Disco Violence-Hjustone imamo problema

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
disco violence

Disco Violence-Hjustone imamo problema

Post by disco violence » 18 Jan 2012, 18:05

Povodom trejlera za dokumentarac o titu koji je hteo da ide na mesechttp://www.youtube.com/watch?v=Qgp5hlQD ... r_embedded

doyle777

Re: Disco Violence-Hjustone imamo problema

Post by doyle777 » 18 Jan 2012, 20:08

Veću glupost od texta odavno nisam čuo... A i pesma/obrada u celini.

doyle777

Post by doyle777 » 18 Jan 2012, 20:47

Ne mogu da editujem post, pa moram novi.

Sad videh da imaš još jednu pesmu vezanu za komunizam, pa moram da te pitam... Koliko ti imaš godina?
Zašto te ovo pitam, pa ovo što ti praviš je klasičan primer loše informisanog čoveka - deteta, i ne zanima me da ti sad držim govore o komunizmu i Titu, al' veruj mi, danas bi sigurno svi bolje živeli da smo nastavili gde je Tito stao. Sad ćeš da mi kažeš da sam komunjara, ali nisam, samo se trudim da pogledam stvari na što objektivniji način. Razlika izmedju anarhije i komunističkog sistema nije prevelika, a po mom mišljenju anarhija je utopija - najbolji mogući državni sistem. Ovi tvoji "textovi" bi trebali da pokažu koliko Tito nije valjao (ja ih tako formulišem), al' bez ikakvih argumenata, što znači da su neuspešni. Trebao bi malo da čitaš, da se potkrepiš činjenicama. Npr, ja sam se potrudio da sve sagledam iz svakog ugla, što se tiče tog perioda, znam dosta o ustašama, partizanima i četnicima, Kraljevini SHS, SFRJ, Kosovu i Metohiji, o tada okolnim zemljama, tako da sam se potrudio da sve sagledam iz svih 360stepeni, naravno da je u meni neki mali nacionalista koji voli da zna da Srbi nisu krivi za neka sranja koja im se pripisuju, al' takodje znam da se Aca Karadjordjević kurčio u toj istoj SHS, žao mi je što kao Srbin to moram da priznam, ali tako je. I ne bi bilo u redu da sad zalazim dalje u politiku, jer su takva pravila foruma, pa bi to bilo to.

Conclusion: Ako želiš o nečemu da govoriš u svojoj pesmi onda se dobro (čitaj: odlično) informiši o temi o kojoj želiš da govoriš, i potrudi se da u tvojim textovima bude što manje stereotipa. Toliko od mene. :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 Jan 2012, 23:39

ma nemate pojma obojica...

e, da.. mi nikada nismo ziveli u komunizmu, niti je komunizam zaziveo u bilo kom kutku nase planete... svi mi zivimo u socijalismu, koji je prelazni oblik vladavine pre komunizma...

:cao: :cao: :cao: :ziveli: :ziveli: :ziveli:

e, da drugi put..

ovo nije receno da bih vas "naucio" ili "objasnio nesto" prihvatite ovo kao zezu... jer stvarno nema mesta politiKi na forumu..

doyle777

Post by doyle777 » 19 Jan 2012, 00:51

dejankuki wrote:svi mi zivimo u socijalismu, koji je prelazni oblik vladavine pre komunizma...
Mi trenutno živimo u ku*cu, al' to je već neka druga tema. :mrgreen:

Elem, na celu pesmu ne možeš a da se ne osvrneš politički, jer je pesma upravo to - politička pesma. I to ne politički-antiglobalistička na foru RATMa, nego nekakva njanjavo-politička "pesmica".
Last edited by doyle777 on 19 Jan 2012, 00:58, edited 1 time in total.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jan 2012, 00:55

Mi trenutno živimo u ku*cu
:1: :ziveli:

Mudro zborish.

Ontopic...Menjam 20 godina zadnjih za 10 pod Titom. Ko ima Vremesku masinu nek se javi. :D :ziveli:
Ontopic 2 Losa ti je rezolucija snimka glasa ili si preterao sa efektom...pa za sledeci projekat poradi na tome. :ziveli: Takodje treba srediti intonaciju na "Sending Out Of Space" delovima.

disco violence

Post by disco violence » 23 Jan 2012, 16:10

doyle777 wrote:Ne mogu da editujem post, pa moram novi.

