Moj drum solo TEST :)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Derrick
MF veteran

Moj drum solo TEST :)

Post by Derrick » 30 Jan 2009, 20:53

Evo, kolege forumaši, da vam pokažem kako se snima "drum solo" pomoću "štapa i kanapa". Potrebno vam je:

1) Laptop (a može i desktop) sa ulazom za mikrofon.

2) 1 x kineski mikrofon za GoogleTalk ili Skype od 150 dinara.

3) Sposobnost da držite glavom (vratom) mikrofon dok svirate. :lol:

4) Aplikacija Sound Recorder (Windows 98/Me verzija).

Ne zamerite, "solo" je manje-više bez neke konkretne teme, a ako i čujete poneku greščicu, znajte da je to do držanja mikrofona glavom dok sam svirao, tako da pravo je čudo i da ovako zvuči, s obzirom na to u kakvom sam "uvrnutom" položaju bio. :) Mikrofon je imao tendenciju spadanja sa mene, ali "mu je oprošteno" jer sjajno snima, s obzirom na cenu i situaciju.

Što se tehničko-sviračkih detalja tiče, krenuo sam nekim klasičnim 4/4 beat-ovima, zatim ubacio jednu-dve poliritmije, malo jazz swing-a, jednu bossa nova-u i malčice samba-e, a završio sam iživljavajući se po komponentama! :metal2:

Ukratko, SVE se odlično čuje i ništa ne trešti i tome slično!
:)
Fajl je "težak" svega 3,15MB. Uživajte i dajte, bre, komentare! :D

http://www.mediafire.com/?sharekey=4154 ... 3f3081050e

nenadnenad

Re: Moj drum solo TEST :)

Post by nenadnenad » 30 Jan 2009, 23:04

ne razumem se bas u drum solos a i ne volim ih nesto tako da nemoj preterano ozbiljno shvatati komentare...
Mozda si mogao okaciti mikrofon o luster il tako nesto da ne moras da ga drzis.

Svidja mi se uglavnom, pogotovo deo od 1:15 sa onim zastajkivanjima.
Deluje mi sve 'tight' i kao da 'znas poso' uopsteno :mrgreen: ako nemas bend zelim ti neki mnogo zajeban da se forsiras kolko god mozes.

I jedna muzicka zelja ako moze....moooooolim te, ako te ne mrzi da odsviras dreaming tree od dave matthews band :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Nxgju4UWS9M
samo deo od 1:00 do 2:00 ili ako ti se uopste svidi i vise.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 30 Jan 2009, 23:20

nenadnenad wrote:ne razumem se bas u drum solos a i ne volim ih nesto tako da nemoj preterano ozbiljno shvatati komentare...
Mozda si mogao okaciti mikrofon o luster il tako nesto da ne moras da ga drzis.

Svidja mi se uglavnom, pogotovo deo od 1:15 sa onim zastajkivanjima.
Deluje mi sve 'tight' i kao da 'znas poso' uopsteno :mrgreen: ako nemas bend zelim ti neki mnogo zajeban da se forsiras kolko god mozes.

I jedna muzicka zelja ako moze....moooooolim te, ako te ne mrzi da odsviras dreaming tree od dave matthews band :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Nxgju4UWS9M
samo deo od 1:00 do 2:00 ili ako ti se uopste svidi i vise.
Kada ga okačim o luster, ne čuje se ni približno tako dobro. Mikrofon se ponaša kao ljudsko uho, i tamo gde TI najbolje čuješ sve, tamo staviš mikrofon, i on "u'vati" onako kako se na tom mestu čuje. Jednostavno, ja za svojim bubnjevima najbolje čujem sve kako treba, pa sam tu nekako morao da smestim i mikrofon. Inače naći ću načina da ga postavim na neki stalak, ili nešto slično...

Onaj "deo od 1:15" je jedna fina poliritmija, a i ovaj galloping ritam je posle malo "zasoljen" poliritmijom - činela splash i kasnije ride ide u 3, dok je ritam u 4, pa tako dobiješ 3 against 4 poliritmiju. :) :lol: (dakle, NE 3/4 takt, već 3:4). :wink:

Što se muzičke želje tiče, čuo sam pesmu sa linka, pa ću gi odsviram i uploadujem koliko već sutra. (onaj deo od 1:00 do 2:00, jer zaista nemam baš vremena da sedim i skidam celu pesmu od 8 i po minuta). :wink: Naravno, ne mogu da garantujem da će zvučati TAČNO U UDARAC, ali mogu da garantujem da će zvučati osetno komplikovanije (naravno, ostaće u istom taktu). :mrgreen:

Hvala na pozitivnom komentaru, by the way. :)
Last edited by Derrick on 30 Jan 2009, 23:39, edited 2 times in total.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 30 Jan 2009, 23:32

