Jedan od mojih literarnih radova.

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Cortex
The Necromancer

Jedan od mojih literarnih radova.

Post by Cortex » 13 Feb 2009, 01:25

Zbirka horror minijatura "Novi Dekameron: Horror Svakodnevnica", pricha br.1 - "ZLA POGACHA"

.......................................................Zla Pogača....................................................................

U kući Markovića, željno su iščekivali taj dan. Posve bizarnim spletom sasvim iskrivljenih okolnosti, drevni običaj odavanja pošte ratnicima svetlosti, pade i na njih. Sveti Velikomučenik Anoreksije, slavio se 6. Juna u 6 sati, svake godine i to je obaveza koju je srećna i berićetna porodica M. spokojno i radosno prigrlila. Tog jutra, otac je stigao pred crkvena vrata odviše rano, nedugo zatim nakupi se sveta, te uđoše. Zakoračiše u svet predestinirane harmonije boja, ukusa i mirisa; zvuk bajalica činio se u ovom ambijentu kao kakva pesma anđela. Vi treba da primite slavu, zar ne. Da. Čovek je zabezeknuto gledao kako mu naftalinska mantija izmiče. Pratim vas. Na sasvim animalnom nivou, osećao je ogroman strah pred ovim sedim čovekom, čije su oči pržile do same suštine. Običaj je, da vašu prvu pogaču dobijete od crkve. Najlepše zahvaljujem. Da slavite 100 godina! Sedi čovek, više se nije činio tako strašnim. Osećaj svoje kože na stvrdnutom testu, činio je glavu porodice srećnim. Ipak, prenevši pogaču preko praga, on oseti kako se u njemu nešto menja. Odjednom dobi neodoljivu potrebu da svojoj deci porazbija lobanje. Strese se od grotesknosti te pomisli i nastavi dalje. Zapališe sveću, dok opijajući miris tamjana prekrivaše sobu. Otac i sin. Uzrok i posledica. Oči u oči. Ruke na pogači. Prelomimo je, sine. U tom trenutku, kada utrošiše minimalnu snagu svojih mišića, pogača se pobuni. Bila je besna. Primoravajući oca da zadrži ruku na njoj, učini da on drugom gnevno, munjevitom brzinom zgrabi viljušku i zabije je u mozak svoga sina, kroz njegovo levo oko. Koprcajući se u posmrtnim trzajima, mladić se i dalje držao za pogaču, jer tako je ona htela. Hranila se njegovom krvlju, nijedna kap nije pala na pod. Ispražnjeno telo. Skljoka se. Pogača u jednoj ruci, kašika u drugoj. Pogača u jednoj ruci, kašika u srcu voljene životne saputnice. Vrisak. Lupa stepenica. Vrata dečije sobe. Smrskana. Gledao je kako joj, potpuno nemoćan, zubima kida vratnu žilu, osećao je vrelu krv i razmahane dečije ruke po sebi. Zla pogača je nezasita. Vekovima prokleto testo koje traži krv. Silazeći niz stepenice, skrhan bolom, svestan na ivici bezumlja, osećao je kako ga neka, do tada nepoznata, hladnoća preplavljuje. Životni sok. Voda živa. Otiče. Pogača jede. Sisa. Upija u samo grotlo pakla iz koga je satkana. Imao je snage još samo onoliko koliko mu je ona ostavila – da je položi na slavski stolnjak. U kući Markovića sada je vladao mir. Raskomadana telesa. Nigde ni kapi krvi. Beli, čisti stolnjaci. Sjajno, svetlucavo posuđe. Slanici, raspoređeni tako da snabdevaju i do 6 gostiju. Veliki trud domaćice. Veselje. Doći će mnogo rodbine i prijatelja. Dragi ljudi. Saborci kroz horor svakodnevnice. Na stolu. Pokraj sveće. Pogača. Polako, tiho i meko, jedna ruka se približavala stolu. Nadam se da ste zadovoljeni, gospodarice moja. Uz jedva primetnu škripu vrata, crna mantija napusti prostoriju. Šta se dešavalo u njoj, ostaje besmrtna nepoznanica za spoljašnji svet. Na ulaznim vratima, začu se zvono.

*Ne znam da li ovakve teme mogu ovde da se otvaraju ali ajde da probam. :D

** Napisano za vreme predavanja iz Operacionih Istrazhivanja, 13.10.2006.

**** Zbirka je inache zamishljena kao Novi Dekameron, zbirka od 10 minijatura chija je tema horror svakodnevnica. A shta je to? Pa to su najneverovatnije situacije koje vam se mogu desiti svakoga dana, mozhda bash u vashoj kuci, kuhinji i shta vec. Dakle, nema potrebe za vukodlacima, troglavim chudovishtima i slichno. :D Npr, peshkir kojim se brishete pobesni i krene da vam dere kozhu s ledja, takve stvari... :D

Eto. Hiljadu ljudi mi je trazhilo ovo da prochita pa evo, prekucao sam konachno nakon dve i po godine i evo, ne zhelim da ne podelim sa drushtvancem sa MF-a :)

****** Neki vec znaju da je nastala i pesmica vezana za ovo, a ko ne zna, neka ide na myspace.com/suctionforever pa neka pochuje, ako ga ne mrzi :)

Zhivela sloboda pisane rechi, smrt operacionim istrazhivanjima!

