Moj Child In Time...

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

LazaRocker

Moj Child In Time...

Post by LazaRocker » 23 Dec 2008, 20:59

http://www.box.net/shared/198l2dc9ri

Evo moje verzije pesme Child In Time, od Deep Purple... Malo sam lose odpevao... I da, nemoj te da mi zamerite zbog one opaske na 1 min i 30 sec trajanja, mrzelo me je da ponovo snimam gitaru... Cak i zvuci simpaticno :mrgreen: .

Tako da, molim vas ostavite komentar!

vbraca
vrabac

Re: Moj Child In Time...

Post by vbraca » 23 Dec 2008, 22:33

Fino, ali imas mnogo klinacki glas :) (bez uvrede meni je zanimljivo 8) )...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 23 Dec 2008, 22:53

Pa mozda zato sto i jesam klinac... Cudno, bas sad mutiram, raspon glasa mi se svve vise snizava, vec mogu da otpevam si u velikoj oktavi... Mozda zato sto sam isao na varijantu da imitiram Gillana... A i u tome sam potpuno omanuo...

Highway One

Post by Highway One » 23 Dec 2008, 23:17

Bicu iskren :
Odlicno je
Ja to ne bi' mogao da otpevam bolje(ne znam ni dal bi tako mogao raspon mi je 0 )
Ali kad sam cuo glas onda je bilo :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Dec 2008, 23:38

LazaRocker wrote:Pa mozda zato sto i jesam klinac... Cudno, bas sad mutiram, raspon glasa mi se svve vise snizava, vec mogu da otpevam si u velikoj oktavi... Mozda zato sto sam isao na varijantu da imitiram Gillana... A i u tome sam potpuno omanuo...
jos kad na to dodje cirka i duhan... ja se secam da sam kao klinac mogao da skichim ko prase kad ga kolju, sad ni nepomisljam na takve perverzije ;)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 24 Dec 2008, 00:03

[quote="Duanejos kad na to dodje cirka i duhan... ja se secam da sam kao klinac mogao da skichim ko prase kad ga kolju, sad ni nepomisljam na takve perverzije ;)[/quote][/quote]
Cirka da, duvan NE! Ja sam do jedaneste godine imao piskav glas, i onda sam presao u basove :mrgreen: ...
@Highway one
Thnx for the comment...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Dec 2008, 00:21

Ja cujem samo rastimanu gitaru.

Svidja mi se tvoj glas. Puno promasenih tonova (mislim na pevanje) ali na tome moze da se poradi. :wink:
Sviranje necu da komentarisem dok ne nastimas gitaru. :D
Nastimaj lepo tu gitaru i onda samo napred.

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 25 Dec 2008, 20:46

E,druze,ovako... TI si komentarisao moj Child,sad ja tvoj...

1.Gitara:
Gitara jeste rastimana...Uvod improvizacija moze proci... Solo je ok... Msm,ne mogu uporedjivati elektronku i akustaru ,mada za sad vise akustaru gotivim iz jednog jednstavnog razloga-nemam elektricnu,al za koji dan kupujem,pa cu se ``nasaditi na glavu dok ne naucim solo Child-a... I da,ovo su dvije gitare,koliko se meni cini.. Radio si podlogu,pa onda solo klavijatura improvizaciju,zar ne?
2.Vokal:
Bez ljutnje...Al` `ajd brate poslusaj pjesmu... Msm,ja jesam fulao donekle tonalitet,al` je bar pjesma zadrzala svoj oblik,dok to ovdje (ponavljam-bez uvrede) nije slucaj...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 25 Dec 2008, 22:07

SoldierOfFortune wrote:E,druze,ovako... TI si komentarisao moj Child,sad ja tvoj...

