Kako da podesim zvuk u FL 7
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Kako da podesim zvuk u FL 7
Pozz svima!
Napravih neku stvar u fruti loopsu, ali neki tonovi strce, ne znam koje efekte da koristim da bi zvuk bio ok
Evo linka http://www.4shared.com/file/67594893/c6 ... Harum.html
Napravih neku stvar u fruti loopsu, ali neki tonovi strce, ne znam koje efekte da koristim da bi zvuk bio ok
Evo linka http://www.4shared.com/file/67594893/c6 ... Harum.html
Re: Kako da podesim zvuk u FL 7
odlicna ti je pesma,odusevio sam se,samo izbrisi onaj visoki synth jer je neprijatan,kao neka vazdusna opasnost ili alarm
okaci jos neki rad
okaci jos neki rad
Hvala Vasko na komentu, i dobrim sugestijama, ali ne znam na koji visoki synth mislis, verovatno mozda na brass(on pocinje na 2.17).
Imam jos par stvari za apload, neki trens i orkestrar, mozda jos po nesto.
Pozz
Imam jos par stvari za apload, neki trens i orkestrar, mozda jos po nesto.
Pozz

Evo jos jedne stvari koju sam sinoc zavrsio, tu je neki orkestar i neke violine, ima dosta toga sto bih mogao da jos poradim, al da vidim prvo da li valja
http://www.4shared.com/file/67855333/f1 ... arun1.html
http://www.4shared.com/file/67855333/f1 ... arun1.html
uvod je odlican,ovaj kik i sner na pocetku su odlicno legli,imao sam utisak da ce posle toga poceti neki prodigy da roka,ali nazalost posle toga ti je pesma prilicno bezidejna
u nastavku imas samo atmosferu bez ideje
ali i ideje koje si izneo do sada su prilicno jasne to mi se jako svidja i svidja mi se izbor zvukova,imas ukusa
sta koristis od sampleova?
u nastavku imas samo atmosferu bez ideje
ali i ideje koje si izneo do sada su prilicno jasne to mi se jako svidja i svidja mi se izbor zvukova,imas ukusa
sta koristis od sampleova?
Eh taj prodigy, i ja sam ocekivao od prodigyja al me izneveri jos u startu
A ideje sam izgubio dalje negde usput
(((
Ne razumem se bas najbolje u muzicku terminologiju ali evo otprilike sta sam koristio
Redom: za hor choirs aah_a3 i gospel_c3, za ritam sam uzeo vst plugin rhythms v3.6, pa zatim boo bass,
za violine pizzi iz sytrusa, za orkestar Sytrus i Octaver orchestra, zatim bell iz 3x Osc i Hit_Ctim_c4 i
SHP_Noise na kraju.
U chanell setingsu sam podesavao za choirs i orkestar duzinu trajanja tona, znaci atack, hold i sl. i eho......
Automation za master visinu tona i za sytrus.
Od efekata za bubnjeve love filter, reverb, compressor. Ostalo nista.
I malo komponovanja u piano rollu I TO JE TO...

A ideje sam izgubio dalje negde usput

Ne razumem se bas najbolje u muzicku terminologiju ali evo otprilike sta sam koristio
Redom: za hor choirs aah_a3 i gospel_c3, za ritam sam uzeo vst plugin rhythms v3.6, pa zatim boo bass,
za violine pizzi iz sytrusa, za orkestar Sytrus i Octaver orchestra, zatim bell iz 3x Osc i Hit_Ctim_c4 i
SHP_Noise na kraju.
U chanell setingsu sam podesavao za choirs i orkestar duzinu trajanja tona, znaci atack, hold i sl. i eho......
Automation za master visinu tona i za sytrus.
Od efekata za bubnjeve love filter, reverb, compressor. Ostalo nista.
I malo komponovanja u piano rollu I TO JE TO...
kolko godina imas ti?
odakle si?
reko bi da si neki mladji majstor
odakle si?
reko bi da si neki mladji majstor

