Squarepusher wannabe...

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Cortex
The Necromancer

Squarepusher wannabe...

Post by Cortex » 06 May 2008, 19:09

Hello people, evo da se i ja predstavim jednim svojim radom :) U pitanju je neshto shto bih ja zhanrovski definisao(a verovatno i drugi) kao IDM, to vam je neshto kao Squarepusher, Aphex Twin i sl. Dakle elektronska muzika je u pitanju, iako obichno ne komponujem takve stvari, ali eto. Nameravam da sa vama podelim dosta svojih radova i svi ce biti drugachiji od ovoga ali neka ide ovo prvo, shto da ne? :)

Stvar je radjena u Guitar Pro-u, nema semplova jel?, vec je sve iskucano, potom export u midi i to je to! :D I pored toga shto je midi, zvuchi sasvim OK, veoma sam zadovoljan, a ako se nekome svidi i ima podeshene VST plugin-ove i mocan komp, voleo bih da ovo propusti kroz to te mozhda i nakachi da svi vidimo kako ce onda zvuchati. :)

Hail to music itself! :music-smiley3: :music-smiley1: :smilie_keyboard1: :cekic: :eek4i_2: :butthead:

Evo ga i linak:

Cortex - Synchronized Threads

Reverse
Urednik

Re: Squarepusher wannabe...

Post by Reverse » 06 May 2008, 19:29

Hmmm, meni nece da pusti fajl...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 May 2008, 19:33

Opet ove jebene macke! :x

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 06 May 2008, 19:38

Sjajno...nemam reci... :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Nadam se da ce neko biti dovoljno voljan da propusti kroz nuendo neki ili tako nesto... :lol:

Imas jos nesto? :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2008, 19:39

Reverse wrote:Hmmm, meni nece da pusti fajl...
Otvori u Media Plejeru... :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2008, 19:40

goodlikesweeper wrote:Sjajno...nemam reci... :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Nadam se da ce neko biti dovoljno voljan da propusti kroz nuendo neki ili tako nesto... :lol:

Imas jos nesto? :mrgreen:
Hvala momche! :)

Imam josh dosta toga, polako... :)

Cheers friends!

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 06 May 2008, 19:45

E to se zove muzika....Sviras gitaru,tako?Koliko dugo?I koliko dugo se inace,bavis slusanjem/komponovanjem muzike ovakvog tipa?

Vide se Planet X uticaji....hehe :lol:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 06 May 2008, 19:48

Fino, nema shta, mozda malo isuvishe disonantno za moj ukus, ali respect!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2008, 19:55

@goodlikesweeper
PA sad ne znam bash koliko se ovde vide Planet X uticaji ali ih sigurno ima, jer na choveka utiche sve shto chuje(nevidjena fraza, al' ajd' :lol:).

Da, sviram gitaru i pomalo bubnjeve("pomalo" jer sam losh, krenuo sam tek pre nekoliko meseci, svake nedelje sviram u jednom studiju sa drugarima), gitaru 8 godina, samouk mada sam se baktao i sa notama jedno vreme, a onda sam pustio da sve radi moj sluh. Njemu bezrezervno verujem. Palim se na bubnjeve NEVIDJENO, vishe nego na gitaru, stoga valjda i taj smisao za programiranje istih. Ovakvu muziku pre nisam komponovao, ovo je moj prvi rad u toj oblasti. Ali u Gpro-u igrom sluchaja, a to zbog silne inspiracije, provodim dosta vremena komponovajuci neki progressive rock( o tome neki drugi dan :) ) tako da nije bio problem da se ovo uradi. :)

@Reverse

Hvala, evo upravo uchitavam tvoj i dejankukijev rad te cu odgovoriti u za to predvidjenoj temi :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2008, 19:59

Ja nisam umeo da skinem fajl, ali sam veliki postovalac Squarepushera i ja bi da budem... :(

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 06 May 2008, 20:03

hehe,pa oseti se fuzija,pa mi Planet X prvo palo na pamet posto si irekao da su ti omiljen bend negde... :wink:

Da,bubnjevi su perfekcija,jednom recju...