Sad videh da imaš još jednu pesmu vezanu za komunizam, pa moram da te pitam... Koliko ti imaš godina?
Zašto te ovo pitam, pa ovo što ti praviš je klasičan primer loše informisanog čoveka - deteta, i ne zanima me da ti sad držim govore o komunizmu i Titu, al' veruj mi, danas bi sigurno svi bolje živeli da smo nastavili gde je Tito stao. Sad ćeš da mi kažeš da sam komunjara, ali nisam, samo se trudim da pogledam stvari na što objektivniji način. Razlika izmedju anarhije i komunističkog sistema nije prevelika, a po mom mišljenju anarhija je utopija - najbolji mogući državni sistem. Ovi tvoji "textovi" bi trebali da pokažu koliko Tito nije valjao (ja ih tako formulišem), al' bez ikakvih argumenata, što znači da su neuspešni. Trebao bi malo da čitaš, da se potkrepiš činjenicama. Npr, ja sam se potrudio da sve sagledam iz svakog ugla, što se tiče tog perioda, znam dosta o ustašama, partizanima i četnicima, Kraljevini SHS, SFRJ, Kosovu i Metohiji, o tada okolnim zemljama, tako da sam se potrudio da sve sagledam iz svih 360stepeni, naravno da je u meni neki mali nacionalista koji voli da zna da Srbi nisu krivi za neka sranja koja im se pripisuju, al' takodje znam da se Aca Karadjordjević kurčio u toj istoj SHS, žao mi je što kao Srbin to moram da priznam, ali tako je. I ne bi bilo u redu da sad zalazim dalje u politiku, jer su takva pravila foruma, pa bi to bilo to.

Conclusion: Ako želiš o nečemu da govoriš u svojoj pesmi onda se dobro (čitaj: odlično) informiši o temi o kojoj želiš da govoriš, i potrudi se da u tvojim textovima bude što manje stereotipa. Toliko od mene. :ziveli:
Skim si se ti brate posvadjao,sa samim sobom,pod jedan godiste sam 1975 i bio sam na stanici u Shidu kad je proleteo plavi voz.Tmi o Titu ne mozemo razgovarati,jer ti si ga verovatno video na babinom kalendaru,tako da ja nema potrebe dan se informisem ja sam osetio i proziveo mozda i najlepsi deo tog vremena iako sam bio klinac(poslednja generacija titovih omladinaca).Problem je sto ti nisi svatio poentu,a to je da smo hteli i mogli na mesec,ali splet okolnosti je ucinio da odemo u ***** gde smo i dan danas,a kumrovec je ubacen sto zbog rime,sto zbog toga sto je tamo ziveo *****.A stvar sam inace napravio iz zajebancije,moj soundtrack za dokumentarac ''Hjustone imamo problema''.Pozdrav.

disco violence

Post by disco violence » 23 Jan 2012, 16:24

nemanjavelimirovic wrote:
Mi trenutno živimo u ku*cu
:1: :ziveli:

Mudro zborish.

Ontopic...Menjam 20 godina zadnjih za 10 pod Titom. Ko ima Vremesku masinu nek se javi. :D :ziveli:
Ontopic 2 Losa ti je rezolucija snimka glasa ili si preterao sa efektom...pa za sledeci projekat poradi na tome. :ziveli: Takodje treba srediti intonaciju na "Sending Out Of Space" delovima.
Znas onu staru ''Da ker nije srao stigo bi zeca'',tako je i sa nama nema vracanja nazad,nema vremenske masine,ostala je samo tragikomedija koju sam pokusao da uradim,ali ovdasnja omladina je izgleda prezelena da bi to shvatila.Jesi ti proveo koju godinu pod titom kad hoces da se vratis ili pricas napamet?Ja samo znam da je najbolji period bio onaj koji se dogodio osamdesetih godina,zlatno doba yu rocka,a posle nam je bilo toliko lose koliko nam je bilo dobro pod titom.Samo sto smo mi srbi prosli najgore od svih,izgleda da smo se najvise primili od svih.
Sto se tice saveta na snimku prihvatam svaku sugestiju.Problem je sto sam miksovao na notebooku preko slusalica,zurilo mi se,sto se pevanja tice ja sam vise nego prezadovoljan uzimajuci u obzir koliko sam ja los pevac,ja sam ustvari gitarista i gitaru sam mogao bolje da snimim ,a ne kroz realtec 97 valjda se tako zove kartica na notebooku.Ovo je ustvari malo drugacije od onoga sto ja radim ovde sam pokusao da odradim svoju verziju soundtracka za trejler.Ako zelis da poslusas neke malo bolje radove idi na moj sajt http://www.discoviolence.comPozdrav.