добро звучи с обзиром на услове снимања, твоје умеће нећу да коментаришем јер се не разумем, али ми звучи до јаја

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Jan 2009, 23:37

e da, hvala za dmb :D
zelim vec duze vreme da cujem samo bubnjeve al nisam primetio da je neko na youtube-u radio drum cover te pesme.

p.s. zalepi izolirkom mikrofon za glavu :mrgreen:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 30 Jan 2009, 23:43

nenadnenad wrote:e da, hvala za dmb :D
zelim vec duze vreme da cujem samo bubnjeve al nisam primetio da je neko na youtube-u radio drum cover te pesme.

p.s. zalepi izolirkom mikrofon za glavu :mrgreen:
Ma, nema problema, nije teška pesma, odnosno njen takt, već bubnjar DMB-a ima (u toj pesmi) specifičan stil sviranja.Mislim, ti u taj takt u kojem se odvija pesma, možeš da "uglaviš" kakav god 'oćeš ritam, tako da ću ja da "uglavim" istu suštinu, samo ću je zakomplikovati (pošto vidim da voliš komplikovano :mrgreen: ).

A što se tiče ovoga za izolirku....nemaš pojma šta sam sve probao... :hide: :mrgreen: :lol:

sl0e

Post by sl0e » 31 Jan 2009, 00:04

Do jaja zvuci, uprkos top opremi za snimanje :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Jan 2009, 00:08

a mora malo da se promovishe po forumu... jbg konkurencija na jammu za mjesto bubnjara je prevelika :D

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 31 Jan 2009, 01:42

Duane wrote:a mora malo da se promovishe po forumu... jbg konkurencija na jammu za mjesto bubnjara je prevelika :D
Stravicna ako mene pitas :lol:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 01 Feb 2009, 00:35

@nenadnenad:

Odradio sam cover jednog dela pesme The Dreaming Tree, pa ću ga okačiti sutra (odnosno danas :wink: ) u toku dana, jer nisam kod kuće (ne kucam sa svog kompa). Više je tribute nego cover, jer sam se u početku silno namučio dok sam po'vatao random "ukrašavanja" ritma (ghost note, "igranje" hi-hat-om...), te sam odlučio da vidim da li gospodin bubnjar improvizuje na tim delovima. Na YouTube sam našao live izvođenje, i konstatovao da bubnjar i DEFINITIVNO žešće improvizuje jer je svirao taj deo prilično drugačije nego li u studijskoj verziji (gle čuda :roll: ). S tim u vezi, ja rek'o " 'ebeš onda da ga učim napamet", pa sam ga odsvirao na svoj način - u istom taktu, isti fazoni, samo bolje :mrgreen: (odnosno, meni bolje). :)

@Svi ostali:

Ljudi, 23 download-a, a svega 9 komentara, od čega (praktično) samo dva se odnose na "moj rad"... :( :wink:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Feb 2009, 00:54

Hvala :D
Ja nisam nesto preterano kompetentan sto se tice bubnjeva , mogu samo reci dal mi se svidja il ne.
steta sto nisi u Subotici ili ja u Beogradu :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Feb 2009, 01:18

Ili u Knjazevcu...

Ahh kako bih te vrbovao da sviras samnom... ma i cokoladu bih ti kupiJo..

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 01 Feb 2009, 11:51

Upravo slusam, totalno suprotno sviras od mene (sto je i vise nego dobro), svidja mi se tvoj latino feeling. I tacan si ko sat...jedna stvar mi smeta jako. Ne pokreces ni jedan bubanj. Kako bi rekli "mazis" bubanj. Sto je ok za swing, ali moras da udaris taj prelaz da peva nekad :)

Zasto nema vise ovakvih snimaka na ovom forumu...:P

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 01 Feb 2009, 12:07

ZER GUD!!! :)

Dosta dobro je ispao zvuk s obzirom na recording gear... :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Feb 2009, 13:20

Ja pochuo i odushevljen sam kaoi uvek, strava odsvirano, a ono shto mi se najvishe svidja je bash ono shto je, eto vidish, Zoli zamerio, meni se bash dopada kako udarash, taj udarac je tako chist i jak nekako, pogotovo po doboshu, vidi se vazhnost tj. chuje, pravilno nauchenih rudimenata. Super zvuchish snimljen, josh bolje nego uzhivo, valjda se uzhivo ne chuju sve suptilnosti.
I ne chudi se za broj komentara, ljude mrzi da komentarishu, i ja kad okachim neshto imam mnogo vishe downloada nego komentara, mada i saam ne prokomentarishem uvek jer nemam vremena a posle zaboravim, uglavnom za Sircove radove :lol:

Post Reply