PremeĆanje Rifova!!!

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
nemam_pojma

PremeĆanje Rifova!!!

Post by nemam_pojma » 07 Oct 2012, 19:13

Korisceno:
Image

Elem evo je neka kucna plastika, nisam bas zadovoljan zvukom, mada "OVO NISU OZBILJNI MIKSEVI" vec bi pre moglo da se posmatra cisto kao zapisivanje ideja.

Nisam napravio pesme ovog zanra vec jedno 15-tak godina. Meni ovo lici na neki thrash mozda i malo ovaj noviji, mozda, ne znam, ja sam old fashion man.

Snimio sam oko 45 min mjuze, 8 pesama. Imam jos 2 otvorena projekta, dali cu ih ikad zavrsiti ne'am pojma. Ovde cu postaviti Intro i jedna pesmu po izboru. Na zalost nema pevanja (da pevam ne znam pa ne bih kvario), samo mjuz.

Bilo bi ovde sto sta odsvirati ponovo, ispeglati, jednostavno me mrzi sve to da radim, kao sto sam napomenuo ovo i nije nista ozbiljno nego samo kucno zezanje. Prva pesma slucajno ispao ovakav oblik nije mi to bila namera :shock: :D

http://soundcloud.com/patamat/intro

http://soundcloud.com/patamat/gods-protection

nebojsak

Re: PremeĆanje Rifova!!!

Post by nebojsak » 07 Oct 2012, 19:19

Tko to nama dooooošooooo :ziveli:

Randy

Post by Randy » 07 Oct 2012, 19:24

Sviđju mi se i ideje i kako zvuči :ziveli:
Koji je ovo program sa kojim si snimao? Vidim Guitar rig,Ampli tube,Ez drummer ,a ovo na drugoj slici?

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 07 Oct 2012, 19:26

Randy wrote:Sviđju mi se i ideje i kako zvuči :ziveli:
Koji je ovo program sa kojim si snimao? Vidim Guitar rig,Ampli tube,Ez drummer ,a ovo na drugoj slici?
Nuendo il Cubase... nešto tog tipa..

Da,i meni se dopada.

doyle777

Post by doyle777 » 07 Oct 2012, 21:53

До јаја звучи!
А ни продукцијски није лоше, како си ти напричао очекивао сам да ће бити неки шљђ звук. :mrgreen:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 07 Oct 2012, 23:46

Odlicno.

A ovo za ogradjivanje je postao svima, pa i meni manir, posto su ljudi naplaseni da s ene pojavi neki duzurni Tibetanac sa komentarima i podukama.

Salji jos.

vakatt

Post by vakatt » 08 Oct 2012, 18:39

Kolko vidim iz ove daljine, DAW je fantasticni Reaper http://www.reaper.fm/ .

nemam_pojma

Post by nemam_pojma » 08 Oct 2012, 22:51

nebojsak wrote:Tko to nama dooooošooooo :ziveli:
:ziveli: haha, kako me izvali, mislim da ti nisam davao ove pesme. Ovo je solidno frisko, koji mesec. Evo malo reko da izadjem il ilegale.

doyle777 wrote:До јаја звучи!
А ни продукцијски није лоше, како си ти напричао очекивао сам да ће бити неки шљђ звук. :mrgreen:
Ustvari produkcija ne postoji, samo je snimljeno, podeseni odnosi, nista drugo.
Sve je krenulo naopako na startu. Umesto da sam lepo otisao u prodavnicu i kupio 12-ice, i svirao iz napr drop c farbao impulsima. Ja sam svirao 10-tkama iz drop d, a kad to farbam ne dobijem ono sto sam hteo pa sam odustao od svega. Nasao neki preset od ovih plastika, niti podesavao, samo ostavio tako.
Randy wrote:Sviđju mi se i ideje i kako zvuči :ziveli:
da DAW je Reaper sjajan program, svaka preporuka.
vertigo_beat wrote:Odlicno.

A ovo za ogradjivanje je postao svima, pa i meni manir, posto su ljudi naplaseni da s ene pojavi neki duzurni Tibetanac sa komentarima i podukama.

Salji jos.
hm ne vidim da moze da se edituje post, hteo sam da okacim gore u prvom jos jednu pesmu, sve jedno evo ovde

http://soundcloud.com/patamat/no-time-to-lose

Inace hvala svima na pohvalama!

nemam_pojma

Post by nemam_pojma » 17 Feb 2013, 20:34

Evo kacim jos jednu i necu vise obecavam :)

Posto ja ne mogu da editujem svoje stare postove, ako je moderator u mogucnosti neka to slobodno uradi. Umesto nunilo-1 da se promeni u patamat (soundcloud link), da bi mogle da zasviraju predhodne pesme, ako to ne moze, koga zanima da cuje neka to sam uradi.

Ova pesma je radjena na slicnu foru kao i predhodne samo sto su gitare farbane iskljucivo besplatnim vst-ovima i po mom skromnom misljenju mnogo su bolje nego sa plastikanerima tipa rig itd.
Na 2.39 je ostavljeno supljeg prostora da bi se culo trajanje zvuka gitare kao i na 2.47 vestacki napravljena mikrofonija. Oduvek me je zanimalo dali moze ista da se napravi na bednim kompjuterskim zvucnicima, eto moze :lol:.
Bubanj je EZDrummer iz vise expanzija, mislim da sam uparivao 3.
Bas je transponovana gitara, sto samo po sebi znaci ... na klimavoj poniki.
Gitara je Washburn PickUP Bill Lawrence L500, snimano direkt u line-in bez ikakvih drndamolja izmedju, nije da nisam imao nego me mrzelo.
Nesto je radjeno i na masteru, ali ja ne'am pojma sa tim pa nije za osudu. Eto to bi uglavnom bilo to.
Host Reaper.
Ima nekih trapavstina za popraviti al' me bas bas mrzelo. Pevanja dakle opet nema, samo mjuz, mada je pesma pravljena za pevanje kao i predhodne. Ako ima nekog ko se bi se eventualno prepoznao u ovome neka se javi na PP. Nije da imam nekih prevelikih ambicija za pravljenje benda, ali nikad se ne zna...

https://soundcloud.com/patamat/gas-station

Post Reply