doyle777

Post by doyle777 » 24 Jan 2012, 01:54

disco violence wrote:Skim si se ti brate posvadjao,sa samim sobom,pod jedan godiste sam 1975 i bio sam na stanici u Shidu kad je proleteo plavi voz.Tmi o Titu ne mozemo razgovarati,jer ti si ga verovatno video na babinom kalendaru,tako da ja nema potrebe dan se informisem ja sam osetio i proziveo mozda i najlepsi deo tog vremena iako sam bio klinac(poslednja generacija titovih omladinaca).Problem je sto ti nisi svatio poentu,a to je da smo hteli i mogli na mesec,ali splet okolnosti je ucinio da odemo u ***** gde smo i dan danas,a kumrovec je ubacen sto zbog rime,sto zbog toga sto je tamo ziveo *****.A stvar sam inace napravio iz zajebancije,moj soundtrack za dokumentarac ''Hjustone imamo problema''.Pozdrav.
Lol, nisam se ja ni sa kim posvadjao, samo sam izrazio svoje mišljenje kroz komentar, vrste pisani.
To što si živeo u nekom vremenu ne znači da znaš sve o njemu i da bolje znaš od nekoga ko nije. Uz to, ti si imao 5 godina kad je Tito umro, tako da ne možeš da pričaš o tom vremenu SA Titom, to bi bilo isto kao kad bih ja sad počeo da pričam o sankcijama 90-ih i ratu u Bosni, a rodjen sam 92, sve i da hoću ne mogu da se setim tog perioda. To koje si godište uopšte nije bitno, stavovi u vezi ove teme su ti manje više tinejdžerski.
I šta ti znači ono: "Komunisti, sa' ću da vam dokažem da Bog ne postoji"? Wtf, tebra?
disco violence wrote:i bio sam na stanici u Shidu kad je proleteo plavi voz.
Ja sam se vozio vozom, bio je braonkaste boje, to mu dodje... braon voz. :bambi:

disco violence

Post by disco violence » 24 Jan 2012, 14:26

[/quote]
To što si živeo u nekom vremenu ne znači da znaš sve o njemu i da bolje znaš od nekoga ko nije.
Jok ti ces da mi pricas o vremenu u kome sam ja ziveo,nisi se ni ispilio tada
Uz to, ti si imao 5 godina kad je Tito umro, tako da ne možeš da pričaš o tom vremenu SA Titom
Ne znam kako ti ali ja se secam stvari iz svog detinstva,s tim da perio pod titom nije nestao posle njegove smrti,nego je trajao sve do kraja osamdesetih,
to bi bilo isto kao kad bih ja sad počeo da pričam o sankcijama 90-ih i ratu u Bosni, a rodjen sam 92
Ne mozes da pricas o ratu u bosni ali se verovatno secas bombardovanja jer si tada imao skoro isto godina kao i ja kad je tito umro,
sve i da hoću ne mogu da se setim tog perioda.
Suvise si mlad da bi bio senilan.
To koje si godište uopšte nije bitno
bitno je itekako je bitno kada pricamo o istoriji sa ovih prostora,jer ako je covek nesto mogao da nauci na nasim prostorima,to je da u istoriju ne treba verovati jer je pisu pobednici,a pogotovo kad vidim da mlada generacija veze nema sa istorijom jos se vise zabrinem za nasu buducnost,
stavovi u vezi ove teme su ti manje više tinejdžerski.
ja i jesam tinejdzer u dusi
I šta ti znači ono: "Komunisti, sa' ću da vam dokažem da Bog ne postoji"? Wtf, tebra?
to je poshalica na racun komunista koji su se za vreme tita odrekli boga,bog i vera su za vreme tita bili tabu tema na koju smo se opet mi srbi najvise primili,pa smo se preko noci odrekli boga,kao sto smo ga za vreme ratova sa hrvatsom i rata u bosni preko noci prihvatili i postali ''nebeski narod'',kao ono sto nas bog kaznjava kad ga nismo voleli zadnjih 50 godina,zato sam skontao da je tito hteo u svemir da bi dokazao komunistima da bog ne postoji Ako treba jos neka lekcija iz istorije tu sam,pucajte ja i sada drzim cas.Pozdrav.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 24 Jan 2012, 22:01

Kao moderator, kao osoba koja je imala 11 godina kad je umro tiiita i bio mu na sletovima i slusao price i anegdote iz NOBa, NORa, bio pionir... kao neko ko zeli da smo u harmoniji... i kao neko ko je gledao kako se braca i/ili tate i sinovi svadjaju oko politike... velim vam opet.. okanite se politike.. malo je degutantno da se prepucavate ili "prepucavate" preko foruma.. a zapravo ni vi, ni ja ne znamo SVE sta je bilo za vreme tiiiite... ja se secam onoga sto je meni pasalo.. i da jeste bilo prilicno OK.. ali se neki secaju i golog otoka i hapsenja zbog omalovazavanja lika i dela sina nasih naroda i narodnosti... i smestanmja afera... i sttreljanja pole rata samo zato sto niste dali dva dzaka brasna za vojsku koja je tuda prolazila nego imaste u zalihama samo pola dzaka, pa posle ukucani jedu proju gologlavku (proja samo od kukuruznog brasna, valjda.. bez icega unutra. maltene ispecen kacamak)... .... i smenjivanja zato sto se ne postuje partija... i mnogo toga sto se jos ne zna...

zajebite... OK?

Post Reply