90-te

Ostali muzicki pravci

Moderator: Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Jun 2007, 12:50

ih, ja ovoga imam mnooooooooooooooooooooooogo:)
zanimljivo da nisam to slusao kada je bilo aktuelno, tj bas sam pljuvao zesce po tome, a sada volim da se ponekad okupam u nostalgiji ahahah:)
jebote, pa prvi put sam poljubio zensko kad je islo 'dal si ikada mene voljela' od kneza, ekskurzija, peti razred, jebiga, to ne moze da se izbrise:)
najjace od svega naravno - dee monk - samo zelim da znam:)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Jun 2007, 12:52

Critical wrote:Tek je dvan'es' sati povedi me da ne bude dosadno ,ona nece znati
YEAH ,give it to me :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nemoj huliti, raskinucemo, nije povedi me nego zavedi me!

:D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 12 Jun 2007, 13:03

Sorry my lover :lol:
Jebiga zaboravio sam kako ide :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 01 Jul 2007, 04:17

jel smem da linkujem uploadovano?
mislim, cisto sumnjam da ce se mobi dik ljutiti zbog autorskih prava?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Jul 2007, 12:55

Ne.

DirtyDiana

Re: 90-te

Post by DirtyDiana » 22 Dec 2007, 19:01

Ma, muzika kao muzika je valjala do početka 90ih...ovo posle je :grummel_2:

kljaja

Post by kljaja » 24 Dec 2007, 14:44

Ne slazem se po meni je muzika valjala do 90-ih mislim i u devedesetim ali i prije devedesetih je muzika bila jako kvalitetna a u 21.vjeku se pokvarila . :D

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 24 Dec 2007, 14:51

Kljajo, mislim da se ovde ne govori globalno o muzici 90-tih, vec samo kod nas, znachi taj disco/pop koji je tada harao....

Void
kulen zmija

Post by Void » 25 Dec 2007, 17:50

Sad je najlakse biti na vrhu i raditi i tezgariti i mlatiti masne pare za Grand. Ajde ljudi realno, gde je Seka Aleksic bila pre 8-9 godina? odgovor je- djuskala u nekom klubu sa drugaricama, i onda je resila da promeni svoj zivot na "bolje" i da se prikljuci bolesti covecanstva nama poznatijoj kao Grand Prodaksn ( namerno sam napisao po Vuku ). Da ne duzim mnogo, Seka je samo popusila malo vaznijim ljudima i oni su je ubacili u Grand, dajte ljudi, ona nema nikakve pevacke sposobnosti, nikakvog smisla za tekstove, uostalom i onako ih ona ne pise, zato sto ne zna....sami pogledajte kako je popularna, a pre par godina nije bila niko i nista, niko joj nije ni ime znao, i odjednom " preko noci " je postala poznata, gore sam napisao i na koji nacin.....po meni muzika '90 je bila kvalitetnija nego danas, zbog toga sto danas imas previse toga na TV'-u, ranije nije bilo TOOOOOOLIKO popularno kao sada,a sigurno su imali pametnije textove od recimo: "Napravi mi sinaaaaaaaaaa, po svetlima kazinaaaaaaaaaaa", i tome slicna sranja....jednostavno mi se gade, i nista vise.....nemam vise komentara od toga....

Zao mi je kad vidim neke rockere ili metalce koji znaju "znanje" i milijardu puta su kreativniji, pametniji i bolje obrazovani nego te folk zvezde, ali nema od toga nista, ovde jedino vlada zakon: Sviraj narodnjake i tezgari kao najveca sisa, ili umri.........malo ljudi uspe, stoga sada jos manje pokusava jer misle da ce da propadnu.....posle se ljudi pitaju zasto nemamo bendove u inostranstvu, a imamo toliko potencijala.....pa.....eto vam odgovor....

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 18 Sep 2008, 22:11

ma dobra je zika 90- ih dok god se ne shvati ozbiljno.

vasko

Post by vasko » 19 Sep 2008, 01:45

pa 90-tih i jeste bila najbolja muzika...metallica,nirvana,sepultura,pantera,slipknot '99...sta je od tad izmisljeno? evansence i him...give me a break

a meni je tek je 12 sati i u krivinu 200 na sat do jaja,bez zezanja

a i sta je u srbiji postojalo pre toga? tozovac i miroslav ilic?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Sep 2008, 02:38

kao sto sam vec rekao, imam neverovatnu nostalgicnu povezanost, kao na primer pomenuti prvi poljubac, sa domacim densom devedesetih, osim toga, ta muzika je sranje sa neke 'artisticke' tacke gledista, ali je dobro sluzila svrsi i u svetu i kod nas, tako da mislim da treba da se posmatra sa tim na umu, znaci da se gleda samo kroz prizmo svog konteksta. isto kao sto necemo porediti betmena sa aleksandrom nevskim. ako to uradimo, betmen pada na svakoj usporedbi, ali ako ga gledamo u njegovom zanru i nameni, betmen ispada jedan od najboljih filmova.
ali ono sto je interesantno je da nismo nesto zaostajali za svetskim trendovima tada, pa i produkcija je bila okej, naravno, pola pesama su kradene, ali nisu sve. u svakom slucaju, ta muzika je bila nekako pozitivnija, ajde da lupim i zdravija od granda. i tekstovi i prezentacija su bili na visem nivou ipak, i sustina pesama je bila normalnija. usudicu se da kazem da je bilo objektivno vrlo solidnih ostvarenja.

pipistrello

Post by pipistrello » 19 Sep 2008, 10:29

Mislim da je tada bilo pevaca koji su pevali i koji su manje pevali na playback.Neuporedivo je ta muzika bila bolja od danasnje...Mada... :? i tada je postojala koliko se ja secam umesto grand-zam produkcija...Pretpostavljam da je danas samo narasla ta zam-grand-pink produkcija pa je ubila 90-te

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Sep 2008, 11:04

bilo je narodnjaka, ali ih je bilo neuporedivo manje, znaci bila je ceca, dragAna, lupam, nino, mira skoric i tako to, dizelaskih densera je bilo vise, ali tu je i bilo nekog kvaliteta kad se probere, ako objektivno gledamo. ono sto je kul je sto je bilo i drugih tripova, znaci bio je jedan ritam nereda, pa ovi matori bendovi koji su intenzivno svirali tada, pa kkn, pa onda sansajn, ajzbrn, nikad nisam vise isao na svirke nego devedesetih. sve u svemu, kad se izuzme ekonomsko-socijalna oblanda, bila je i zdravija atmosfera u muzici nego sada. cak i one przacke dizelaske pesme su barem bile u fazonu 'zajeban sam lik, oko za oko zub za zub, ratnicki kodeks, barbarian charge, better to burn out than to fade away' i tome slicno, neuporedivo zdravije u poenti (iako ne podrzavam) u odnosu na ove sad splavarske 'dodji da se ***** zato sto imam para' pesme. pa cak i ta ceca je pevala pesme tipa beograd, znam, kukavica i tome slicno koje su koliko-toliko smislene i u aranzmanu i u tekstu, posle je pala dekadencija cak i u turbofolku.

pipistrello

Post by pipistrello » 19 Sep 2008, 16:17

nekada je vladala kvalitetnija muzika i bilo malo sunda,a danas vlada sund,a ima malcice kvalitetne muzike-verovatno se sakrila iza svih tih sr... pa je i ne primecuju ljudi

Post Reply