Novi spot-Imam pravo da skvotujem

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Novi spot-Imam pravo da skvotujem

Post by Doolio » 02 Jan 2012, 20:07

Image

Јебига, мени су ова песма и спот конкретизован политички памфлет, исто би ми било и да су ови срБска блабла направили спот ''оће да нам узму касарну ово оно''. Немам ништа против политички ангажованих песама, али ово ми је гађање трамвајима између икс ликова и ипсилон ликова, небитно да ли се слажем са некима од њих или не. Да је песма о пропагирању неких глобалних вредности (лупам, ко Ленонов имеџин) или да је уперена против нечег већег и зајебанијег (ратм песме рецимо), онда би то била нека друга прича, али ово ми је ''пера ми је узео бомбоне, идем да направим песму пера ждера и да ставим на јутјуб''. Да не помињем да није фазон ''срање је то што пера ради и протестујем'', него ''пера је шабан и узима ми бомбоне, сад ћу да скупим ортаке па ћемо ми њему да помажњавамо бомбоне''. Мислим, узимање бомбона је шабански пер се.

Такође, мислим да нисам видео тенденциознију ствар од ове. Колико ја видим, овде постоје две стране које лобирају два супротна става. Ја у песми нисам видео никакву аргументацију за став који песма пропагира, нити знам о чему се ради са том касарном или шта је већ, нити сам прочитао да су ти срБски ликови правили нека срања, али сам прочитао да су ''неписмене социопате'' и томе слично.

Иначе, био сам им на сајту, аххаха, оно је пресјајно, мислим да сам им читао програм сат времена :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 03 Jan 2012, 09:56

Pre svega što se tiče pesme, mislim da si trebao da odsviraš to na akustari, ovaj zvuk na električnoj neprijatno para uši. Verujem da je neki guitar rig ili tako nešto, šušti. Nema veze, nije u tome poenta, kapiram, ali kada već pišem ovde da ne offtopikujem baš 100% :D

Doolio uopšte se ne slažem sa tobom.
Nevezano za ovu pesmu, meni je uvek bolje ako te nešto iz tvog života inspiriše za pesmu ili nešto što želiš da promeniš. Pesme o globalnom miru i takvim stvarima nemaju ama baš nikakvu svrhu jer ne mogu ni da pomere a kamoli da promene nešto.

Druga stvar, zašto je po tebi loše što su oni upali u tu kasarnu koja zvrji prazna? Tu će biti koncerti, izložbe, ljudi će da se druže, jel to negativno?

Treća stvar, ne treba imati tako relaksiran odnos prema ljudima koji pripadaju tim desničarskim i nacionalističkim organizacijama. Ti si sada antifašiste i fašiste stavio u isti koš. Naravno da ima kretena koji se lože i na jednoj i na drugoj strani, ali ovi likovi što su upali u kasarnu nisu hteli nikoga da biju zar ne, a ovi hoće njih da izbace, pobiju, prebiju ili šta god i tebi je to normalno jer su i ovi kreteni.

Znam otprilike šta ćeš da napišeš, da te ja nisam dobro shvatio i da ti nisi tako mislio, ali pročitaj svoj post kako si ga napisao i videćeš da to baš tako izgleda.
I meni je kao i svima pun kofer više svega, ali treba zadržati zdrav razum i imati stav prema svemu. Valjda još uvek možemo da razlikujemo pozitivno od negativnog, nismo toliko otišli u aut. Gledam po Beogradu koliko ima napuštenih državnih zgrada i lokacija, ne koriste se, a grad koji ima više od 2 miliona stanovnika ima 2.5 pirstojna kluba u kome gazde deru i bendove i publiku. Razvojem takvih alternativnih kulturnih centara bi se sve diglo na viši nivo i zavisnost od tih gazdi i likova kojima umetnost i muzika nisu na prvom mestu bi se svela na minimum.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 03 Jan 2012, 14:38

Vratimo rokenrol u prostorije mesnih zajednica !

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Jan 2012, 14:41

Doolio wrote:Image
Ili pedofile, silovatelje, you name it. Neka cveta hiljadu cvetova. I fašisti imaju dušu.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jan 2012, 15:01

Druga stvar, zašto je po tebi loše što su oni upali u tu kasarnu koja zvrji prazna? Tu će biti koncerti, izložbe, ljudi će da se druže, jel to negativno?
Нисам рекао да је то лоше. Мој стави нисам изнео поводом случаја јер нисам довољно ни информисан. Оно што оћу да кажем је да мој став није ни битан. Ја се нисам осврнуо на садржину тврдњи већ на принцип.

