Equinox

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Z-EQNX

Equinox

Post by Z-EQNX » 18 Jan 2013, 15:20

Pozdrav svim muzicarima (posebno kolegama bubnjarima), po prvi put sam ovde pa evo red je da se predstavim sa nekim radovima svog benda Equinox. Nadam se da ce vam se svideti ono sto budete culi :-)

Juris

Table Round

Cortex
The Necromancer

Re: Equinox

Post by Cortex » 18 Jan 2013, 15:52

Shtaaaaa? Bubnjar na muzichkom forumu?? Da li je moguce! :D IZvini, preoptereceni smo gitaristima pa mi je drago :)

Ovo shto ste odsvirali na ova dva snimka je veoma veoma kvalitetno, i zaista sem malo shkakljivog izgovora engleskog ni po chemu se ne mozhe primetiti da je bend sa ovih prostora. Vrhunski zvuchi, svaka chast momci!

Frostensen

Post by Frostensen » 18 Jan 2013, 16:50

Jako mi se svidja graficka prezentacija.

S druge strane, nije mi dobro vise od bendova koji pevaju na Engleskom i to jos krdzavom. To je ili totalna neozbiljnost ili nemogucnost autora da napravi dovoljno dobar i jak tekst na svom maternjem jeziku. Sinoc sam igrom slucaja preslusavao sve i svasta od domaceg pop roka. Oktobar 1864, Oliver, Smak, Jakarta, Ritam Nereda, Goblini, EKV, Brejkersi, Galija, Generacija 5, Corba itd. Toliko kvalitetnih tekstova koji idu u toliko razlicitih pravaca da mi prosto neshvatljivo da smo tolike tikve bez korena, da pored bogatstva naseg jezika i iskustva i materijala onih koji su dolazili pre nas i pevali na njemu, mi i dalje moramo kao pokondirene tikve da imitiramo druge.

Koji flame jbt. U stvari, prva stvar koja mi je pala na pamet je Dredd koga sam gledao pre par dana. Hteo sam samo da izbacim ovaj blago promenjeni citat, ali...

Judge Dredd: Incorrect sentencing is a automatic fail, Disobeying a direct order from your assessment Officer is an automatic fail, Lyrics and songwritting in English is an automatic fail.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Jan 2013, 19:36

Frostensen wrote: Oktobar 1864, Oliver, Smak, Jakarta, Ritam Nereda, Goblini, EKV, Galija, Generacija 5, Corba itd. Toliko kvalitetnih tekstova.
Image

Z-EQNX

Post by Z-EQNX » 18 Jan 2013, 20:26

Veliko hvala na iskrenim komentarima, drago mi je da vam se dopada to sto radimo. Ove dve pesme su najava naseg prvog albuma koji bi trebao uskoro da izadje.

Sto se tice te vecite borbe "da li tekstovi na engleskom, da li na srpskom, da li na sta god jeziku"...donekle se slazem sa vama. Pre svega jer sam se i sam naslusao kojekakvih pokusaja bendova da pisu tekstove na engleskom, a da pri tom ne znaju ni da speluju reci koje pisu. S'druge strane naslusao sam se i bendova koji pevaju na srpskom a da to veze s'mozgom nema. U nasoj zemlji ima fantasticnih bendova (ovde naravno ne govorim o komercijalnim bendovima) koji svojim kvalitetom daleko, daleko premasuju okvire ove zemlje. Dosta od tih bendova peva na srpskom, a dosta njih i na engleskom jeziku. Meni licno kada sam slusao te bendove najbitnija mi je bila ukupna slika koju sam dobio, preslusavajuci ili jednu pesmu ili ceo album tog benda. Ako tekstovi (naravno podjednako su bitni kao i instrumentalni deo) imaju nekog smisla, ako su lepo smisljeni i lepo uklopljeni, ako pricaju neku dublju pricu koja nije nesto tipa "she left me and im crying", totalno mi je nebitno na kom se jeziku obracaju.

Moja najtoplija preporuka za vas je bend "Azil 5" iz Novog Sada. Momci su po meni trenutno jedan od najboljih rok bendova na ovim prostorima. Tekstovi (na srpskom), muzika...sve je aspolutno 100% kvalitet.

Jos jednom hvala na pohvalama i kritikama.

Veliki pozdrav :-)

Post Reply