Bubnjanje melodičnog punk-a :)...

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Derrick
MF veteran

Bubnjanje melodičnog punk-a :)...

Post by Derrick » 18 Sep 2010, 22:41

Evo još malo od mene - onako straightforward melodični punk, bez komplikacija (jedva sam se suzdrž'o :D ). Pored nekih sitnijih grešaka sa moje strane, YouTube mi je malo za'ebao sinhronizaciju zvuka i slike, ali ništa strašno (samo mene iritira :) )

Gledajte u 480p!

Elem, pesme su sledeće:

Rise Against - "Tip The Scales"

Lagwagon - "Name Dropping"

Lagwagon - "Bro Dependent"

Lagwagon - "A Feedbag Of Truckstop Poetry"

Uživajte! lol
Last edited by Derrick on 18 Sep 2010, 22:52, edited 1 time in total.

parker

Re: Bubnjanje melodičnog punk-u :)...

Post by parker » 18 Sep 2010, 22:48

:ziveli:

Derrick
MF veteran

Re: Bubnjanje melodičnog punk-u :)...

Post by Derrick » 19 Sep 2010, 13:08

parker wrote::ziveli:
:ziveli: :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Re: Bubnjanje melodičnog punk-a :)...

Post by Solomon » 19 Sep 2010, 13:49

odlicno :D

daj nesto i sa komplikacijama :mrgreen:
:ziveli:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 19 Sep 2010, 14:04

Solomon wrote:daj nesto i sa komplikacijama :mrgreen: :ziveli:
Biće, biće. Trebalo bi danas da sviram i snimim nešto komplikovanije, pa ću ga (verovatno) okačiti do večeras. :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 19 Sep 2010, 14:25

dobro je sve ovo al kad ce dreaming tree? :mrgreen:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 19 Sep 2010, 14:47

nenadnenad wrote:dobro je sve ovo al kad ce dreaming tree? :mrgreen:
Odsvirao sam ga i snimio uspešno, ali je snimak, u principu, loš i nekvalitetan jer mikrofon od 120 dinara nije u stanju da "pokupi" finese i ukrase (ghost note, pre svega), koji su, u suštini, i poenta ritam sekcije u ovoj pesmi, tako da sam odustao od kačenja tog snimka. :wink:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 20 Sep 2010, 17:54

Evo još malo od mene: :)

Lagwagon - "Island Of Shame"

Bad Religion - "Leave Mine To Me"

kide

Post by kide » 20 Sep 2010, 19:33

mnogo si tačan druže, previše, ko stvoren za profi studijskog bubnjara.

nešto nema Cortexa na forumu, pa neko mora da uleti da te ishvali. mislim da je tvoj najveći kvalitet, ako pričamo o kvalitetu gruva a po meni je to najvažnije kod bubnjara, gibki i vrlo opušteni zglobovi ali ne na uštrb dinamike. sličnu gipkost zglobova ima recimo Duca Ivanišević, ali mu je udarac prilično mlak na dobošu, i to ga ne čini dobrim rešenjem za rok varijante, tj. suviše prefinjen bubnjar za bilo šta osim smooth džezijane.
e kod tebe postoji taj balans dobar, i svaka čast, samo je šteta da kad si sebe doveo na ovaj nivo veštine da nigde ne sviraš aktivno, sa bendovima. Cortex te je toliko kumio i zvao, i mislim da si ispao cava prema njemu :?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 20 Sep 2010, 20:01

Island of shame :ziveli:
једна од омиљених од Лагввагона

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 20 Sep 2010, 20:01

Pre svega, hvala na rečima hvale! :) Eeee, a tek koliko je meni žao što nemam sa kim da sviram ono što volim... :? Super je Cortex lik i odlično svira, ali on i ja slušamo i sviramo različite stvari. Koliko god ja svirao i jazz-a, i funk-a, i progresive, i fusion-a, uvek se nekako vratim na ovo što vidiš ovde - melodični punk i technical punk (technical stvari ću tek da kačim ovde :wink: ), jer to je ono što mene pokreće. Super je meni i kada imamo jam session-e pa se nekako svi pronađemo u nekoj, aj da kažem, kompromisnoj varijanti, te se prepustimo svirci, nebitno kom žanru uopšte pripada to što sviramo u tom trenutku.

