Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Cilal Najed

Re: Trigger

Post by Cilal Najed » 10 Jun 2009, 17:31

Cestitamo!!!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 10 Jun 2009, 20:48

Cestitam.. Drago mi je da se ipak nas bend cuje i van granica nekog lokalnog podneblja..

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Jun 2009, 11:23

Čestitke!

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Jun 2009, 04:58

Hvala vam! :)
Cestitam.. Drago mi je da se ipak nas bend cuje i van granica nekog lokalnog podneblja..
Pa doduše nismo jedini odavde koji su dobili nagradu, ima još par ljudi iz Srbije... Marcelo, Tomaševićka itd. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Jun 2009, 09:43

OK, ajd da preformulisem...

Drago mi je da se bendovi sa naseg podneblja cuju sire od lokalnog podneblja..

Moze tako..

Mislio sam na bendove koji gaje tvrdji zvuk... i u poslednje vreme..

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Jun 2009, 16:14

Haha, ok :) U redu je, nisi morao da preformulišeš :D :ziveli:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 12 Jun 2009, 21:59

E majke mi pesme su vam KEVA :mrgreen: :mrgreen: Vise nece biti nas je ekstra pesma ako mogu da dodam!A ako vam ja koji sam totalni anti tog (hehe sad ce me neko obesi ) suma/metala kazem da vam je pesma ekstra i da je jedno slusam 2-3 puta dnevno onda pesma mora biti dobra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(btw onaj ko oce me besi treba malo deblji konopac poveci sam ja :ziveli: ahaha) :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 22 Jun 2009, 16:46

Hvala mnogo čovek! Evo ja malo sa zakašnjenjem ovde. Neće niko da te obesi :mrgreen: Ja volim i mnogo tvrđu i mnogo mekšu muziku od onoga što mi radimo, ali nevezano za žanr, trudili smo se da na albumu budu pesme koje imaju smisla kao pesme, nevezano za muzičko pakovanje. Tako da mi je uvek specijalno drago kad neko kaže da ne sluša "ovakvu" muziku (koja god da je) ali mu se sviđaju pesme kao pesme. Ljudi su danas postali preterano opterećeni stilskim opredeljenjem, previše se bave deljenjem muzike po žanrovima i podžanrovima umesto da samo jednostavno slušaju šta im se sviđa. Elem još jednom, hvala, drago mi je da ti se dopada naših ruku nedelo! :wink: :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Dec 2009, 05:50

Nekako nisam skoro dolazio ovde pa evo sve zajedno par stvari odjednom, koga interesuje:

Sveže skuvan taze serviran i spreman za konzumaciju, novi video za pesmu "Navika", montiran od snimaka sa nekih od svirki koje smo imali u toku protekle godine:

Kamera: Marko Tikvarovski, Aleksandar Kalezić
Montaža: Nikola Silić

http://www.youtube.com/watch?v=Uk4Y0c8eGFs

Usput, tekst A. Žikića od pre neki dan u blicu, kao i uvek, rečit:
Image

Pomalo okasnele ali od srca, dve recenzije albuma:
http://mulj.net/index.php?option=com_co ... &Itemid=48
http://www.mikrofonija.com/recenzije-albuma/4/1797.htm

kide

Post by kide » 08 Dec 2009, 13:31

hmm, 6 strana topica a niko da pohvali Dušanovu kosu? možda neka od retkih forumašica je mogla, al pošto sam ja najveća ženturača na forumu evo da kažem Dule mnogo ti je lepa kosa. ako nije tajna, koje preparate i pakovanja koristiš da bi je odražavao tako sjajnom i svilenkastom? :bambi:

da pohvalim i starog dobrog A. Žikića na sjajnoj stilskoj vežbi... ovaj pardon, recenziji :P

što se tiče svirke Triggera, pošto je ovde reč o tome, ovaj bend ima sve: kvalitetne profi muzičare (pogtovo Dule Schauma), produkciju, aranžmane... pa ipak, iz nekog razloga zvuči hladno i isprazno. valda zato ima taj gothic predznak, ako se to htelo onda se i postiglo (nažalost). možda zbog prozaičnih patetičnih tekstova, možda zbog odsustva hitoidnih refrena kojih se setiš na 1 (evo kad preslušam snimke sa majspejsa ne mogu se setim nijedne vokal melodije).

sve u svemu, realno, mislim da Dushan Silkhair više nema šta da traži kao ravnopravan član bilo kog benda, pa ni Triggera. ne biva to da gitarista koji dostigne vrhunski nivo tehnike i postane etablirani instrumentalista, da se vrati na status člana autorskog benda, jok. kad si jednom krenuo i došao do nivoa guitar mastera indorsera brendova gitara i šampona, nema više nazad. ostaje samo doživotno cirkuzanje u fazonu G3 putujućeg cirkusa, što i nije tako tragična sudbina, naprotiv 8) jendostavno nije realno da klinci koji znaju Dušana kao gitar mastera odlaze na svirke a da u sebi ne očekuju da svako malo prospipa ubistvene solaže. ovako su svi na gubitku, i bend koji je u njegovoj senci, i ti klinci koji ne dožive orgazam.

