Predstavljanje Benda: Aura+ (Novi Sad)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Miroslav

Predstavljanje Benda: Aura+ (Novi Sad)

Post by Miroslav » 16 Nov 2008, 21:25

Bend Aura+ je osnovan pre jednu deceniju u Loparama (Republika Srpska) a 2002 bend nastavlja sa radom u Novom Sadu. Za ovo vreme kroz bend je proslo zaista mnogo ljudi.. a trenutnu postavu cini 7 clanova. Bavimo se iskljucivo autorskom muzikom koju je malo teze svrstati u neki odredjen muzicki pravac. Iza nas je nekih 80-tak autorskih pesama, od kojih se neke nalaze na 2 snimljena demo albuma "...i jos samo istina" (2002) i "Bdijem" (2005). Pocetkom ove godine smo zavrsili sa snimanjem prvog albuma "Spomen Park" za koji jos uvek trazimo izdavaca.. ali do sad nijedna izdavacka kuca nije pokazala interesovanje za ovaj snimak. Svakako je malo atipicno da bend sa ovoliko materijala iza sebe ima samo par svirki, a otkad se bend preselio u Novi Sad svirali smo svega 2 puta, tako da mali broj ljudi i zna za nas.

Oba demo albuma "..i jos samo istina" i "Bdijem" kao i prewiev za album "Spoemen Park" mozete poslusati preko lastFM-a:

http://www.last.fm/music/Aura%252B/+albums

A evo i probne verzije spota za pesmu sa "Djela i rjeci" sa Spomen parka

Bilo bi nam od koristi da malo cujemo komentare kako za muziku tako i za probnu verziju spota...

Marko_chupavi
MF veteran

Re: Predstavljanje Benda: Aura+ (Novi Sad)

Post by Marko_chupavi » 17 Nov 2008, 11:04

odlicno! potpuno je na mestu!

evo malo kritike... sto se mene tice (a to verovatno stvar mojeg ukusa) pevanje je malo "viktorijansko"... onako kao u vreme Henrija XYZ... muzika je dobra, svidja mi se, i produkcija nije losa.
Spot je malo... pa mrsav... predpostavljam da nemate kinte i to, ali mozda malo maste... nasuprot muzici koja je dobra i tekst koji je nadahnjujuci, spot je nekako "evo nas u lokalnom studiju sviramo"... po meni spot treba da bude nesto sto ce da ocrtava temu pesme.

Sve u svemu ODLICNO! nadam se da necete da me omrznete zbog kritike... :) Moje postovanje na 80 pesama, i na tolikom trudu i radu. Zasita zasluzujete neku sansu... album i to... sa srecom.. mozda da povecate broj svirki... :) neka vas narod cuje!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Nov 2008, 01:14

nije moja solja caja, ali je do jaja:)
preslusao sam par pesama i mogu da kazem sledece:
mislim da je vokal odlican i sasvim primeren muzici.
klavijature su odlicne, cini mi se da najvise cuci tripu pesama akusticni klavir, recimo u 'bdijem' je do jaja.
svidja mi se kako se kontaju dzitra i bas, tj bas radi tacno ono sto treba, nenametljivo ali atmosfericno. ovo je moj neki licni trip da gotivim taj fazon kad je bas prisutan, tj oseca se fino, a nije sam za sebe, recimo tako nesto ima ritam nereda, mada je skroz deseti zanr.
zamerke neke i nemam jebiga, produkcija malo, al dobro i to je odlicno s obzirom na okolnosti, je li.

sto se spota tice, u pravu je cupavi, mozda da nesto sednete pa istripujete, moze i sa malim budzetom (ili bez budzeta) da se napravi nesto originalnije, pogotovo sto mi vas tip muzike ne lezi za ovakve 'vidi, sviramo' spotove, neki pank rok bi mozda tu vise lezao.

toliko od mene, bar za sada, puno srece u daljem radu:)

todicn

Post by todicn » 24 Nov 2008, 11:00

Svidja mi se momci, bas lepo ukomponovano, doduse ne znam bas u koji bih ovo pravac svrstao ali to nije ni bitno...

E sad sa komercijalne strane, tu uvek postoji onaj divni stih koji kaze "traze veselo, ko ce slusat tudju muku...", e pa to se bas na vas odnosi. To me doduse uvek baci u bedak sto je tako, tacnije sto takva muzika nikad ne dodje do velikog broja ljudi iako je kvalitetna, ali sad sta je tu je, ko je cuo cuo je...

I na kraju spot, mislim da morate vise da se potrudite, ovo je jedna proba snimljena, pa kao namontirana i propustena kroz efekat koji treba da sakrije verovatnu ruznocu i obicnost prostora u kome svirate... Sto neko vec rece, malo maste nije na odmet, a maste u pesmama ocigledno ne manjka!

Ajd uzdravlje, pa bacite post kad bude neka svirka!

EsoX

Post by EsoX » 24 Nov 2008, 23:34

E sad sa komercijalne strane, tu uvek postoji onaj divni stih koji kaze "traze veselo, ko ce slusat tudju muku...", e pa to se bas na vas odnosi.
Znamo da u ovom ima puno istine.. ali jednostavno sviramo muziku koja se nama svidja, i drago mi je da se jos nekom svidela. Sto se dosadasnjih kritika ticu mislim da je vecina na mestu. Kad je u pitanju spot i kod nas u bendu misljenje je dosta podeljenjo zbog toga smo i stavili ovako do pola gotov spot, cisto da cujemo sta neko sa strane misli. Ocigledno da cemo spot morati uciniti malo manje monotonim....

Bend je po ko zna koji put krenuo ispocetka sa uvezbavanjem repertoara za svirku, posto je opet doslo do promene u postavi. Prvo smo imali velikih problema da nadjemo bubnjara, proletos nam je i to poslo za rukom.. a sad nas je jedan od dvoice klavijaturista napustio. Posto nam je sve zvucalo prazno bez njega u bend smo dodali violinu. Meni se licno mnogo svidja kako sad sve zajedno zvuci.
Ajd uzdravlje, pa bacite post kad bude neka svirka!
Malo ce potrajati dok se krpimo i dok ne uvezbamo ceo repertoar, tako da svirku planiramo negde za drugu polovinu januara.. ali obavezno ce mo javiti.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 25 Nov 2008, 11:13

ово има неки до јаја фолк трип, било би дојајно убацити неке фруле или флауте чисто да мало обоје
мени се свиђа...

EsoX

Post by EsoX » 21 Jan 2009, 17:15

Posle skoro 3 godine pauze sa svirkama, bend Aura+ je napoko odsvirao prvu svirku u novoj postavi. Pa evo nekoliko klipova sa svirke pa poslusajte stvari koje do sada nismo snimili ni na jednom od demoa...

U ogledalu!

Blues/Ovo sigurno nije blues

Indijanci

Buserno doba

Suza, dvije

P.S
Na snimku se ne vidi nas klavijaturista, posto nije bilo teoretske sanse da se svih sedmoro smestimo na malu binu pa smo ga smestili pored mixete... al cuje se :)

Post Reply