Ја морам да ти кажем да прочиташ лепше шта сам писао кад просто јесте тако, ево читам опет шта сам писао и не видим да се одатле могу извући закључци какве си ти извукао:) Само немој да читаш између редова, ја НИКАД не пишем између редова, тако да нећеш погрешити:)

Дакле, причам о принципу. Да је неки спот супротне садржине поставио неки лик из те србске организације, вероватно бих исто ово написао. Приметићеш да у споту није написано:
-да ли су и једни и други образложили своје ставове и како су то урадили
-аргументација за ставове и једних и других
-мало више дефинисана позадина догађаја

и тако даље и тако ближе. Хоћу да кажем да је спот тенденциозан. Ако су ликови из те организације нека говеда, онда нема потребе за тим, само наброј чињенице, оне ће све саме да кажу, немој да навиреш воду на своју воденицу и да пишеш тенденциозно. Ако то радиш, ја могу да закључим масу ствари које ти и не иду баш на част.
Хопкинсе, сад ја од тебе тражим да се изместиш из емо симпатизирања, па да погледаш како овај спот и песма делују.

Примера ради, ја знам да су они ''социопате'' зато што је аутор то рекао. Ако су социопате, дај ми чињенични материјал, па ћу ја сам да закључим. Али таквог материјала нема. Могу и ја сада да направим песму ''хопкинс је будала'' која иде нешто типа ''е, сви знамо да је он будала блаблабла''. Не брате, ако си ти стварно будала, песма ће да иде ''он је урадио то то и то, због тога тога и тога'', па онда неко слуша, па закључи. Ја из песме о овим ликовим не знам апсолутно ништа осим осећаја који аутор гаји према њима. Дакле, особа икс има осећај према особама ипсилон. Ја њихову стрну приче не знам, осим онога што је штуро написано у подсмешљивом и дерогативном маниру.

И нећемо сад у ''е, знамо ми ко седи тамо по тим организацијама, неки навијачи ово оно'' јер није у томе поента, као што покушавам да кажем. Дакле, само се измести из трипа ''јој јадна омладина вс бесних навијача'' и погледај песму као целину.

Даље, то како се ја осећам према нечему, шта заступам и за шта се борим, не значи да треба сад да сипам песак у очи тим другим ликовима. Ја нисам националиста, нисам рецимо ни капиталиста, нисам ни верник, више сам реалиста итд итд итд. То су све неке моје особине. Неко је компатибилан са мном, неко не. Али последњи пут кад сам проверио, националиста је легитимно опредељење и није исто што и фашиста. И ја рецимо са националистом ликом нисам компатибилан што се тиче те врсте размишљања. И то је то. Е тек ПОСЛЕ тога долази да ли је он психопата (можда сам ја већи психопата од њега, политичко опредељење не значи ништа и не говори ништа о томе какав је неко лик већ служи за стварање предрасуда за које су криви И ЈЕДНИ И ДРУГИ ПОТПУНО ИСТО), да ли је фашиста (то двоје не морају да иду заједно, знам доста националиста који су даље од фашизма него моја сестричина од десет месеци).

Дакле, немој да читаш између редова, кажем, да је неко од господа из те србске организације направио неку песму контра овој, верујем да бих му срао још више. Али што кажу амери two wrongs doesn't make you right. Оно, ако ти мени силујеш дете, ја теби нећу силовати дете јер нисам силоватељ. Ако ја теби силујем дете, није битно да ли из одмазде или због чега већ, ја сам опет силоватељ. Тако да ови радови ''еј геј сквотери сисајте кару'' и ''еј сељани неписмени дувајте киту'' мени просто не леже јер видим да и једни и други раде исто. Овде морам да напоменем опет, да се не бисмо вртели у круг, причам о конкретном случају, не причам о идеологијама пер се. Дакле, ови ликови што праве песму и ови ликови што оће касарну су у питању. Не идеологија вс идеологија. Јер мени сукоб идеологија не смета. Надам се да смо се сад разумели.

Ипак, да укратко рекапитулирам одговор на твој пост:
кец - слажем се, али генерално. Конкретно овде се не слажем пошто ја овде видим само гађање трамвајима око ствари за коју заправо нисам видео ниједну информацију нити чуо обе стране. Аутор претпоставља да ''сви ми знамо каки су ови и каки су они'', ал брате ја не знам. Исто ми је да сада дођу ови други и напишу ''дошли су у историјско здање да се дрогирају'', лупам сад. Надам се да капираш шта оћу да кажем. Мислим, после ових пар постова, морам да ходам по јајима јер људи обожавају да читају између редова и сами допуњавају оно што нисам ни написао јер човек ваљда има жељу за комплетирањем, шта ли.

