tekstovi da cujem vasa misljenja
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
tekstovi da cujem vasa misljenja
e ovako od skoro sam poceo da pisem tekstove.i napisao sam ih par ali nznm bas kakvi su(mislim na kvalitet).Ja cu vam postaviti par pa vi prokomentarisite,dajte neke sugestije,ktitike
p.s. imenovanje mi ne ide bas i da vecisna tekstova je blago depresivna
1
leave me here to rot this way
come and kill me every day
if you want i'll let you see
the darkness thats taking over me
an alternate reality
that was built by me
is the only thing i see
what is this poison inside of me?
pre chours x2
i wanna get this over with
for me happines is just a myth
chours: x2
i just want to feel
but this is so real
i want to get away
move to another day
2
he walks this life
as an empty street
his whole life
one big defeat
he doesent know
what or why
he doesnt know
why does he cry
hang this man
and all his dreams
hang this man
ignore his screams
hang this man
who cares about his sorrow
hang this man
for him there is no tomorrow
3
I'm looking trough the shadows
in the dead of night
killing all emotions
killing everything in my sight
I'm drowning in this flood
in this flood of misery
these poisons running trough my blood
aren't setting me free
I'm sitting in the corner
thinking really who are we
the pictures in my head
are still laughing at me
And all hope is leaving
as the emotions flee
i am wounded i am bleeding
but the blood i can not see
4 (jedan na srpskom)
Tvoje ruke ostavljaju tragove krvave
vreme pred nama prolazi
mladost laganim trkom odlazi
nadas da ces preziveti i ovu noc
vristis ali niko ne cuje
tvoje krike za pomoc
sve ovo deluje kao ruzan san
molis se da prodje i ovaj dan
gradis zidove ti u sebi
zasto drukcije probao nebi?
zna ona,a znas i ti
da su svi krugovi zatvoreni
za vas dvoje nema nade
jer tu ipak sreca stade.
potreban ti je nacin
da se resis ove muke
dok gledas svoje krvave ruke
nekada osecaj drag
ostavio je sad krvav trag
gradis zidove ti u sebi
pitas se sta ce sve ovo tebi
gradis zidove ti u sebi
p.s. imenovanje mi ne ide bas i da vecisna tekstova je blago depresivna
1
leave me here to rot this way
come and kill me every day
if you want i'll let you see
the darkness thats taking over me
an alternate reality
that was built by me
is the only thing i see
what is this poison inside of me?
pre chours x2
i wanna get this over with
for me happines is just a myth
chours: x2
i just want to feel
but this is so real
i want to get away
move to another day
2
he walks this life
as an empty street
his whole life
one big defeat
he doesent know
what or why
he doesnt know
why does he cry
hang this man
and all his dreams
hang this man
ignore his screams
hang this man
who cares about his sorrow
hang this man
for him there is no tomorrow
3
I'm looking trough the shadows
in the dead of night
killing all emotions
killing everything in my sight
I'm drowning in this flood
in this flood of misery
these poisons running trough my blood
aren't setting me free
I'm sitting in the corner
thinking really who are we
the pictures in my head
are still laughing at me
And all hope is leaving
as the emotions flee
i am wounded i am bleeding
but the blood i can not see
4 (jedan na srpskom)
Tvoje ruke ostavljaju tragove krvave
vreme pred nama prolazi
mladost laganim trkom odlazi
nadas da ces preziveti i ovu noc
vristis ali niko ne cuje
tvoje krike za pomoc
gradis zidove ti u sebi
zna ona,a znas i ti
da su svi krugovi zatvoreni
za vas dvoje nema nade
jer tu ipak sreca stade.
potreban ti je nacin
da se resis ove muke
dok gledas svoje krvave ruke
nekada osecaj drag
ostavio je sad krvav trag
gradis zidove ti u sebi
pitas se sta ce sve ovo tebi
gradis zidove ti u sebi
Re: tekstovi da cujem vasa misljenja
Ove tvoje rime su mi totalno misteriJozne... Nemas neku formu, ali nije lose. (to je sto se prvog teksta tice)
nije loše uopšte....ovaj poslednji me podeća nekako na Block Out 

Previshe opshtih mesta, nezanimljivo.
Sto korteks rece, neke stvari su bas opste, cute milion puta, i cini mi se kao na silu da si sve uklapao da se rimuje. Slobodno pisi malo slobodnije sto se rima tice, jer kad probas da pevusis (prvi tekst) zvuci ko brojalica, me-see-me i sl
Tesko je pisati na engleskom dok ne vladas istim jako, jako dobro 
Ali sve u svemu ima potencijala i samo guraj
I ako pises ovo sa planom da se od ovoga napravi rock (ili pop
) pesma obavezno pevusi malo, pa onda negde malo skrati, promeni formu na mestima gde jednostavno ne zvuci dobro
Da me neko ne zna pomislio bi da sam neku knjizevnost zavrsio kolko kenjam
ali eto to je neki moj utisak
U zdravlje!