E, sada, između "IT glavobolja" i sviranja sa ljudima, ja sam izabrao - glavobolje, i to iz dva vrlo prosta razloga: Prvi, bitniji, je da ja to jednostavno više volim od muziciranja. Drugi je da sam godinama (bukvalno!) pokušavao da skupim ljude za bend u kojem bi se sviralo ovo što ja preferiram. Da bih skratio priču, reći ću samo da nije bilo zainteresovanih. Moj poslednji pokušaj je bio ovde - oglas koji sam postavio da bih pravio bend još negde u martu 2007. godine...

Sve u svemu, ostao sam bez vremena za potpuno neobavezne varijante. Jedini način da me iko "natera" da ponovo sviram aktivno u nekom bendu je, ili da se u tom bendu svira technical punk, ili da je neka velika lova u pitanju. :)

kide

Post by kide » 20 Sep 2010, 20:54

Derrick wrote:E, sada, između "IT glavobolja" i sviranja sa ljudima, ja sam izabrao - glavobolje, i to iz dva vrlo prosta razloga: Prvi, bitniji, je da ja to jednostavno više volim od muziciranja.
ajme :zzz: ok, bar si iskren prema sebi, to je nešto.
Sve u svemu, ostao sam bez vremena za potpuno neobavezne varijante. Jedini način da me iko "natera" da ponovo sviram aktivno u nekom bendu je, ili da se u tom bendu svira technical punk, ili da je neka velika lova u pitanju. :)
tehnički pank? pa nemaš 15, jebo ga ti. ali ajde, o ukusima nećemo.

nego pade mi napamet kad si već se rasvirao i nasnimao, bilo bi kul da umesto svirke samo u jednom pravcu ili, još gore, fri stajl impro solažiranja kojih je prepun yutub, da napraviš seriju klipova sa žanrovskim varijacijama. kao što si ovde odsvirao mel. punk, da uradiš seriju covera sa latino bitovima, pa sa fank, pa narodnjak, pa metal blastovanje, pa klasičan jazzy swing, itd, da prođeš kroz sve ključne žanrove.
to može na kraju da ispadne kao tutorial, neki forumski kurs, a može ako nađeš nekog da to lepo snimi iz više uglova, da bude atraktivno, kao što je uradio ovaj lik, pogledaj

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 20 Sep 2010, 21:14

E, jbm li ga sada, teško da bih imao vremena da pravim "tutorijale" i za tematski orjentisanu svirku. Ovo sve što sam okačio je snimljeno bukvalno iz prvog pokušaja, bez zagrevanja i nekog velikog mog angažovanja (što se verovatno da i videti po mojim umerenim - "smorenim" pokretima :) ). Dakle, ovi snimci su načinjeni doslovce u 15-ominutnoj pauzi između dva sedenja i rada za računarom (odnosno više takvih pauza).

A da će biti i jazz-a/funk-a, drum 'n' bass-a i tome slično, to najverovatnije da, samo nisam baš siguran kada, s obzirom na to da tako nešto zahteva malo veće angažovanje u smislu utrošenog vremena. Ovo mi nije nikakav problem da sviram, i predstavlja mi čistu relaksaciju. :)

kide

Post by kide » 20 Sep 2010, 21:31

aha, znao sam da ćeš reći nemam vremena, 'balo te programiranje, nisam ni mislio sve na 1, nego možeš da rastgeneš tejkove mesečno jednom itd. kako oćeš...

poenta je da su prilično retki bubnjari koje možeš slušati da prija sluhu, evo recimo ovaj lik koji odradio za freedrumlessons, ne svira ništa razmetljivo i predrkano, čista svirka milina za slušati.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 20 Sep 2010, 21:43

Aj videću šta mogu da uradim po tom pitanju. Što se narednih dana tiče, verovatno ću kačiti nešto složeniji punk/metal, malo funky stvari (tipa RHCP, Spyro Gyra,...), nešto domaće (Eyesburn, Negativ,...), i tako... :)

BTW, nije programiranje, već projektovanje i administriranje sistema/mreža. :D :D

Post Reply