Plan 9 Sound System - Autorski rad

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Critical
PedoBear

Re: Plan 9 Sound System - Autorski rad

Post by Critical » 16 Sep 2009, 18:12

Pazi, masa skandira na pochetku Chedo!Chedo!Chedo!

U sustini imam slicno misljenje kao sinisake, bridge je do jaja :D ( nije ovo my cup of tee :D)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Sep 2009, 20:50

Super je.. verujem da se u publici to bolje culo, uvek su TiVi sLimci ubogi zvukom.. no super je.. :bow:

u stvari nije super, sta si se bre raskakao kao da si Flea, ::ranting:: a b'e Jazz je to, ne mos' skakuces onakO, :grummel_2: samo mirno i kuNturno.. eto..

:mrgreen: (naravno sala mala...) :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Sep 2009, 21:14

dejankuki wrote: u stvari nije super, sta si se bre raskakao kao da si Flea, ::ranting:: a b'e Jazz je to, ne mos' skakuces onakO, :grummel_2: samo mirno i kuNturno.. eto..

:mrgreen: (naravno sala mala...) :ziveli:
:mrgreen: Jes vala sam se iskako... ebem li ga zasto, uglavnom se sakrijem iza bubnja i budem miran. Ovako se ponasam samo kad sviram sa Dancefloorers... :) Gitarista me obicno zebava kad pustimo ovaj snimak, napravi debilan glas i kaze: "Aaaaa sviram na Nisvillu" :mrgreen:
Ma svirali smo kasno, pa smo se zapili... :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Re: Plan 9 Soundsystem - Autorski rad

Post by sirac-šunka » 10 Nov 2009, 02:22

Ovo kao spremamo za snimanje živog bubnja, dok smo radili matricu, malo pa malo, ja otkucah ceo banj...
http://www.4shared.com/file/149238731/4 ... ered_.html

Inače, bejah umoran, pa ne napisah, pesma se zove "Holodeck".

Dejankuki možda prepozna jedan riff na bass-u :D , tad je bio samo bass i BFD... Sada sam ipak sve odradio na Battery-u, basic kit, bez previše editovanja. Prelazi su glupavi, šta ja znam kako se sviraju prelazi na bubnju... :)

:ziveli:

I ne je mi samo jasno zašto nije box.net teo da mi primi aplod, tri put sam pokušavo... :smashie:

Irinej

Post by Irinej » 10 Nov 2009, 09:54

Super, I like it! :bravo: Pogledao sam vam spejs profil, svaka cast :bow: . Imate i cool prijatelje, John Butler, Joshua , Herbie , Miles... :mrgreen:
Imate li u planu neki album?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Nov 2009, 10:25

Hvala na pohvalama, a za album se nadamo da ce biti. Evo su sve za sada probni, jelte, demo snimci, tj. sve smo snimali samostalno u kucnoj varijanti. Videcemo sta ce od toga da ispadne dovoljno dobro. :ziveli:

Irinej

Post by Irinej » 10 Nov 2009, 11:31

Evo slusam ovaj demo ver. 1 , Onaj F, G rif ima me podsjeca na Morphine, ne kazem da ste ukrali rif nego samo da ima tu neku atmosferu u sebi. A podsjecate me na jedan bend, JazzMachine, ako nisi slusao pogledaj spejs profajl http://www.myspace.com/jazzmachine
Kao sto vidis poredim vas sa vrhunskim bendovima, znaci bravo jos jednom! :bravo:
Aj zivio :ziveli:

pax404

Post by pax404 » 11 Nov 2009, 13:54

sirac-šunka wrote:Ovo kao spremamo za snimanje živog bubnja, dok smo radili matricu, malo pa malo, ja otkucah ceo banj...
http://www.4shared.com/file/149238731/4 ... ered_.html

Inače, bejah umoran, pa ne napisah, pesma se zove "Holodeck".
Ovo zvuci odlicno, meni barem deluje dosta daleko od kucne produkcije :)