Ali sve u svemu ima potencijala i samo guraj

I ako pises ovo sa planom da se od ovoga napravi rock (ili pop

Da me neko ne zna pomislio bi da sam neku knjizevnost zavrsio kolko kenjam

Ljudi bas vam hvala
to sam i zeleo da cujem vasa misljenja,da bi znao sta da menjam i to.
veliki problem mi je sto npr. dok pisem cesto mi kloz glavu prodje 798364218596 ideja i onda se iskreno pogubim.
Imam neke koje sam pisao polu pijan koji su jako cudni i imaju neku poentu koja se bas ne primecuje xD
cortex,stanko slazem se sa vama i hvala vam
@void nznm bas za block out mozda lici ali nznm xD inspiraciju sam dobio dok sam se vracao iz grada budjavom 46icom i video muza i zenu kako nose (ono cudo za okretanje oko kukova,mislim da se hula hop zove ***** li ga)i onda su se posvadjali.
Okacicu jos nesto mada nznm ni da li su oni toliko dobri
i sit upon my bleeding throne
all my dreams are gone
all my words seem insane
what is this pain
feeling as my spirit dies
sorrow always wears a disguise
life is never easy and clean
fuck, here comes another sin
crucifixion is killing me
am i blind
sorrow tears fill the sea
these are the sins of our kind
black holes hide the sun
blood drips on the floor
fear only makes me run
as illusions open a new door
water cannot clean all the stains
i see it in strangers eyes
black cell is all that remains
as my world fills with lies
am i blind
i jedna ''ljubavna'' xD
She's a soulless angel
Who lives in the dark
Her eyes are black holes
With no emotions inside
The blood on her lips
She can't hide
When i told her to stay
She just laughed
Ooh what shes done to me
Is this witchcraft?
chorus:
With her words a person she could slay
As your heart beats stronger she moves away
Yeah She is dark
On your heart
She leaves her black mark
Ou ou ou What do i do?
Ou ou ou I feel you
Her sinister smile
In the black mist
Her sinful beauty
I can't resist
chorus:
Yeah She is dark
On your heart
Ou ou ou What do i do?
Ou ou ou I feel you

veliki problem mi je sto npr. dok pisem cesto mi kloz glavu prodje 798364218596 ideja i onda se iskreno pogubim.
Imam neke koje sam pisao polu pijan koji su jako cudni i imaju neku poentu koja se bas ne primecuje xD
cortex,stanko slazem se sa vama i hvala vam

@void nznm bas za block out mozda lici ali nznm xD inspiraciju sam dobio dok sam se vracao iz grada budjavom 46icom i video muza i zenu kako nose (ono cudo za okretanje oko kukova,mislim da se hula hop zove ***** li ga)i onda su se posvadjali.
Okacicu jos nesto mada nznm ni da li su oni toliko dobri
all my dreams are gone
all my words seem insane
what is this pain
feeling as my spirit dies
sorrow always wears a disguise
life is never easy and clean
fuck, here comes another sin
am i blind
black holes hide the sun
blood drips on the floor
fear only makes me run
as illusions open a new door
water cannot clean all the stains
i see it in strangers eyes
black cell is all that remains
as my world fills with lies
am i blind
i jedna ''ljubavna'' xD
She's a soulless angel
Who lives in the dark
Her eyes are black holes
With no emotions inside
The blood on her lips
She can't hide
When i told her to stay
She just laughed
Ooh what shes done to me
Is this witchcraft?
chorus:
Yeah She is dark
On your heart
Ou ou ou What do i do?
Ou ou ou I feel you
Her sinister smile
In the black mist
Her sinful beauty
I can't resist
chorus:
Yeah She is dark
On your heart
Ou ou ou What do i do?
Ou ou ou I feel you
Ove potonje nisam prochitao, ali mi se svidja shto sad nisi ispizdeo zbog relativno negativne kritike 
Mnogo chitaj brate, tu je spas. Nije spas u mnogo slushanja muzike (sa aspekta povecanja mogucnosti za pisanje zanimljivog i dobrog lyrics-a). Vec mnogo chitaj, zanimaj se za razne stvari, idi iskusi neshto, ne neshto, vec svashta, lupi sveshteniku shamar, ukradi pitu sa prozora chuvanog rotvajlerima, spavaj sa cigankom u shumi, masturbiraj furiozno pored reke, popij mashinsko ulje i poljubi neprijatelja.
Uchini sve to pa pokushaj da napishesh text.