1.Gitara:
Gitara jeste rastimana...Uvod improvizacija moze proci... Solo je ok... Msm,ne mogu uporedjivati elektronku i akustaru ,mada za sad vise akustaru gotivim iz jednog jednstavnog razloga-nemam elektricnu,al za koji dan kupujem,pa cu se ``nasaditi na glavu dok ne naucim solo Child-a... I da,ovo su dvije gitare,koliko se meni cini.. Radio si podlogu,pa onda solo klavijatura improvizaciju,zar ne?
2.Vokal:
Bez ljutnje...Al` `ajd brate poslusaj pjesmu... Msm,ja jesam fulao donekle tonalitet,al` je bar pjesma zadrzala svoj oblik,dok to ovdje (ponavljam-bez uvrede) nije slucaj...
Naravno da nema ljutnje. Pa nisam ni postavio ovo da bi mi svi rekli E ovo je perfektno, vec radi komentara razlicite vrste...
1. Potpuno se slazem i sa tobom i sa Funkomatom gitara jeste rastimana. Ovo primedba je na mestu...
2. E ovde mislim da si potpuno omanuo temu... Sve bi bilo u redu da si rekao ,, ovo nimalo ne lici na child in time", ali uporedio si me sa tvojim... Zasto me je ovo zbunilo? Zato sto sam ja to prvo pomislio kada sam slusao tvoj child, tako da cu moliti tebe da poslusas pesmu:
1. Ja pevam u istoj oktavi i istom tonalitetu kao Gillan.
2. GILLAN POCINJE: C C H A H, i tako ga ja pevam i do kraja pesme pevam iste note kao gillan(iako cesto pogresim ko sto rece Funkomat)
TI POCINJES: A A G E G A, i to svaki vuce za po polustepen nize. Znaci po meni je to skroz omaseno..
Moja najveca greska je sto sam pokusavao da zvucim makar priblizno gillanu, a rezultat je bio skroz suprotan.
Znaci ako neko ima vremena da preslusa sve tri verzije Gillanovu, Soliderovu i moju, pa neka kaze ko je u pravu...
Sada ja tebe molim da se ne ljutis :) .

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Dec 2008, 22:38

ma stvar je u tome sto ste se vrlo mladi i neiskusni nakanuli na tu pesmu... ;)

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 26 Dec 2008, 00:09

E,ok je... Sto se tice vokala..Nisam Gillan,nit` cu ikad biti... On je samo jedan...Al` zar nije citava poenta u tome da prilagodis pjesmu,kako sebi,tako i drugima??? Ili pjevaj u svom tonalitetu,ili ce ti pjesma izaci na ono na sta je tebi izasla...Ja sam,prije svega,gitarista,a ne vokal... Uz sve to,dolazi cinjenica da svako svoje gleda kao najbolje... Jesam u pravu? (Mislim da jesam....) Meni je zivotna zelja naci lika koji ce ponoviti Strange Kind Of Women,recimo Live 1972,ako znas o cemu pricam... Al` to je jedan u zilion njih..Al` sta znas,nada umire zadnja... DP 4ever...
P.S.:Your russian english is soooooo wicked... :D

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Dec 2008, 13:39

SoldierOfFortune wrote:Ja sam,prije svega,gitarista,a ne vokal
E to i ja kazem za sebe, a svi mi komentarisu samo vokal...
I pazi... Tonalitet koji ti sviras je isti kao u pesmi... A ti ne mozes da pevas pesmu koja je iz A u Gis. U simply can't. Znaci ili sviraj pesmu iz gis i pevaj iz gis, ili nemoj. Prilagodjavanje tonaliteta sebi znaci prilagoditi i melodiju, a ne samo vokal sebi. Ok, diskusija je gotova. Let's be friends
:D

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 26 Dec 2008, 22:32

Ne vrijedi tebi cova pricati,al` `ajd,kao sto si rekao-diskusija je gotova... Nije mi do klinackog prepucavanja..Na drugima je da presude...pozzzz

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 26 Dec 2008, 23:48

LazaRocker wrote:
I pazi... Tonalitet koji ti sviras je isti kao u pesmi... A ti ne mozes da pevas pesmu koja je iz A u Gis. U simply can't. Znaci ili sviraj pesmu iz gis i pevaj iz gis, ili nemoj. Prilagodjavanje tonaliteta sebi znaci prilagoditi i melodiju, a ne samo vokal sebi. Ok, diskusija je gotova. Let's be friends
a ne ne ne, ili ja tebe druze ne razumem, ili si nesto grdno pogresio:) ako zadrzis odnos izmedju tonova, melodija ostaje ista iako se seli u drugi tonalitet, mozes da pevas sta god oces iz cega god oces. sto se mene tice, to bih i preporucio, npr ja nema sanse da jurim nekog od tih pevaca u visinu, ali zato ne mogu ni oni mene u dubinu i sta sad, da se svi lepo ubijemo?:)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 26 Dec 2008, 23:53

Doolio wrote:
LazaRocker wrote:
a ne ne ne, ili ja tebe druze ne razumem, ili si nesto grdno pogresio:) ako zadrzis odnos izmedju tonova, melodija ostaje ista iako se seli u drugi tonalitet, mozes da pevas sta god oces iz cega god oces. sto se mene tice, to bih i preporucio, npr ja nema sanse da jurim nekog od tih pevaca u visinu, ali zato ne mogu ni oni mene u dubinu i sta sad, da se svi lepo ubijemo?:)
Pa upravo sam to i rekao... Nego SoF rekao a zar nije poenta da sam sebi prilagodim tonalitet, a svirao je iz istog ka blackmore, zato sam reagovao. Nisam ja rekao da on nemoze da svira pesmu u drugom tonalitetu, nego da ne moze da svira u jednom, a peva u drugom. Clear?

Post Reply