Fade (Tribute To OurSelves) - Live

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
sinisake
The original one

Fade (Tribute To OurSelves) - Live

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 03:21

Evo nekoliko pesama sa nase poslednje svirke...
Snimak nije bas najbolji, los prostor za ozvuku i snimanje, losi odnosi (prejak vokal, nema basa, itd), ali cuje se (kako-tako) sto bi trebalo da se cuje... :)

Za pocetak, za ljubitelje fuzza, jedan noise instrumental:
http://www.box.net/shared/xicmtk84lr
:)
(@guv'nor, ne secam se tacno, al' mislim da sam ukljucio u isto vreme Oktaviju i Srafciger, pa to ovako zvuci, cisto da cujes :lol: )

Za ovu ste vec videli spot ( :mrgreen: ), a ovde se (malo doduse) bolje cuje sta bi trebalo da bidne od pesme:
http://www.box.net/shared/ykiikf9ccc

Ovu sam poodavno predstavio kano instrumental na forumu, a evo je sad sa pevanjem:

http://www.box.net/shared/dsw66lh8gs

Cenicu vase misljenje, kao i uvek. :)

guv'nor

Re: Fade (Tribute To OurSelves) - Live

Post by guv'nor » 08 Jun 2009, 04:24

sinisake wrote:Za pocetak, za ljubitelje fuzza, jedan noise instrumental:
http://www.box.net/shared/xicmtk84lr

(@guv'nor, ne secam se tacno, al' mislim da sam ukljucio u isto vreme Oktaviju i Srafciger, pa to ovako zvuci, cisto da cujes )
U, svaka čast za ovo - Znaš kada bih ja imao mud... ovaj hrabrosti da uključim Oktaviju u riffu?! :bow: :D
Da, ovo je ili Oktavija ili si previše eksperimentisao da setinzima na SkruDrajveru. :mrgreen:
Mnogo mi se dopada onaj pad i trip pred kraj stvari. Tim fazonima su me zarazili rani radovi RHCP-a. Extra.
Samo razmišljam na glas, ali ja bih za to koristio Oktaviju+Šrafciger - sporiji-jedna-nota-bendinzi za onaj efekat zida od zvuka koji urla i polako kreće da iz'ede publiku!

U svakom slučaju, odlično! :bravo: Ne znam da li je zbog snimka ili čega već - jedina stvar koja me je cimnula je kada su, na pola gruvanja, odjednom negde nestale činele - ali opet, sasvim je druga stvar kada mi preko kompa slušamo, kako si ti rekao, ne baš najbolji snimak, a potpuno je druga priča kada ti uživo sve to dopire do ušiju i stomaka. Verujem da je bilo moćno na samoj svirci. :)

Odslušao sam samo ovaj jedan klip, jer sam video da sam "prozvan" :D - ostale slušam sutra uz kaficu, sada bih već samo lupao k'o zna šta... Vidiš da sam već počeo. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Jun 2009, 06:51

Sinisha :ziveli: Fino ,Fino!!! Od ove tri numere, najbolja mi je instrumental, ima tu energiju koju ja trazim kad slusam neshto. Naravno i ove dve pesmice su sasvim super, no instrumental me je dobio na prvu. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 10:00

Fala, guv'nor, na lepim recima!
Samo razmišljam na glas, ali ja bih za to koristio Oktaviju+Šrafciger - sporiji-jedna-nota-bendinzi za onaj efekat zida od zvuka koji urla i polako kreće da iz'ede publiku!
He, he, kad si pomenuo (te) bendinge, odmah se setim gitariste Pixiesa (Joey Santiago), i njegovih signature fora sa bendingom.
Krece sa E, na Fis, na primer, ali sporo, i cujes hod od jednog do drugog tona (pritom, OBE zice drljas, cuje se i fis i onaj ton dole, koji od E, preko F, i svih medjutonova, dolazi do FIS; ne znam da l' sam dobro objasnio:)). To opako i bolesno zvuci i sa obicnim drajvom, sa oktavijom - jede malu decu. :lol:

Nemanja, fala na komentaru, ako budete svirali tamo nadam se da ce to biti napolju... Unutra je stvarno tesko izboriti se sa zvukom&bukom, ako ne sviras blues... Kad se ukljuci dist - zbogom... :lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Jun 2009, 13:51

sinisake wrote:To opako i bolesno zvuci i sa obicnim drajvom, sa oktavijom - jede malu decu
Upravo! Pogotovo što je 90% vremena to jedan veeeliki falš. Ljudima nije jasno šta se događa, hvata ih panika, neki pomišljaju i da napuste mesto zbivanja - i kada stigneš do tog Fis-a, sledi oduševljenje i :bow: :bravo: :bow: :bravo: :D !!!