Mnogo chitaj brate, tu je spas. Nije spas u mnogo slushanja muzike (sa aspekta povecanja mogucnosti za pisanje zanimljivog i dobrog lyrics-a). Vec mnogo chitaj, zanimaj se za razne stvari, idi iskusi neshto, ne neshto, vec svashta, lupi sveshteniku shamar, ukradi pitu sa prozora chuvanog rotvajlerima, spavaj sa cigankom u shumi, masturbiraj furiozno pored reke, popij mashinsko ulje i poljubi neprijatelja.
pih pa zasto bi ispizdeo,kada sam postavljao ovaj post bio sam svestan toga da ce biti i negativne kritike.Ali bolje neko od vas da mi kaze realno kako izgledaju stvari nego da se ja dizem u nebo xD
sto se iskustva tice stvarno sam proziveo dosta stvari,ali iskreno u zadnje vreme sam manje citao -.-
polako se vracam u reke citanja sad sam opet uzeo edgara alana po-a
p.s.svaki put ubacim sebe u txt ali kroz relativno osrednje pisanje,tekst tacnije (prave emocije or something) ne ispadne najbolje
sve u svemu hvala

sto se iskustva tice stvarno sam proziveo dosta stvari,ali iskreno u zadnje vreme sam manje citao -.-
polako se vracam u reke citanja sad sam opet uzeo edgara alana po-a

p.s.svaki put ubacim sebe u txt ali kroz relativno osrednje pisanje,tekst tacnije (prave emocije or something) ne ispadne najbolje
sve u svemu hvala

Ma bilo je raznoraznih ovde na forumu, postave nesto pa pizde na savete, a kamol na kritike...
Al korteks sto me lepo nasmeja ovim prozivljavanjem
sad mi je jasno zasto ja ne pisem tekstove
A ti mare ako imas neke drugare sa kojim sviras daj i njima tekstove probajte malo, cesto ljudi daju dobre predloge
Al korteks sto me lepo nasmeja ovim prozivljavanjem

A ti mare ako imas neke drugare sa kojim sviras daj i njima tekstove probajte malo, cesto ljudi daju dobre predloge

taj faj, samo sto ne moras da radis nista ako te mrzi, samo vezbaj inspiraciju, ni dostojevski nikad nije ubio babu sekirom, ali je vezbao majndset nekog ko jeste:) uroni se u trip, ko glumac kad udje u ulogu. onda ce ti svaki tekst biti iskren, dakle, ne ono "ja sam tuzan sad cu to da iskazem jej" nego budes brate stvarno tuzan, fokus na tugu, autosugestija i cica mica gotova prica.Cortex wrote:Ove potonje nisam prochitao, ali mi se svidja shto sad nisi ispizdeo zbog relativno negativne kritike
takodje, citaj, citaj i citaj. vezbaj engleski - znam da je smor, ali ne snalazis se onoliko dobro koliko bi trebalo. prvo vodi racuna o smislu, pa tek onda o rimovanju. gledaj ritmiku, npr:
bi mnogo bolje bilo na ovako neku foru:i sit upon my bleeding throne
all my dreams are gone
all my words seem insane
what is this pain
all my dreams are now gone
all my words, they seem insane
i wonder what's this fucking pain