zasto mislis da sam mladji
odlicna je stvar!!!danas je tesko napraviti nesto jednostavno, a dobro... uglavno svi koji furaju tzv. "house production" izbombarduju pesmu semplovima, efektima, raznim prelazima iz krajnosti u krajnost... ne bi li stvar zvucala kompleksnije, a na kraju ispane njesra!!! nisu za dz. veliki muzicki majstori rekli "keep it simple!!!".
Da bi ti stvar zvucala produkcijski mocnije, i da ti pojedine deonice ne "strce" treba da na master channel stavis kompresor (sada, imas tamo nekoliko njihovih gotovih varijanti, a mozes i manuelno da namontiras kako tebi najvise odgovara). a ako ti se dogadja da ti pesma "krci" dok si jos u fl-u (meni se to cesto desava - najcesce sa padovima) ides na OPTIONS/AUDIO SETTINGS/imas dalje opciju DIRECT SOUND PROPERTIES i povecas BUFFER LENGTH onoliko koliko ti je potrebno da jasno cujes svaki detalj u pesmi (moguce da ce ti komp bagovati kad povecas buffer (sve zavisi od masine koju imas), tako da, ukoliko ti se bude to desavalo, kad preslusas vrati buffer u prvoditno stanje).
BTW mozes da skines FL8 - ima dosta novih stvari, pogotovu plugin-ova (koje dobijes uz njega).
pozzzz;-)
Da bi ti stvar zvucala produkcijski mocnije, i da ti pojedine deonice ne "strce" treba da na master channel stavis kompresor (sada, imas tamo nekoliko njihovih gotovih varijanti, a mozes i manuelno da namontiras kako tebi najvise odgovara). a ako ti se dogadja da ti pesma "krci" dok si jos u fl-u (meni se to cesto desava - najcesce sa padovima) ides na OPTIONS/AUDIO SETTINGS/imas dalje opciju DIRECT SOUND PROPERTIES i povecas BUFFER LENGTH onoliko koliko ti je potrebno da jasno cujes svaki detalj u pesmi (moguce da ce ti komp bagovati kad povecas buffer (sve zavisi od masine koju imas), tako da, ukoliko ti se bude to desavalo, kad preslusas vrati buffer u prvoditno stanje).
BTW mozes da skines FL8 - ima dosta novih stvari, pogotovu plugin-ova (koje dobijes uz njega).
pozzzz;-)
Hvala covece, isto i ja mislim da treba napraviti sto jednostavniju pesmu, ali kad radim neku stvar u frutiju, uvek nesto nedostaje, kao treba jos nesto dodati, mogla bi jos malo da se dotera i sl.
Uzgred, uradio sam kompresor za te tonove sto strce (visoka frekv.) ali i za druge instrumente za svaki pojedinacno u svakom kanalu. Ne znam je li bolje tako ili je dovoljno samo u master chanel za sve, sto ti kazes, posto svaki kanal sa odredjenim instrumentom ima neku svoju frekvenciju, pa kada se u master kanalu stavi kompresor on ce uticati i na one kanale za koje nije potreban.
Puno hvala za BUFFER LENGTH!!!
Pozzzzzzzzzzzzzzz
Uzgred, uradio sam kompresor za te tonove sto strce (visoka frekv.) ali i za druge instrumente za svaki pojedinacno u svakom kanalu. Ne znam je li bolje tako ili je dovoljno samo u master chanel za sve, sto ti kazes, posto svaki kanal sa odredjenim instrumentom ima neku svoju frekvenciju, pa kada se u master kanalu stavi kompresor on ce uticati i na one kanale za koje nije potreban.
Puno hvala za BUFFER LENGTH!!!
Pozzzzzzzzzzzzzzz