Samo napred, nadam se da cete uspeti da izdate album, a ti ces nam javiti gde da ga nabavimo :ziveli:

EDIT:
Mogao bi da napravis neki tutorijal ili neki tips & tricks za kucno snimanje, za nas ostale koji bi smo se zezali, jer ovo stvarno odlicno zvuci! :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Nov 2009, 15:27

Evo preslusah, sve ukupno mi se svidja, s tim da bih ja za nijansu smanjio puhace.. nekako izbijaju na povrsinu vise od otalih, odskacu... no to bih ja.. (ne mislim na soliranje, nego na zajednicko sviranje... ), a synth bih maaaaalkice dodao.. jes da i treba da "puni" al' bas ga ima jedva...

Stvar kao stvar je dobra... funky... zarazljiva.. (catchy)...

P.S. jel mislis na ovaj rifcic na oko 2:30... ???

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Nov 2009, 16:06

Jest Deki, otprilike je taj tajming, kad sam poslao link gde sam nešto eksperimentisao sa BFDom, ti reče da ti se dopalo, "samo još nije ni počelo, a već se završilo", e pa ovo ti je otprilike to samo celo... tada je bilo još u fazi razvoja i eksperimentisanja sa kuckanjem bubnja.

Hvala na komentarima, ima još toga da se sredi, da se ponovo odsivraju neke deonice i sl.

Hvala puno Pax, :oops: pocrveneo sam zbog tvojih pohvala. Tutorial-a što se tiče, pa ima već dosta toga ovde na forumu napisano (tema o muzičkim programima - Cubase, Nuendo Sonar..., tema o kucanju bubnjeva i o VST-ovima, tema o snimanju gitare u kućnim uslovima... ne znam šta bih ja tu mogao da dodam), a i tu su Dejankuki i Tiki the Boyler koji ipak znaju nešto više nego ja.
Ako imaš nešto konkretno (npr. kako sam uradio u nekim stvarima ovo ili ono), pitaj ovde ili putem pp-a, rado ću ti odgovoriti.

pax404

Post by pax404 » 11 Nov 2009, 16:15

sirac-šunka wrote: Ako imaš nešto konkretno (npr. kako sam uradio u nekim stvarima ovo ili ono), pitaj ovde ili putem pp-a, rado ću ti odgovoriti.
Vazi se, uskoro krecem i sam u neke eksperimente sa snimanjem, samo da se preselim (konacno da imam svoju sobu posle skoro 4 godine "izgnanstva"), pa cu biti tu sa pitanjima. I vise nego sto bi voleli :)

Izvinjavam se za offtopic :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Dec 2009, 15:34

Evo malo smo sumirali sve završene radove do sada. Malkice doterano i dovedeno na približno isti nivo signala:
Plan 9 Soundsystem - Demo Collection

pax404

Post by pax404 » 22 Dec 2009, 17:13

P9 Interlude je odličan. I ostale stvari su kul, ali mi se ova nekako najviše sviđa! :metal: :bravo:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Dec 2009, 22:57

Tenk ju veri mač!

Mani je nekako najzanimljiviji ovaj "Across the 7 Seas", pošto smo tu eksperimentalisali sa živim bubnjem. Posle sam ga ipak malo trigerovao u ovoj poslednjoj verziji i fino se izigrao sa celim snimkom :)

Ako je neko još skinuo i preslušao, slobodno neka baci neki koment...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Feb 2010, 00:56

Posle nekog vremena, gotova još jedna stvar.
Nekako mi se čini da je najkompletnija, pa možda i najbolja koju smo do sada uradili... naravno, moguće da su mi se samo to napunile uši od silnog preslušavanja, te da sam se navikao na neke propuste :D ali skoro sam siguran da zvuči prilično kompletno :)

http://www.box.net/shared/kpika2do2a :zzz:

Post Reply