Derrick
MF veteran

Re: Jedan od mojih literarnih radova.

Post by Derrick » 13 Feb 2009, 01:36

Au, Cortex, šta reći. :shock: :) Pa, majku mu, ja ne mogu da verujem koliko je samo bizarno ovo što sam pročitao. Sada sa sigurnošću mogu da potvrdim da si metalac i to neki black-er! :lol:

A što se pesme tiče, sećam je se sa foruma Sveta Kompjutera (tamo valjda beše link), a tamo smo se i "upoznali" (preko tastature, pa zato pod navodnike). :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Feb 2009, 01:44

Malo zdrave bizarnosti i ventilacije nikome nije shkodilo :mrgreen:

Ja nisam bleker, ja sam zajebaniji, slusham Acid Mothers Temple.

A krenucu i Sun O ))).

:D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 01:55

moj favorit -->
Oči u oči. Ruke na pogači.
pocetak mi je haos, tu sam umrEo.. pogotovo kod anoreksija... al kasnije si malo ubijjo atmosferu :D
ima moj drugar slicnih radova, samo sto je on jos hardkorniji... nesto tipa neki maljevi cepaju ocne nerve ili makazama secha tetiva tako neke boleshture... :D tako da poznajem shtivo kekekeke... pocetak je stvarno genijalan! ocekivao sam posle njega neko monti pajton ludilo, da na kraju svi pocnu da skacu ko kenguri ili nesto slicno... :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Feb 2009, 13:44

Ma...pisano je taman da svega bude a ne previshe...ono...ima i onih stereotipa tipa 666,, 6. jun u 6 sati i tako to :) i to namerno tako, a nisam hteo sad da se izdrkavam previshe, vec kako mi dodje. Brate ipak su to predavanja bila, najdosadnija ikada. :) Ipak...su ona iz predmeta Upravljanje Kvalitetom bila najnajnajdosadnija ikada. Na njima sam napisao pesmu Silovanje Asistentkinje :mrgreen: ali to ovaj forum nece videti :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Feb 2009, 13:54

Odjednom dobi neodoljivu potrebu da svojoj deci porazbija lobanje
ahahahahaahahAHAHAHAHAHAHAhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

znaci naglas sam se smejao kod ovoga i nisam mogao da prestanem deset minuta ahahahhaa :)))))))))))

mada sam se smejuljio i na neke druge stvari, ovim si me kupio ahahahahahahahahahaha 'neodoljivu potrebu da deci porazbija lobanje' ahahahahaha bravo:)

kaci jos obvezatno!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 15:41

daj bre kachi silovanje assistentkinje! :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2009, 00:58

Evo, umesto te pesme :D , ide jedna druga, nije moja ali mi se mnogo svidja, lik je kralj, nemam pojma ko je, ali je pesma carska:

Хајде да будемо уређени пар у релацији ~(тилда)

Због тебе рушим куле,
због тебе бацам се под воз,
а наши погледи секу се у тачки Т.

У звезданој ноћи,
на плажи од уздаха,
летим кроз Еуклидски простор ε4(епсилон на четврти)
и замишљам изометријску трансформацију
која ме води до тебе.

Али твоја коса лелуја,
твој осмех топи.

Твоји глатки зуби
разбијају ме на дисјунктивне разреде
и ја постајем празан скуп.
Мој поглед је нула вектор.

Пред тобом рушим аксиоме,
а колена ми клецају.
Дах ми подрхтава
док описујем кружницу
око твојих груди.

Конструисаћу правилни седмоугао
Ако ме погедаш…

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2009, 01:00

Ja sam umro :D ovo je neki lik piso dok je spremao prijemni. Toliko je dobra pesma da nema rechi.

vasko

Post by vasko » 14 Feb 2009, 13:30

pesma je do jaja,bas je erotska,al trebao je da smanji dozivljaj sa ovom matemetikom jer je ovako geeky

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Feb 2009, 01:43

Duane wrote:daj bre kachi silovanje assistentkinje! :D
+1

vasko

Post by vasko » 15 Feb 2009, 12:36

cekaj da je siluje prvo

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Feb 2009, 13:26

Cortex wrote: Ja nisam bleker, ja sam zajebaniji, slusham Acid Mothers Temple.

A krenucu i Sun O ))).

:D
to brate!
AMT su legende, da ne pricamo os sunnO))).

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 20 Feb 2009, 22:50

kakve veze ima crkva i "razbijanje lobanja "? i to svojoj deci!

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 20 Feb 2009, 22:58

Djole_BB wrote:kakve veze ima crkva i "razbijanje lobanja "? i to svojoj deci!
Pa lik razbija lobanje svojoj djeci baš kad mu je slava... Slučajnost... Da je krenuo da izvadi izvod iz matične knjige vjenčanih (i baš tada odlučio da razbije lobanje svojoj djeci), umjesto Crkve bi bio MUP. Ne vjerujem da postoji neka namjerna simbolika. :wink:

Post Reply