naravno, ovo i dalje ima gramaticke greske i blentavo je jer sam izlupetao za pet sekundi (npr treba 'all of'), ali je sredjenije sto se slogova tice.
cu da iskopam onaj topic sto svim ljudima zeljnim tekstopisanija vadim iz naftalina, a u kom smo srali o pisanju tekstova.
-
malo je jednolicno i monotona za moj ukus (al to bi trebala da bude dobra stvar zato sto se moj glas obicno ne poklapa sa misljenjem vecine)
inace svidja mi se depresivnost al daj malo izmesaj rime(tipa obgrljena rima il slicno)a i ne moras da rimujes po svaku cenu...adio
inace svidja mi se depresivnost al daj malo izmesaj rime(tipa obgrljena rima il slicno)a i ne moras da rimujes po svaku cenu...adio
auuu nisam znao da cu da budem ovoliko popularan xD ce budem na televizije xD
sad ozbiljno hvala svima,to mi je trebalo da mi date smernice ka tome da napravim bolje delo,mozda mi izrazavanje emocija kroz muziku ne ide skroz u potpunosti jer sam do sad iskazivao kroz slikanje i crtanje
au doolio za rad od par sekundi ovo je stvarno popravilo,sad sam se bas onako odusevio.i uzeo sam danas da citam danas neku knjigu koja za mene prepuna inspiracije,iako ovo nikog ne interesuje napsacu da se zove isplamsavanje xD
sto se engleskog tice nznm,svakodnevno ga koristim,mozda bi bilo dobro da uzmem da citam stvari koje su na engleskom
p.s.hvala za naftalinski post

sad ozbiljno hvala svima,to mi je trebalo da mi date smernice ka tome da napravim bolje delo,mozda mi izrazavanje emocija kroz muziku ne ide skroz u potpunosti jer sam do sad iskazivao kroz slikanje i crtanje
au doolio za rad od par sekundi ovo je stvarno popravilo,sad sam se bas onako odusevio.i uzeo sam danas da citam danas neku knjigu koja za mene prepuna inspiracije,iako ovo nikog ne interesuje napsacu da se zove isplamsavanje xD
sto se engleskog tice nznm,svakodnevno ga koristim,mozda bi bilo dobro da uzmem da citam stvari koje su na engleskom
p.s.hvala za naftalinski post

i sam sam procitao svoje tekstove i ima tu neceg ali mora dosta da se poradi bas mi ono bezi tema Messi odbrani.
mozda mi je problem sto ja imam trip da zavrsim sve u jednom dahu,mislim da ako pocnem da pisem moram tad da zavrsim tako da cesto dovodi do bezanja od teme.
procitah doolio onu temu i stvarno sam se odusevio ima bas dosta stvari i dosta sam procitao tudjih misljenja.Citajuci ono shvatio sam da mora da bude jasno i citaocu sta se desava a ne da je poenta samo meni jasna
sad odoh da citam i da se posvetim vise pisanju i svim carima pisanja pa kad uradim nes eto mene opet da cujem misljenja
wish me luck
mozda mi je problem sto ja imam trip da zavrsim sve u jednom dahu,mislim da ako pocnem da pisem moram tad da zavrsim tako da cesto dovodi do bezanja od teme.
procitah doolio onu temu i stvarno sam se odusevio ima bas dosta stvari i dosta sam procitao tudjih misljenja.Citajuci ono shvatio sam da mora da bude jasno i citaocu sta se desava a ne da je poenta samo meni jasna

sad odoh da citam i da se posvetim vise pisanju i svim carima pisanja pa kad uradim nes eto mene opet da cujem misljenja
wish me luck