video sam poređenja Triggera sa Negativom na prethodnim stranama i ona naravno ne stoje. Negativ je mnogo organskiji, erotskiji, rokerskiji, dakle životniji bend od Triggera koji imenom obećava vatreno oružje a dobiješ, u najboljem slučaju, pukotine ledenih kocki. ali, naravno, ukusi, ukusi, neko gotivi vatru neko led, neko sever neko jug, itd.

:cry: :D

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Dec 2009, 17:25

Pobogu, pa postoje i direktniji načini da se kaže šta misliš i da se izrazi namera, nije ti bila potrebna tolika stilska vežba i kvazi-pristojnost! :lol: :XD: Nije ti ni prvi put, uostalom, ako se ne varam? :wink: Hvala na komentaru, naravno, sve najbolje!

kide

Post by kide » 08 Dec 2009, 21:33

Dushan S wrote:Pobogu, pa postoje i direktniji načini da se kaže šta misliš i da se izrazi namera, nije ti bila potrebna tolika stilska vežba i kvazi-pristojnost! :lol: :XD: Nije ti ni prvi put, uostalom, ako se ne varam? :wink: Hvala na komentaru, naravno, sve najbolje!
nema na čemu Dušane, i drugi put. nego, nije moj komentar baš tolika stilska vežba, bar ne toliko kao kod bivšeg muzičara-sada-kritičara Žikića, postavio sam tu i neka konkretna pitanja vezana za negu kose.

mislim da je važno da znamo nešto o tome, jer ovde ima mlađih muzičara koji misle da je najvažnije muzičko znanje i tehnika svirke, dok na pitanje imidža gledaju s prezirom. ti bi kao stariji i iskusan muzičar mogao da iskoristiš svoj autoritet i da im skreneš pažnju na taj važan segment muzičkog biznisa.

ness

Post by ness » 08 Dec 2009, 22:57

Svaka cast Dushane ! Vidi se da je puno truda i energije ulozeno u "Trigger".Produkcija je odlicna,muzika tvrda sa zestokim rifovima,ima energiju... Meni se svidja vas rad !Upravo sam preslusao album ljubav ("porucio" sam ga preko neta :hide: )i utisak je sjajan !

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Dec 2009, 01:04

@kide: E, kad bi neki ljudi znali kako pokušaji "(šatro)inteligentne zlonamernosti" izgledaju jadno gledani sa strane, valjda bi trošili energiju na nešto drugo! Na žalost, takve osobe verovatno misle jako visoko o sebi! Kao pravi poznavalac šampona, znam da me razumeš i slažeš se sa mnom. :wink: Sve najbolje u daljem radu ti želim! :ziveli: :cao:

@ness
Haha, "poručivanje" preko neta je čest način dobavljanja muzike! :lol: Drago mi je da ti se dopalo i da ti prija, hvala ti mnogo na lepim rečima! Svrati s vremena na vreme na myspace stranicu, možda bude nešto novo, ili nas dodaj na facebook-u, tj, kip in tač. :ziveli:

kide

Post by kide » 11 Dec 2009, 21:40

Dushan S wrote:@kide: E, kad bi neki ljudi znali kako pokušaji "(šatro)inteligentne zlonamernosti" izgledaju jadno gledani sa strane, valjda bi trošili energiju na nešto drugo! Na žalost, takve osobe verovatno misle jako visoko o sebi! Kao pravi poznavalac šampona, znam da me razumeš i slažeš se sa mnom.
gde sam stao... da, nije bilo zle namere, naprotiv, zlonameran bih bio da sam osporavao kvalitet muzičara i produkcije na albumu ali nisam, rekoh da je sve to vrlo kvalietno urađeno. samo mislim Dušane da ovo nije tvoj fah i da treba da se držiš gitarističke solo karijere, ovo sa Triggerom je pucanj u prazno i na kraju gubljenje vremena.

možda je ono što sam napisao nekome zvučalo suviše oštro ali mislim da će se za koji mesec, možda godinu, pokazati da sam bio u pravu. ovaj bend nema dovoljno drajva i strasti, a bogme ni hitova, da bi duži period ostao aktivan. naravno, ono za šampon i negu kose je malo grublja zajebancija, ili što bi rekl mafijaši, breaking balls. moja greška, zapravo, jer sam misilio da ti je Svilokos umetničko prezime. tek posle sam video da ti je to devojačko, a udato Đurić. moj zajeb, sorry :cry: :D

Post Reply