Samo nastavi...nema puno ovako dobrih stvari danas.... :wink: :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2008, 20:07

@sirac-shunka(umro sam od smeha na ovaj nick) :)
Oh, pa onda me tvoje mishljenje josh vishe interesuje! Probaj da ga skinesh ili mi baci mail na PM pa cu ti ga sam poslati, velik je samo 70 KB! :D

Ali ne ochekuj boleshtine u Square stilu, ipak je ovo radjeno preko nota, praktichno, nema izhivljavanja sa zvukovima.... :(

:)

@goodlikesweeper

:blush:

:lol:

:metal2:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 May 2008, 22:52

Funkomat wrote:Opet ove jebene macke! :x
Da i kucici!!!! fuck, jedva sam nasao kombinaciju. no ok....

Veeeoma zanimljivo. stvarno bi trebao da se "zamuzis" onako junacki i da ovo odradis nekim VST instrumentima...

dobro je iskomponovano, i ima groove... super...!!!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2008, 23:10

Hvala Dexy, i saam sam veoma zadovoljan, ali me mnooogo mrzi da propushtam ovo kroz VST jer mi je zvuchna gov....no :D pa ne bih ali ako neko hoce da napravimo deal bilo bi super, ja cu da komponujem a taj neko nek mi radi produkciju u Cubase-u ili gde vec, a profit delimo na pola!

:D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 May 2008, 16:41

Evo konacno i mog komentara. Kasnim, jer sam resio da vise puta preslusam pesmu, a zatim sam ponovo preslusavao i pojedine albume Squerepushera, cisto da ustanovim da li G-din Cortex ima sanse da postane pomenuti bend, odnosno muzikant. :mrgreen:

Za jednu stvar cu odmah da ti odam veeeelikoooo priznanje: svaka cast na strpljenju da uradis celu stvar u midi formatu, samo preko nota. Znaci, samo kompozicija i aranzman... bez produkcije. Ja eto to nikad ne bih mogao, Ja obicnom isproduciram (ako moze tako da se kaze, u stvari trpnem neki plugin u Nuendu i tripujem da sam uradio nesto bitno) neki snimak ili sempl i onda mu se takvom satima divim, sve dok mi ne dodje inspiracija za na dalje... Ali zato su mi cesto aranzmani sranje i dosadnjikavi.

E sad, na dalje, prvo, bilo mi je mnogo tesko da se naviknem na midi sound i da ozbiljno preslusam pesmu bez tripa da sam u nekoj jeftinoj igrici.
I kada sam se konacno privikao, shatio sam da je pesma stvarno dobra. Ima smisla. ima dinamiku i gradaciju i drzi paznju. Mada moram da kazem i da ipak smatram da rad u ovom muzickom pravcu ima smisla kada je kompletan, tj. mislim da je produkcija sastavni deo komponovanja i kao takva mora da se ovde i posmatra.

I na kraju malo drugacije smo istripovali pomenuti divni Squarepusher. Ja sam veliki postovalac, pre svega albuma "Music is Rotted One Note", zbog tog prljavog live jazzy sounda i takve produkcije. A zatim i zbog divnih basova. Ko ne zna, to je onaj mastan ala Pastorius sound, znaci neck magnet i tone pot do daske, naravno na Fender Jazz Basssu... Uz sve to tu su i one eksperimentalne solaze na basu kada se na pomenuti sound doda i wah envelopa. Sve to daje takav jazz, da prvi put kada sam to cuo pre jedno oko 7-8 godina, bio sam potpuno sokiran... i nije mi bas odmah bilo jasno sta ja to slusam...
Dalje, pomenuo bih samo jos i album "Burning'n' tree", gde pomenuti sound bassa (old fat jaco) jos i vise dominira, naracoto u nekim pesmama.

Post Reply