blues by ness

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
ness

blues by ness

Post by ness » 03 Jun 2009, 17:09

Evo da okacim nesto novo,pa poslushajte.http://www.box.net/shared/oxjajjngy6

leonardo

Re: blues by ness

Post by leonardo » 22 Jul 2009, 12:32

not bad, naravno produkcija treba da se doradi i aranzmanski. Malo se treba opustiti i dati jos nesto osim sola na gitari.

ima stofa da se to jos razradjuje.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Jul 2009, 12:36

zvuci kao da nisi dobro uklopio gitaru u cjeli ova "sound".
nekako je "nedovrseno"...i kao sto rece kolega, "Malo se treba opustiti i dati jos nesto osim sola na gitari."
osim toga, jako interesantno uradjeno
:ziveli: :ziveli:

s cim si sve ovo radio? dibox? i koji programi?

ness

Post by ness » 22 Jul 2009, 14:46

Hvala kolege,bice jos radova nadam se boljih,i inspirativnijih. :D :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Jul 2009, 18:41

Koleza, posto pretpostavljam da ocekujes kritike na racun sviranja, 'ajde da bacimo nekoliko... :wink:

Perfect pitch, dobar bending i vibrato se sticu s godinama gitarisanja, kako jednom napisa uvazeni kolega DrGreenThumb, pa ne bih o tome tupio (takodje, nisam siguran da tvoja trenutna gitara uopste stima dobro na visim pragovima)...
Hteo bih da kazem koju o onome na cemu vec mozes poraditi... Fraziranje...
Imas tendenciju, kao i svaki mladi gitaros (podsetila me je tvoja svirka na sopstvenu svirku, u pocecima :) ), da pretrpavas pasaze tonovima... (Toga se tesko resiti i kasnije :oops: :hide: )
Za pocetak, bolje idi na krace, ali melodijski uverljivije fraze, i variraj ih... Fora kod bluza je sto je on idealna forma bas za takve vezbe fraziranja (jednu istu frazu, sa malim modifikacijama, mozes provuci kroz ceo ''krug''!!!)
Da, imas tendenciju takodje da samo redjas tonove skale, a to nije bas narocito zanimljivo za slusanje... (Zezaj se sa intervalima,gradi fraze medjusobnim kombinovanjem nesto udaljenijih intervala, to moze biti vrlo fino)
Takodje, menjaj i skale tokom sviranja (ovde si uglavnom u pentatonskom A molu, a podloga daje mogucnosti za razna eksperimentisanja: npr, promenis akord, promenis i skalu, da ucinis stvar malo zanimljivijom, opici i malo hromatike, sto da ne)...
Malo poradi na dinamici, daj solu neku gradaciju, od tisih, ''milovanje macke'' momenata do freneticnih bednovanja i zavijanja... :)

I naposletku, zajebano je improvizovati... Uciniti improvizaciju od preko 2 minuta interesantnom za slusanje, jeste veliki posao... Ja to ni sad ne radim dobro... :hide:
(Moze te (nas) utesiti da se ni mnogo bolji gitaristi ne snalaze bas uvek u tome)

Pozdrav, nadam se da ces ovo shvatiti kao izrazito dobronamernu kritiku. :ziveli:

ness

Post by ness » 22 Jul 2009, 19:06

Svaka cast Sinisa! Tvoje misljenje veoma cenim jer si iskren i ne foliras se, sto je meni veoma vazna osobina!Vidi se da imas bogat staz iza sebe,sto si i dokazao analizirajuci ovu moju "pesmicu". Naravno da sam razumeo tvoje kritike dobronamerno!Poslusacu te! :D :ziveli:

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 24 Jan 2010, 21:12

svidja mi se..bas je cool, opustajuce..

vasko

Post by vasko » 24 Jan 2010, 21:53

sinisake wrote:Koleza, posto pretpostavljam da ocekujes kritike na racun sviranja, 'ajde da bacimo nekoliko... :wink:

Perfect pitch, dobar bending i vibrato se sticu s godinama gitarisanja, kako jednom napisa uvazeni kolega DrGreenThumb, pa ne bih o tome tupio (takodje, nisam siguran da tvoja trenutna gitara uopste stima dobro na visim pragovima)...
Hteo bih da kazem koju o onome na cemu vec mozes poraditi... Fraziranje...
Imas tendenciju, kao i svaki mladi gitaros (podsetila me je tvoja svirka na sopstvenu svirku, u pocecima :) ), da pretrpavas pasaze tonovima... (Toga se tesko resiti i kasnije :oops: :hide: )
Za pocetak, bolje idi na krace, ali melodijski uverljivije fraze, i variraj ih... Fora kod bluza je sto je on idealna forma bas za takve vezbe fraziranja (jednu istu frazu, sa malim modifikacijama, mozes provuci kroz ceo ''krug''!!!)
Da, imas tendenciju takodje da samo redjas tonove skale, a to nije bas narocito zanimljivo za slusanje... (Zezaj se sa intervalima,gradi fraze medjusobnim kombinovanjem nesto udaljenijih intervala, to moze biti vrlo fino)
Takodje, menjaj i skale tokom sviranja (ovde si uglavnom u pentatonskom A molu, a podloga daje mogucnosti za razna eksperimentisanja: npr, promenis akord, promenis i skalu, da ucinis stvar malo zanimljivijom, opici i malo hromatike, sto da ne)...
Malo poradi na dinamici, daj solu neku gradaciju, od tisih, ''milovanje macke'' momenata do freneticnih bednovanja i zavijanja... :)

I naposletku, zajebano je improvizovati... Uciniti improvizaciju od preko 2 minuta interesantnom za slusanje, jeste veliki posao... Ja to ni sad ne radim dobro... :hide:
(Moze te (nas) utesiti da se ni mnogo bolji gitaristi ne snalaze bas uvek u tome)

Pozdrav, nadam se da ces ovo shvatiti kao izrazito dobronamernu kritiku. :ziveli:

e ovo se zove komentar! :ziveli:

vasko

Post by vasko » 24 Jan 2010, 22:08

nes preslusao sam muziku,bravo,zvuci svalerski totalno :ziveli:

ness

Post by ness » 24 Jan 2010, 23:42

vasko wrote:nes preslusao sam muziku,bravo,zvuci svalerski totalno :ziveli:

:lol: :lol: :lol: :ziveli: Hvala kolega !

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 25 Jan 2010, 00:05

Fina svirka... samo bih dao :1: na sinisake-ov komentar, s tim sto bih se prvo bacio na "Perfect pitch, dobar bending"! :ziveli:

ness

Post by ness » 25 Jan 2010, 00:11

Reverse wrote:Fina svirka... samo bih dao :1: na sinisake-ov komentar, s tim sto bih se prvo bacio na "Perfect pitch, dobar bending"! :ziveli:

Radi se na tome,radi se... :ziveli:

Post Reply