Sunn O)))

Ostali muzicki pravci

Moderator: Trooper

Post Reply
Frostensen

Re: Sunn O)))

Post by Frostensen » 04 Jul 2010, 03:06

crtica ne postoji ;)

A da.. shto se tiche pravila.. Njih sprovodi pijani Mirko Ognjanovic koji na izlozhbi 60 god. fak.prim.um. okachi shpanski zid sa dve crne zagrade... .... i .... zato Vid ima 10 a ne 5 ... :facepalm:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2010, 08:41

Podsećam sve zainteresovane da su svi članovi Sunn O))) bolji muzičari od (svih?) gitarista Muzičkog foruma.

To što su u bendu Sunn O))) odabrali da sviraju drone nema veze sa njihovom tehničkom potkovanošću.

(Isto kao što je Pikaso bio zavidan crtač koji je odabrao da "žvrlja", tako ni Sunn O))) ekipa nije grupa prolaznika koja se slučajno prihvatila gitara.)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Jul 2010, 09:47

Pa ne bih rekao da je iko komentarisao sviračko umeće. Kako god da je, meni je stvarno svejedno šta oni sviraju na privatnom jamu i u dnevnoj sobi, pošto se ne pajtam sa njima, i ne učestvujem u privatnim jamovima. Šta više, verovatno bih imao daleko više razumevanja za to što rade kao Sunn O))) da je to njihov zanatski plafon. Ovako, otvaraju se tu raznorazna pitanja o motivima... da ne širim priču...

Stanko

Post by Stanko » 04 Jul 2010, 10:08

Samo da dodam da su ovakve rasprave upravo jedan od razloga postojanja benda, bacili su buvu, i sad ljudi se ubise raspravljajuci se :)
moje misljenje

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 04 Jul 2010, 14:07

Rocket Roll wrote:Podsećam sve zainteresovane da su svi članovi Sunn O))) bolji muzičari od (svih?) gitarista Muzičkog foruma.

To što su u bendu Sunn O))) odabrali da sviraju drone nema veze sa njihovom tehničkom potkovanošću.

(Isto kao što je Pikaso bio zavidan crtač koji je odabrao da "žvrlja", tako ni Sunn O))) ekipa nije grupa prolaznika koja se slučajno prihvatila gitara.)
sad si me zbunio, ja sam skontao da se ovde uopste ne govori o njihovoj tehnickoj potkovanosti. otkud znam, dal su potkovani ili ne mi je informacija u rangu da gitarista nosi najke. hocu reci da ne znam otkud ti sad da napises takav post, ne zezam se, nego sam sad malo dezorijentisan:)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2010, 14:21

Ja sam (pogrešno?) razumeo da se neko u toku ovog topika (ne ti, Doolio) poziva na tehničku uspelost umetničkog dela kao kriterijum za procenu umetničke vrednosti.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 04 Jul 2010, 14:37

zavisi sta je tehnicka uspelost i sta uopste znaci taj termin, ali opet ne vidim kakve to ima veze sa njihovom tehnickom potkovanoscu, u smislu toga da ja posmatram neki njihov produkt - ja mogu da budem super tehnicki potkovan svirac harmonike i da sednem na harmoniku i ta pesma ce biti losa neupitno. isto tako, mogu da budem super tekstopisac, pa da izdrkam neko sranje od teksta. moji opsti kvaliteti ne moraju imati udela u konkretnom poduhvatu. a trebalo bi da gledamo konkretan poduhvat, tj bend sunn. dakle, njihova tehnicka potkovanost koju vidimo iz njihove biografije, nastupa itd. moze i ne mora biti utkana u bend sunn.

sto se tice te price oko tehnicke potkovanosti, ona je svakako jedan od faktora, ali i dalje samo jedan od. tapi je solidan tehnicar, pa su mu sve slike sranje, sagal je los tehnicar pa su mu slike fenomenalne. isto tako sagal je losiji od nekog kompletnijeg lika, a sa druge strane, tapi je sasvim lepo ziveo od svojih slicica i bio poznat i priznat.
Last edited by Doolio on 04 Jul 2010, 14:51, edited 1 time in total.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 04 Jul 2010, 14:49

da, verujem da frostensen pod svojim merilima nije podrazumevao samo te predrkane tehnikalije u uzem smislu, a da si ti tako shvatio. zato sam i napisao 'zavisi sta znaci tehnicka uspelost'. pikasove zvrljotine su tehnicki uspele recimo (ne sve, posto je matori voleo da se sprda cesto).

Mogut

Post by Mogut » 04 Jul 2010, 20:59

Kristijan wrote: Šta više, verovatno bih imao daleko više razumevanja za to što rade kao Sunn O))) da je to njihov zanatski plafon. Ovako, otvaraju se tu raznorazna pitanja o motivima... da ne širim priču...
Sviraju drone za pare...

Bluesko

Post by Bluesko » 04 Jul 2010, 22:08

Da citiram Kobejna

"Ja ne znam da sviram gitaru kao Segovija... Ali ni Segovija ne zna da svira kao ja..."

Trik kveshchn: Ko bolje svira gitaru...? ^^

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Jul 2010, 22:11

Mogut wrote:
Kristijan wrote: Šta više, verovatno bih imao daleko više razumevanja za to što rade kao Sunn O))) da je to njihov zanatski plafon. Ovako, otvaraju se tu raznorazna pitanja o motivima... da ne širim priču...
Sviraju drone za pare...
Ili možda zato što vole?

Stanko

Post by Stanko » 04 Jul 2010, 22:20

nebojsak wrote:
Mogut wrote:
Sviraju drone za pare...
Ili možda zato što vole?
ma za pare, prodane duse...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 04 Jul 2010, 22:39

Bluesko wrote:Da citiram Kobejna

"Ja ne znam da sviram gitaru kao Segovija... Ali ni Segovija ne zna da svira kao ja..."

Trik kveshchn: Ko bolje svira gitaru...? ^^
segovija:)
to da segovija ne zna ko kurt se odnosi na senzibilitet, ne na umece sviranja. i tu dolazimo do cuvenih 'nemuzickih' mera.

Bluesko

Post by Bluesko » 04 Jul 2010, 22:42

Igzakli........ ^^
Zbog toga je Clash veliki bend, a Malmsteen hulja :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Jul 2010, 23:13

Stanko wrote:
nebojsak wrote:
Mogut wrote:
Sviraju drone za pare...
Ili možda zato što vole?
ma za pare, prodane duse...
Wow, momci, kako se vi dobro zezate! A što dobro provaljujete! Je l' mogu da zapišem ja ovo, pa onako u društvu da serviram?

Rekoh, neću da širim priču, ali računam da je red da vas obavestim da ste pogodili k'o prstom u bulju. A sad nastavite da budete megagotivni.

Post Reply