luck:)
nema na cemu, a pazi, sad si se isprimao i sad ces da uzmes da pises i to je dobro, ali pisanje je zanat ko i svaki drugi i treba da se trenira, vezba i usavrsava. a to zahteva vreme, tako da nemoj da ocekujes neke sad zajebane rezultate zato sto si se informisao malo, treba vremena da to 'inkorporiras' i ubacis u trip... al ono, pisi i pisi, ali svesno, i bice to do jaja.
sto se engleskog tice, citaj na engleskom, al pogledaj malo i gramatiku. to ne moras ko u skoli da peglas, mozes recimo da dajes tekstove nekom ortaku koji pere engleski na korekturu, pa kroz to da skontavas stvari.
ako si se bavio likovnom umetnoscu, onda u principu znas da kreativan rad podrazumeva sa jedne strane zanatsku posvecenost i repeticiju, a sa druge, duhovno posvecivanje. ako si crtao/slikao, onda si na dobrom putu jer si vezbao fokusiranje kreativnosti, tj da izbacujes stvari iz sebe (mada je pisanje drugi oblik ovoga na koji se treba navici, ali opet), sto je jedan od glavnih problema kod izrazavanja emocija i opisivanja stvari/stanja. ljudi su uglavnom prilicno autisticni sto se toga tice, tako nas treniraju kroz ceo zivot, pa kad oce da izadju iz tog obrasca (da rade nesto kreativno npr) onda je to problem jer organizam ne ume to da radi, pa ta 'brana' mora da se razbija i razbija. tebi ce to svakako lakse ici jer si to radio kroz crtanje i slikanje.
neki 'savrsen tekst' bi bio spoj odlicne tehnike i ovekovecene inspiracije, dakle, iako mnogi ljudi oce 'leba bez motike', bitno je obratiti paznju i na taj tehnicki, teorijski deo. ne mislim sad na neku taksativnu memorizaciju stilskih figura i nekih ritmickih tripova, ali cisto da obracas paznju na te stvari, kako bi ti kasnije one dolazile prirodno i kako bi ih automatski koristio pri pisanju ili razmisljao o njima kada treba i primenjivao pametno. slikoviti primer, ako ti je pesma puna la, li, le, na, ma, ja tripova, ispasce neka tralala elfovska pesmica, al ako je u kr, gr, vr, ka fazonu, ispasce neki dvorfovski fajterski trip, pa makar tekst bio u fazonu 'ja te mnogo volim, aj da igramo skolice'
ali jos teze je neometano sagledavati svoja osecanja i opisivati ih adekvatno, zasto - zato sto smo 'uprljani' baferom izmedju culnosti i interpretacije. malo dete ne zna sta je vrabac, niko mu nije rekao, pa je fascinirano nekim vrapcicem koji skace okolo, za njega je to neimenovana igra neimenovanih stvari. onda on pita tatu sta je to, cim mu tata kaze 'vrabac, sine', magija nestaje. dete ubaci simbol 'vrabac' u svoju biblioteku pojmova, baferuje jedinstveni osecaj simbolom i vise nikad ne dozivi vrapca direktno. cak i ako vidi rogatog zelenog vrapca, mozak ce brze-bolje da ga definise kroz skup pojmova zeleno, rogato i vrabac:)
zato onaj ko u pesmi napravi efektno poredjenje ili metaforu, jebe keve. to je ono kad stanes i kazes 'jebote koji stih'. lik te maltene resetuje iskustveno i ti opet sebi predstavis nesto staro i izlizano nekim novim poredjenjem, gradis sliku sebi u glavi. a za te originalne prezentacije treba biti sto direktnije u kontaktu sa svojom kreativnoscu i to se isto vezba. naravno, tesko da neki stih moze da potpuno resetuje 'aparat za primanje stvari', ali upotreba iskrenih i originalnih stvarcica u tekstovima svakako pomaze.
zato ja kad procitam 'i sit upon my bleeding throne' nemam osecaj da me je to roknulo iako su mozda izbor reci, slika i sama metafora/alegorija do jaja snazni sami po sebi. razlog je upravo u onome sto sam pricao u pasusu iznad. posegnuo si za prvom (ili drugom) loptom i dobio manje-vise genericki stih. tako da ja procitam to, moj mozak to rokne pod "smoren sam i depresivan" i idemo dalje - drugim recima, primim to kao informaciju, ali ne toliko jako kao sliku i osecanje. da si napisao neku manje genericku, efektnu, ali licnu metaforu (tj da si bio direktnije povezan sa onim sto oces da kazes), moj mozak ne bi imao policu za takav opis i ja bih to primio direktnije i reagovao sa "jebote kolko je on smoren aaaaa koje poredjenje, dajte jos aaaa" i verovatno bih doziveo to osecanje kroz samo citanje:)
sad sam smorio sa ovim, ali to je, po meni najvazniji deo i to ne samo u pisanju nego u bilo kojoj kreativnoj delatnosti. u isto vreme je jako, jako tesko za savladjivanje, ali mislim da vredi truda. u svakom slucaju, odnosi se nekako na ceo zivot, ne samo na kreativne delatnosti, tako da ono:)
nema na cemu, a pazi, sad si se isprimao i sad ces da uzmes da pises i to je dobro, ali pisanje je zanat ko i svaki drugi i treba da se trenira, vezba i usavrsava. a to zahteva vreme, tako da nemoj da ocekujes neke sad zajebane rezultate zato sto si se informisao malo, treba vremena da to 'inkorporiras' i ubacis u trip... al ono, pisi i pisi, ali svesno, i bice to do jaja.
sto se engleskog tice, citaj na engleskom, al pogledaj malo i gramatiku. to ne moras ko u skoli da peglas, mozes recimo da dajes tekstove nekom ortaku koji pere engleski na korekturu, pa kroz to da skontavas stvari.
ako si se bavio likovnom umetnoscu, onda u principu znas da kreativan rad podrazumeva sa jedne strane zanatsku posvecenost i repeticiju, a sa druge, duhovno posvecivanje. ako si crtao/slikao, onda si na dobrom putu jer si vezbao fokusiranje kreativnosti, tj da izbacujes stvari iz sebe (mada je pisanje drugi oblik ovoga na koji se treba navici, ali opet), sto je jedan od glavnih problema kod izrazavanja emocija i opisivanja stvari/stanja. ljudi su uglavnom prilicno autisticni sto se toga tice, tako nas treniraju kroz ceo zivot, pa kad oce da izadju iz tog obrasca (da rade nesto kreativno npr) onda je to problem jer organizam ne ume to da radi, pa ta 'brana' mora da se razbija i razbija. tebi ce to svakako lakse ici jer si to radio kroz crtanje i slikanje.
neki 'savrsen tekst' bi bio spoj odlicne tehnike i ovekovecene inspiracije, dakle, iako mnogi ljudi oce 'leba bez motike', bitno je obratiti paznju i na taj tehnicki, teorijski deo. ne mislim sad na neku taksativnu memorizaciju stilskih figura i nekih ritmickih tripova, ali cisto da obracas paznju na te stvari, kako bi ti kasnije one dolazile prirodno i kako bi ih automatski koristio pri pisanju ili razmisljao o njima kada treba i primenjivao pametno. slikoviti primer, ako ti je pesma puna la, li, le, na, ma, ja tripova, ispasce neka tralala elfovska pesmica, al ako je u kr, gr, vr, ka fazonu, ispasce neki dvorfovski fajterski trip, pa makar tekst bio u fazonu 'ja te mnogo volim, aj da igramo skolice'

