Solo "takmicenje" jun/jul 08

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Solo "takmicenje" jun/jul 08

Post by DrGreenthumb » 26 Jun 2008, 01:59

Rax13 wrote:Hvala, hvala... :oops:

E da, ti si bash razbio... Svidja mi se tvoj nacin fraziranja... I cesto ubacivanje blues note (b5) u brzim prelazima...

Nadam se da cu cuti josh tvojih radova uskoro... :wink:
A sad ono ja tebe serdarom ti mene vojvodom :D , kiddin', stvarno volim da cujem originalne fraze, hrabre bending-e, toliko uticaja na jednom mestu, pa jos ako je neko tako mlad kao ti, malo se odusevljavam, mozda vise nego sto bi trebalo, ali nece valjda niko zameriti... A b5 mi je prirastao srcu, posto sve vise sviram nekakav blues/rock/jazz-a-like, jbg omatorio sam, sta li :mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 02:04

Hehe... Ma b5 rules!!! 8)

Eo ako hocesh da cujesh josh neke moje snimke... http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =39&t=2138

Ima svega... :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Jun 2008, 02:10

Rax, sjajno... Kao i obicno. :wink:
Ovog puta mi se cak i distorzija svidja. :D

Snimicu i ja nesto uskoro ako vam nece smetati moj uobicajni, blagoreceno, sranje kvalitet snimka. :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 02:12

Funkomat wrote:Rax, sjajno... Kao i obicno. :wink:
Ovog puta mi se cak i distorzija svidja. :D

Snimicu i ja nesto uskoro ako vam nece smetati moj uobicajni, blagoreceno, sranje kvalitet snimka. :D
Hehe... Hvala, hvala... Ma opushteno, samo rokaj... :wink:

A i nisu ti uopshte loshi snimci po pitanju kvaliteta zvuka, btw...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Jun 2008, 09:17

Rax, samo jedno pitanje, rekao si da je skala C dura, a meni se vise cini da je F-dur, C7. Jel' sam upravu?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Jun 2008, 09:50

Cika Rax i Zakk Wylde dva drugara koliko vidim :D opasno mi se svidja impro i upotreba waha, sto rece green znas da kontrolises to sto drzis u rukama (gitaru ,je li:D) da sviras i 8 godina odlicno bi bilo a sa obzirom da si sa dzitrom 2 dine ono sta da ti kazem (hvalio sam te vec,ne smem vise da ne porastes u Malmsteena :mrgreen: ).

Sve u svemu odlichno! :D

Zlo

Post by Zlo » 26 Jun 2008, 10:06

Meni nije fazon ni da merimo ciji je veci

Tacno tako! :D
E zato ja necu da glasam.Nema gubitnika.Svi pobedjuju.Neko malo ispadne i ritma.Drugi promasi neki ton.Pa sta? Ovde smo da se druzimo.
I predivno je da na ovako prostu temu mozemo da cujemo toliko razlicitih pristupa.Sinsake mi je originalan-pravi kvalitetan narodnjak :lol: .
Rex jos jednom izaziva sumnju u vezi svojih godina i gitarskog staza :lol: :lol: Zaista profi .
Deki ,iskusni vuk,obogatio ritam i trudi se da monotoniju razbije razlicitim gitarama.

Necu nabrajati vise jer imam jedan problem o kom cu pisati na kraju posta.Ovakve stvari su predivne i nemojte ih unistavati time sto cete meriti ciji je veci :D :D
I onaj projekat u kom su na jednu temu smestene solaze nekoliko clanova foruma je odlican.Predivno je da ljudi koji postuju na forumu pokazu i prakticno kako vide muziku.
Voleo bih da se ukljuce i narodnjaci.

E sad o pr oblemu.(Ja samo nesto predlazem)
Tesko mi ej da pratim sta je cije.Previse postova se pojavi izmedju linkova za download odsviranih stvari.