два сам рекао у квоуту, дакле три - Не, не и не. Нисам фа и антифа ставио у исти кош, то је логичка грешка. Причам о ликовима из спота, једнима и другима. Примера ради, читам шта се дешава и у фазону сам ''пустите момке да сквотују'' - дакле обрати пажњу, у фазону сам ''пустите момке да сквотују''. А онда је кренуло, прозивке на нивоу петог основне. Ја не могу да подржим неког ко неког другог гађа трамвајима само зато што фура мени одговарајућу идеологију. Идеологија није исто што и људи који је чине, као што си и сам рекао. ШТАВИШЕ, замисли ти фураш неку идеологију, типа ''читајте Кафку'' и видиш онај Земунац са Лида (онај са живином и хијерархијом) организово човек митинг и дерња се ''читајте Кафку, живина, хијерархија лудило!''. Не кажем да је то овде случај, амплификујем пример да би сконтао о чему причам. Дакле, не причам о две идеологије јер то овде није случај. Ако хоћеш да причамо о фа и антифа, можемо, пошаљи ми ПМ, па да се распричамо. Верујем да би се пријатно изненадио. Или ако оћеш да причамо о томе шта ја мислим за шта та зграда треба да се користи, можемо и то да причамо, опет верујем да ћеш се пријатно изненадити. Али намерно нећу о томе на овом топику јер се то само провлачи као лајт мотив, а главни лајт мотив је гађање трамвајима и то је оно што ми се не свиђа.
Last edited by Doolio on 03 Jan 2012, 15:20, edited 2 times in total.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jan 2012, 15:03

nebojsak wrote:
Doolio wrote:Image
Ili pedofile, silovatelje, you name it. Neka cveta hiljadu cvetova. I fašisti imaju dušu.
Знао сам да ће неко да одговара у овом фазону. То је био трол и не треба га буквално схватити. Наравно да није све релативно и да треба забранити фашисте, педофиле, криминал итд. Уместо да скачеш одмах на сличицу са филозораптором која служи за духовито илустровање онога што замерам аутору (а не антифа идеологији), могао си да прочиташ пост.

Али не, сви виде да је дулио фашиста и да готиви србске организације и без читања. Тужно.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jan 2012, 15:28

Иначе морам да дисклејмујем Неши: брате готиван си ми лик, али стварно се осећам ко говно кад неко на мој зид текста од пола сата кењања одговори лаконски јер га мрзи да чита или је прочитао једну реченицу.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 03 Jan 2012, 15:37

Doolio wrote:Али не, сви виде да је дулио фашиста и да готиви србске организације и без читања. Тужно.
[irony]Doolio piše ćirilicom, zato što je to njegov maternji jezik i pismo i zbog toga je (naci)fašista i sve nacionalne manjine sada ne mogu da čitaju ni redove a kamoli izmeđ` njih. [/irony]

@Doolio: matori sve što si rekao na mestu je i ja sam SATOBOM.
inače ja podržavam ove sanjare što su upali u restoran kasarne, većinu i lično poznajem...
:ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 03 Jan 2012, 15:54

U jeee al se ložiš, pravi si internet ratnik.

Evo ovako, vrlo kratko, ovo mi je najviše zasmetalo jer deluje kao da ti je nebitno da li su nacisti ili skvoteri, to su iks i ipsilon likovi. Dalje kažeš da ti više ima smisla kada neko pravi pesmu o globalnim problemima nego o nečemu ovakvom. Te dve stvari se nisam složio sa tobom.
Немам ништа против политички ангажованих песама, али ово ми је гађање трамвајима између икс ликова и ипсилон ликова, небитно да ли се слажем са некима од њих или не. Да је песма о пропагирању неких глобалних вредности (лупам, ко Ленонов имеџин) или да је уперена против нечег већег и зајебанијег (ратм песме рецимо), онда би то била нека друга прича, али ово ми је ''пера ми је узео бомбоне, идем да направим песму пера ждера и да ставим на јутјуб''.
Nije razlog da planeš toliko, tvoj post sam dobro pročitao, ali pošto sam rekreativno na ovom forumu već dosta dugo znam da voliš da pišeš i da čitaš svoje referate čiju poentu razvlačiš u krug, a pritom dodaješ bezobrazne i maliciozne komentare upućene onom ko se samo ne slaže sa tvojim stavom.