Evo odlušah i one dve - Super zvuče, vrhunski prijatan trip.
Sviđa mi se kako je sve to odradila pevačica i kako se snašla u "vatri" tvojih harmonija. :D
(hehe, upravo sam zamislio kako bih se ja pogubio u takvim promenama, da moram da pevam... :oops: )

Pitanjce - Što ste joj ostavili onako suv glas? Jel tako bilo i na svirci ili samo na snimku?
Opet, govorim iz svog iskustva - Kada je meni na svirkama potpuno suv glas, sam sebi smetam i često zbog toga idem u neki falšić... Srećom, devojka zna da peva i to veoma dobro radi (ze razliku od mene :mrgreen: ) pa joj se takve stvari ne dešavaju.
Jbga, moram i ja svašta da pitam... :D

Sve u svemu, začin C! :bravo: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 14:09

Hvala na pohvalama! :D

Glas i efekti - veruj, ne znam... Oni koji su bili zaduzeni za zvuk, kazu da je bilo efekta, al' da se nije dobro cuo, ali evo... i snimak kaze da ga zapravo nije bilo. :)

A inace, devojka je isla u falsic (ponekad i u fals), u vise pesama. U ovim pesmama toga ima ponajmanje, zato sam ih i okacio... :mrgreen:

Jbg, imali smo ocajan monitoring (nije drugar poneo njegove zvucnike, nego smo se, vrlo glupo, oslonili na gazdine plastikanere, i onda - dzaba ostale besne opreme :( ), a pevaljka jos uvek ne moze da se navikne na cinjenicu da sebe nikad nece cuti kako treba na svirci, dok god se ovo zove Srbija!!! :lol:
Jbg, ja vec 15 godina tako, ne cujem dobro ni gitaru, ni glas, pa sviram, sta da radim... :deda:

ness

Post by ness » 08 Jun 2009, 14:20

Iako je kvalitet snimka losh,ipak mi se svidjaju preslushane numere. To znachi da kada bi chuo isto ovo, ali uzivo,verovatno bi mi se svidelo mnogo,mnooooogo vishe!!! Slusao sam i ranije Sinisakeove radove na forumu,i sta reci,covek definitivno ima vanserijski talenat za komponovanje, sto bi se reklo "ono nesto". Izdvojio bih "hit" i "nova-c-mol" kao dve pesme koje se meni najvise svidjaju!Bend ima energiju (sto je najvaznije po meni),i nemogu da ga "ukalupim" ni u jedan pravac,ima tu svakakvih uticaja.Sve u svemu veoma dobro i nesvakidasnje!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 14:34

Fala, koleza...
:oops: :hide:

Ti ces recenzije da nam pises! :wink: :D :lol:

Kad ovako pozitivne kritike procitam, dodje mi da NE batalim sve ovo i da se ipak NE posvetim sviranju bluza. :D
(Ponekad sam vrlo blizu te odluke, iz mnogo razloga)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Jun 2009, 14:39

Ovo je ooohooodlicno! Sve tri, mada mis najvise svidja ova treca pjesenka, valjda zbog zanimljivih vokalnih deonica :D

Aje snimajte ovo u nekom fensi studiju pa da slusamo kao ljudi :bow:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jun 2009, 19:40

Hvala, ccciro. :ziveli:
A ne fensi studio, nikad vise. :wink:
Radice Pro Tools 2, fensi mikrofoni i pristojan ostatak opreme, ipak. Ne bismo vise da bacamo pare na studijske snimke kojima necemo biti u potpunosti zadovoljni. Naucili smo lekciju. :mrgreen:
(Treba bacati pare na pojacala i pedale!) :)

Inace, konacno imamo neko ''regularno izdanje'' (simbolican tiraz i distribucija) materijala iz 2004.
Sledece godine, na prolece, trebalo bi da se odradi malo ozbiljnije izdanje, u reziji Studentskog kulturnog centra u Novemu Sadu (ako se ne varam :hide: ).

Tu ce se naci neke od numera koje ste imali prilike da cujete.

Post Reply