nema na cemu....
koliko ja znam kompresor ti "sasece" samo nepotrebne frekvencije, tako da ne moze da ti skodi ni na jednom kanalu.
za ubacivanje na pojedine kanale + na master... nisam to nikada probao...desavalo mi se da npr. na synthu "probijaju" visokotonci, ili pad da ima prejak bas - za to sam koristio Fruty Parametric EQ (samo na kanalu na kom imam problem), tu podesis ekvilajzer onako kako ti odgovara.... i nemas frke...
ako hoces da ti stvar zvuci produkcijski kvalitetno moras da je radis na produkcijskim zvucnicima ili produkcijskim slusalicama - tu cujes bukvalno sve kristalno jasno, i onda je pakujes po volji... desavalo mi se da odradim stvar kod mene gajbi (na kutijama od po 100W, gde je bas 12", i pojede mid i treble), odem kod ortaka i pustim preko 5.1 sistema, i sta se desava?... stvar zvuci totalno drugacije!!! bas se ne cuje, treble probija, a srednji nesto muljaju, cas je ne cuju, cas se cuju... al zato da sam je odradio na dobroj opremi (preciznije - na podukcijskim zvucnicima, sto je po meni nabitnije), to bi bila druga prica... stvar bi svuda zvucala isto, i onako kako si je ti namontirao (nebitno dal si je pustio preko razglasa od 2000w, na zvucnicima od 15w, 5.1, 2.1....).
F-ti prilicno dobro radi posao, ali ipak nije profi program, tako da nemoj da se nadas vrhunskoj produkciji.
ne znam koliko si ti u prici - kakvu opremu imas???
BTW bas dugo nisam nista radio od mjuze, i da nisam naleteo na ovu temu ko zna kad bih upalio Fruity...
hvala sto si me podsetio 

koliko ja znam kompresor ti "sasece" samo nepotrebne frekvencije, tako da ne moze da ti skodi ni na jednom kanalu.
za ubacivanje na pojedine kanale + na master... nisam to nikada probao...desavalo mi se da npr. na synthu "probijaju" visokotonci, ili pad da ima prejak bas - za to sam koristio Fruty Parametric EQ (samo na kanalu na kom imam problem), tu podesis ekvilajzer onako kako ti odgovara.... i nemas frke...

ako hoces da ti stvar zvuci produkcijski kvalitetno moras da je radis na produkcijskim zvucnicima ili produkcijskim slusalicama - tu cujes bukvalno sve kristalno jasno, i onda je pakujes po volji... desavalo mi se da odradim stvar kod mene gajbi (na kutijama od po 100W, gde je bas 12", i pojede mid i treble), odem kod ortaka i pustim preko 5.1 sistema, i sta se desava?... stvar zvuci totalno drugacije!!! bas se ne cuje, treble probija, a srednji nesto muljaju, cas je ne cuju, cas se cuju... al zato da sam je odradio na dobroj opremi (preciznije - na podukcijskim zvucnicima, sto je po meni nabitnije), to bi bila druga prica... stvar bi svuda zvucala isto, i onako kako si je ti namontirao (nebitno dal si je pustio preko razglasa od 2000w, na zvucnicima od 15w, 5.1, 2.1....).
F-ti prilicno dobro radi posao, ali ipak nije profi program, tako da nemoj da se nadas vrhunskoj produkciji.
ne znam koliko si ti u prici - kakvu opremu imas???
BTW bas dugo nisam nista radio od mjuze, i da nisam naleteo na ovu temu ko zna kad bih upalio Fruity...

Boroman wrote:ako hoces da ti stvar zvuci produkcijski kvalitetno moras da je radis na produkcijskim zvucnicima ili produkcijskim slusalicama - tu cujes bukvalno sve kristalno jasno, i onda je pakujes po volji... desavalo mi se da odradim stvar kod mene gajbi (na kutijama od po 100W, gde je bas 12", i pojede mid i treble), odem kod ortaka i pustim preko 5.1 sistema, i sta se desava?... stvar zvuci totalno drugacije!!! bas se ne cuje, treble probija, a srednji nesto muljaju, cas je ne cuju, cas se cuju... al zato da sam je odradio na dobroj opremi (preciznije - na podukcijskim zvucnicima, sto je po meni nabitnije), to bi bila druga prica... stvar bi svuda zvucala isto, i onako kako si je ti namontirao (nebitno dal si je pustio preko razglasa od 2000w, na zvucnicima od 15w, 5.1, 2.1....)
ako je takva situacija onda mozes da uradis konvoluciju tvog sistema i onda uradis eq kompenzaciju na masteru....nadam se da me razumes
sta to znaci? nisam razumeo...

e nevezano za temu... kako se radi ovo da u tvom postu stoji uokviren neki moj deo posta???