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Jan 2012, 16:08

Doolio wrote:Иначе морам да дисклејмујем Неши: брате готиван си ми лик, али стварно се осећам ко говно кад неко на мој зид текста од пола сата кењања одговори лаконски јер га мрзи да чита или је прочитао једну реченицу.
али ово ми је гађање трамвајима између икс ликова и ипсилон ликова, небитно да ли се слажем са некима од њих или не.
Ne znam da li je ovo ironija ili ne, znam da ti je zen mašina u power on modu 24/7, ali na neke stvari sam vrlo osetljiv i smatram ih neukusnim. Drugim rečima, sve i da je ekipica koja je zauzela kasarnu skup budala i zaluđenih slepaca, nema teorije ni na koji način da je makar uporedim sa ovim drugima.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jan 2012, 16:31

hopkins: hm, ne znam cemu to, ja sam maksimalno ispostovao tvoj post i sto si se potrudio da odgovoris kpnstruktivno i uopste nisam u ratnik fazonu, naprotiv, vidis da sam se potrudio da ne ostane nedoumica. ne znam otkud ti to za malicioznost, u zivotu nisam bio maliciozan. a za razvlacenje je tacno, jer ne zelim da dolazi do nerazumvanja kao sto je ovo. cak sam ti ponudio i PM raspravu u sasvim dobronamernom maniru i ozbiljno sam to mislio. ne znam stvarno cemu ovo, iznenadio sam se, ocekivao sam odgovor kao prosli. sone: nisi me shvatio ocigledno, cim tako reagujes i to je ono sto pokusavam da kazem. tebe pozivam isto na PM razmenu jer ovde necu vise da postujem najverovatnije. mislim, vama deluje izgleda da kontate moj ton i sta ocu da kazem, ali prosto nije tako, vidim to po vasim komentarima. i ovo za 24/7 zen nije u redu, eto, to je po meni maliciozan komentar. brate, pa ja sam dobio batine od deset fasista ako cemo tako. takodje sam umetnik i pozdravljam svaki novi izlozbeni prostor. izbegavao sam vojsku, na kraju otisao u civilku. dzabe radio neke plakate protiv wpww likova (mrzim ovo da potezem, ali kad moram). ima toga jos. mislim, shvatite da ne govorim o ideologijama. ocekujem prajvat mesidze u zelji za normalnom diskusijom i disklejmovanjem.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jan 2012, 16:34

dedi: fala:)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Jan 2012, 17:43

Doolio, mislim da si načisto omašio, jer se ovde niko nije bacio u pisanje političkih pamfleta, umetničkih manifesta, elaborata nevladinih organizacija... pa samim tim sasvim neopravdano očekuješ neku detaljnu argumentaciju. Zamisli na šta bi ličio video, i koliko bi samo trajao, kada bi neko u beskraj nizao still frames sa gomilom teksta. Pa ko to da čita? I kad bi čitao jedan takav omanji esej, kako bi slušao pesmu? Pa čak i ako je angažovana pesma, i ako je angažovana pesma lokalnog tipa, pa povrh svega pesma koja se bavi najkonkretnijim ljudima, organizacijama i akcijama - to je i dalje neki autorski rad, i to je osvrt pojedinca, i taj pojedinac ima pravo na svoje viđenje stvari, i tu nema mesta preteranom traženju argumenata. Mislim, nije ovo suđenje, pa da se tako za svaku reč traži pokriće. Hajde sada da ***** kevu Dilanu što u pesmi "Hurricane" kaže da je Ruben mogao da bude svetski šampion da ga nisu skenjali sa nameštenim slučajem, iako statistike kažu da je Ruben u to vreme imao već silaznu liniju u sportskoj karijeri i nije bio nigde blizu svetske lige. Mislim, što ne ide - ne ide. Ovde se odjednom postavljaju veći i stroži zahtevi nepoznatom muzičaru nego nekom poznatom kolumnisti.

E a sad o pesmi. Meni je ovo skroz nezanimljivo, iako sasvim podržavam pretvaranje svake kasarne u gradskom jezgru u kulturi centar, bez obzira da li je kasarna puna ili prazna. Čini mi se da sam preslušao sve što si ovde na forumu predstavljao, i više od toga, jer, ako me sećanje dobro služi, pretresao sam jednom i ono što imaš na myspace. Meni je ovo isforsiran lo fi, i jednostavno ne mogu da se zakačim na to. Nema zdrav balans suštine i forme, i što je najgore, ne deluje mi da se spontano tako desilo, nego mi je i to onako namontirano. Ne zameri na iskrenosti, to je moje čvrsto ubeđenje, i sa svakom novom numerom koju predstaviš, ja samo dobijam potvrdu mog prvog utiska.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 03 Jan 2012, 18:09

Je l' jos nekome ovo zvuci kao da recituje Kale Gospodar Vremena?

Post Reply