ali jos teze je neometano sagledavati svoja osecanja i opisivati ih adekvatno, zasto - zato sto smo 'uprljani' baferom izmedju culnosti i interpretacije. malo dete ne zna sta je vrabac, niko mu nije rekao, pa je fascinirano nekim vrapcicem koji skace okolo, za njega je to neimenovana igra neimenovanih stvari. onda on pita tatu sta je to, cim mu tata kaze 'vrabac, sine', magija nestaje. dete ubaci simbol 'vrabac' u svoju biblioteku pojmova, baferuje jedinstveni osecaj simbolom i vise nikad ne dozivi vrapca direktno. cak i ako vidi rogatog zelenog vrapca, mozak ce brze-bolje da ga definise kroz skup pojmova zeleno, rogato i vrabac:)
zato onaj ko u pesmi napravi efektno poredjenje ili metaforu, jebe keve. to je ono kad stanes i kazes 'jebote koji stih'. lik te maltene resetuje iskustveno i ti opet sebi predstavis nesto staro i izlizano nekim novim poredjenjem, gradis sliku sebi u glavi. a za te originalne prezentacije treba biti sto direktnije u kontaktu sa svojom kreativnoscu i to se isto vezba. naravno, tesko da neki stih moze da potpuno resetuje 'aparat za primanje stvari', ali upotreba iskrenih i originalnih stvarcica u tekstovima svakako pomaze.
zato ja kad procitam 'i sit upon my bleeding throne' nemam osecaj da me je to roknulo iako su mozda izbor reci, slika i sama metafora/alegorija do jaja snazni sami po sebi. razlog je upravo u onome sto sam pricao u pasusu iznad. posegnuo si za prvom (ili drugom) loptom i dobio manje-vise genericki stih. tako da ja procitam to, moj mozak to rokne pod "smoren sam i depresivan" i idemo dalje - drugim recima, primim to kao informaciju, ali ne toliko jako kao sliku i osecanje. da si napisao neku manje genericku, efektnu, ali licnu metaforu (tj da si bio direktnije povezan sa onim sto oces da kazes), moj mozak ne bi imao policu za takav opis i ja bih to primio direktnije i reagovao sa "jebote kolko je on smoren aaaaa koje poredjenje, dajte jos aaaa" i verovatno bih doziveo to osecanje kroz samo citanje:)
sad sam smorio sa ovim, ali to je, po meni najvazniji deo i to ne samo u pisanju nego u bilo kojoj kreativnoj delatnosti. u isto vreme je jako, jako tesko za savladjivanje, ali mislim da vredi truda. u svakom slucaju, odnosi se nekako na ceo zivot, ne samo na kreativne delatnosti, tako da ono:)