosadno dok sviram, tako da samo pentatonika...ne mogu pa makar bilo i samo na pochetku pa potom da nadogradjujem. U uverenju sam shtavishe da sam to vec odavno prevazishao!

@friedman
Hvala momche. Gitara ima lep zvuk, vrlo sam zadovoljan, a i lepo sam ga namestio u Guitar Rig-u, napisao sam vec, Heavenly Acoustic je preset, iz banke Pop, i potom sa desne strane, gde su komponente, sve promenish da ima u sebi rech Jazz

Za septembarsko takmichenje tju chak i da shredujem!

ali ti si jazzer, oni neshreduju, oni sviraju muziku xD salim se...
looking forward to your next solo, moram priznati da mi se svidja tvoj stil, onako unikat... xD
looking forward to your next solo, moram priznati da mi se svidja tvoj stil, onako unikat... xD