Plan 9 Sound System - Autorski rad

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

sirac-šunka
vragolan

Plan 9 Sound System - Autorski rad

Post by sirac-šunka » 19 Jul 2009, 00:14

Eksportovah ovu prvu gotovu stvar, biće ih uskoro još:

http://www.box.net/shared/hrs52oq0ii

Pa bacite neki koment, ne bi stvar postala još i bolja...
Hvala :)

sinisake
The original one

Re: Plan 9 Sound System - Autorski rad

Post by sinisake » 19 Jul 2009, 00:20

Turite vise reverba na tu trubu i izbacite ono soliranje na basu... :P
Zezam se (za soliranje na basu), skinuo i preslusao dva-tri puta... Ok - filmska, pozadinska tema, interlude, kako ime i kaze, taman.
I pristojna prdukcija, za kucne (?) uslove... Imas neki horus na basu? (Ja bi' to sklonio i ostavio sto cistiji bas)
Lepo ti je ime benda. :lol:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 19 Jul 2009, 01:01

svidja mi se, bas je ono opustajuca, uvlaci se pod kozu :) onaj dio od 0:33 sa gitarom i trubom mi se bas svidja mozda kad bi bilo malo duze ili nesto dodat na gitari jos :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 19 Jul 2009, 01:07

Solomon wrote:svidja mi se, bas je ono opustajuca, uvlaci se pod kozu :) :ziveli:
slazem se sa solomonom, skinuo sam pesmu i trenutno je slusam, extra je i svaka cast
:ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 19 Jul 2009, 01:15

Hvala na komentima!
@Sinisake: Možda još malkice reverba doturim. A i solo ću malo da doradim tačno se oseti momenat kad sam ga zakako :P :oops:

@Solomon: Biće još malko gitara, ovo je radna verzija, ja sam svirao gitare, a ima i onih u bendu koji za razliku od mene znaju da sviraju i gitaru.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 19 Jul 2009, 19:14

Evo prizavrsena jos jedna:
http://www.box.net/shared/j1ys6bciub

Malo je slozeniji miks u odnosu na prethodni, ima iljadu i nesto kanala, jedva sam se izborio... :?

Samo da se zna, radice se tu jos, pa ca da izidje i nesto bolje nadam se. Za sada su ovo, jelte, demo verzije.

Pozz, palim za nekoliko sati na more, necu se vise logovati!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Aug 2009, 22:32

Bili smo i na Televizor! :D
"Muzicki festival medija opstine Medijana" se zvao festival, odrzan u petak, 31. jula.

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5JKoqjYvUJ8&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5JKoqjYvUJ8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

P.S. Nemojte da skidate ovu drugu pesmu sto sam okacio (ovaj latino "Special Bithday" stvarno sam skroz usro mix, a vise nikad necu da kacim stvari u kojima je vokal sniman dinamickim mikrofonom, obecavam.

P.S.S. E da ispadnem i lokal patriota pa da dodam da je na festu sviralo jos ukupno osam bendova, npr. Styptic, Neckbone, Srebrna kisa kerozina, Proces, Plazma... i svi su mi se dopali i stvarno su bili odlicni.

New tracks coming soon!

Bozha

Post by Bozha » 07 Aug 2009, 00:51

Svaka cast Sirac. Ozbiljna svirka. Mozda malo preozbiljna... Pogotovu za festival. Onaj Birthday mi se vise svidja. Moderniji je, vise je za dzhusku, a omladina voli da dzhuska. Nemojte biti preozbiljni!

btw, podsetili ste me na drugove pionire iz susedne republike. Oni to rade za primer... http://www.youtube.com/watch?v=zIc1QylQiC0

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Aug 2009, 15:44

Koji bas koristi ovaj basista? Na kom pojacalu je svirao gitarista? Koji mikrofon je pevaljka koristila? Kako je ovo snimljeno? :wink:

Zezam se, dobra svirka! :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Aug 2009, 15:56

sinisake wrote:Koji bas koristi ovaj basista? Na kom pojacalu je svirao gitarista? Koji mikrofon je pevaljka koristila? Kako je ovo snimljeno? :wink:
hahaha :mrgreen: Tako mi i treba...
:)

Hvala na komentarima...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Aug 2009, 16:06

E, sirac, ovo sa teveja vasa stvar?

Sad jedna zamerka, ako moze? Moze, ok...

Ne znam, ja bih malo harmonijski prosirio ovaj song, da prostis. U sustini, cela se zasniva na dva akorda (osim onog malog mudernog, fusion dela, koji je kao neki bridge)... Meni je to malo monotono...
Sta ja znam, da ubacite neki ubedljiviji refren? I neki bridzic, i to...

Vidi se da ste radili na aranzmanu, usviranost je evidentna, mozda samo malo da se poradi na harmonijama i melodijama?

Ako ste se svesno opredelili za minimalisticki pristup, ok.

ako nije vas stvar, jos bolje. :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Aug 2009, 16:43

Naša je stvar. I jest minimalistička, uglavnom po opredeljenju, a i bila je prva autorska, pa je ostala u takvoj formi. Verovatno da neće tu mnogo šta da se menja. Ja bih za TV izabrao bilo koju drugu stvar koju smo odsvirali, ali šta da se radi, dobro da su i ovo pustili.

U stvari, tebi se generalno ne dopada baš, sad kada pročitam ponovo šta si napisao? Sasvim legitimno, mogao si i direktno to da kažeš :wink: :D

A drago mi je da si pomenuo usviranost..., pošto smo sa ovim bubnjarčićem imali celu jednu probu, dečkić je svega 18-19 godina star, deset godina ima manje nego ja... A drugo, retko kad sviramo na većim binama, meni je bilo prilično zaebano da se naviknem, sve mi nešto glasno, tek sam se na trećoj pesmi malo opustio, a ova je bila prva...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Aug 2009, 16:49

Lep telekaster! Muzikica je onako leprshava letnja, ja bih u sred palalala ubacio neki mastan drajv sa drop cis :mrgreen: , ali to sam samo ja, stari drone metalac. :XD: ..Shalim se. Super zvucite!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Aug 2009, 16:50

U stvari, tebi se generalno ne dopada baš, sad kada pročitam ponovo šta si napisao? Sasvim legitimno, mogao si i direktno to da kažeš :wink: :D
:palica: E, jeba ga ti sad, sto bi rekli Kordunasi...

Reko sam tacno ono sto mislim... Da mi se uopste ne dopada, ne bih ni komentarisao verovatno... ;)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Aug 2009, 18:11

sinisake wrote:
:palica: E, jeba ga ti sad, sto bi rekli Kordunasi...

Reko sam tacno ono sto mislim... Da mi se uopste ne dopada, ne bih ni komentarisao verovatno... ;)
Ma jasno be cika-Siki, zbog toga su usledili i :) :D

Mada, iskren da budem, umeju ljudi malo da pokude pomenutu pesmu. Npr. ovaj mladi bubnjar rece da mu se najmanje dopada od cetiri koje smo morali da uvezbamo na jednoj probi. Ali, opet, on je uhvatio snimak na TeVeju i okacio na YouTube, tako da, javno se, evo zahvaljujem.

Inace, decko uskoro pali za BG, pa eto nadam se da ce ga neko lepo iskoristiti u svom bendu kada vec mi ne mozemo. Ja bih mogao to da isprovodadzisem :)

@Nemanja: Thanx!

Post Reply