Da li Nekako Moze da se Otvori Tema u kojoj ce biti dozvojeno SAMO postovanje linka ka MP3 i kratkog komentara autora?
Ono sto sam vec napisao -gitara ,efekti,pojacalo.Mozda i komentar tipa-inspiraciju mi je dala Milka cokolada ili zavijanje usisivaca u susednom stanu :lol: :lol: :lol:

Znaci ,bez ikakvog prava drugih clanova da komentarisu.To mozemo ovde.
Bilo bi mnogo preglednije i mnogo lakse da se snadjemo.
Mozda na kraju tu temu iskoristite i za konacno glasanje?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Jun 2008, 10:08

Da li Nekako Moze da se Otvori Tema u kojoj ce biti dozvojeno SAMO postovanje linka ka MP3 i kratkog komentara autora?
Ono sto sam vec napisao -gitara ,efekti,pojacalo.Mozda i komentar tipa-inspiraciju mi je dala Milka cokolada ili zavijanje usisivaca u susednom stanu
ovo je kul idejica , sve sve ali ZAVIJANJE USISIVACA,hahahahhahahhaha

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 10:13

Hmmm, nije C-dur... ko je rekao da je C-dur.. ja nisam :) :p

Ovo nije C-dur ovo je B dur :hide: izvinite sto pCujem... znaci ovo jeBE dur a C-dorian :oops: opet pCujem...

Elem, manimo salu, rek'o je lepo RAX da je C-dorian... ok ne zelim da se "namecem" ili da "prosipam znanje" i prodajem "bele bubrege umesto pravih".... ali da ste bacili okce na bilo koju skolicu za gitare pa i moju... shvatili bi ste da je ova skala i da su ovo akordi iz B-dur skale pa je zato C-Dorian ... inace bi bila B-dur ili G-mol...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Jun 2008, 10:49

@sinisake
Meni se bash dopada tvoj rad, pochetak dok ne krene dist, me zhestoko podseca na Larry Coryell-a, am I right? :) A i ostatak je super. Way to go dude!
@Dr Green Thumb
Vidi se da ti se nije bash mnogo sviralo(kao shto si i sam rekao) ali imash dobru tehniku tako da u kombinaciji sa tvojim standardno super tonom zvuchi extra! Hocu ja takav toooooon... :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Jun 2008, 10:58

dejankuki wrote:Hmmm, nije C-dur... ko je rekao da je C-dur.. ja nisam :) :p

Ovo nije C-dur ovo je B dur :hide: izvinite sto pCujem... znaci ovo jeBE dur a C-dorian :oops: opet pCujem...

Elem, manimo salu, rek'o je lepo RAX da je C-dorian... ok ne zelim da se "namecem" ili da "prosipam znanje" i prodajem "bele bubrege umesto pravih".... ali da ste bacili okce na bilo koju skolicu za gitare pa i moju... shvatili bi ste da je ova skala i da su ovo akordi iz B-dur skale pa je zato C-Dorian ... inace bi bila B-dur ili G-mol...
A, pogresno sam procitao. A ja utripovao F dur i C7...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 11:02

pa akordi jesu C-7 i F-dur... ali skala i uopste tonalitet je Be-dur...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Jun 2008, 11:08

A, znaci ovo su samo akordi iz kadence B - dur skale, sad kapiram.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 11:10

Akordi su Cmin7 i F/C... I tonalitet nije B-dur nego C (Cmin7)... E sad, zashto svaka progresija mora biti durska? Shvatam ja da ti moduse vidish kao dursku skalu samo iz nekog drugog kljuca, ok je to pristup, ali kod progresija ne moze tako...

Jednostavno ovo je u C, a progresija je modalna (dorian u ovoma slucaju).

Zlo

Post by Zlo » 26 Jun 2008, 12:33

Odlicno uradjen posao Deki.Sad neko ko ne posecuje forum redovno ne mora da prelista 20 strana da bi nasao linkove za sve stvari.A verujem da ce ova tema dogurati do 20 strana ako nastavi da se siri ovakvim tempom.

Locked