Pomagajte ljudi!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ivan ipi

Pomagajte ljudi!

Post by ivan ipi » 25 Jul 2009, 09:49

E, ovakoooo..... posto nisam znao koje je pravo mesto da postavim pitanje odlucio sam se da ga postavim kao pitanje o opremi - zato sto sam ubedjen da ce mi biti potrebna kupovina te neke nove opreme... da skratim :D
Ja imam problem sa ljudima... pogadjate koji?! ne mogu da okupim bend. zivim u Krusevcu, i mislim da bih nasao basistu pre u Presevu nego ovde :D ... ja sam gitarista, burazer mi svira bubnjeve... i nikako da nadjem ostatak ekipe..
Dakle, meni bi trebala sprava, u kojoj bih mogao da otkucam/nasnimim/skinem sa neta/sta-god - bas, ritam gitaru i to...ali to naravno treba da zvuci realno a ne nekako cudno i budjavo. Ne znam da li je potrebna masina za midi fajlove ili sta vec.Uglavnom, gledao sam neke gitariste na youtube-u, i neke bubnjare koji sviraju uzivo, a ostatak benda na traci :O.o: .. skroz sam sto se toga tice neuk, najblaze receno..tako da bilo ko koji zna kako da prevazidjem ovaj problem, neka mi se javi, i neka mi objasni sta mi je potebno od opreme, i kako se to sve radi ,i slobodno ljudi javljajte se samo napred!
keep on rockin' :ziveli:

Wook

Re: Pomagajte ljudi!

Post by Wook » 28 Jul 2009, 23:30

Mislim da za ovako nesto Guitar Pro moze da odradi posao :) Samo treba da nadjes RSE pack-ove koji, jelte, daju "realisticni" zvuk... Ne znam, to mi sad pade napamet, mada pretpostavljam da (ponovo) necu biti u pravu, tako da mozes da sacekas i druge odgovore :)

buki85

Post by buki85 » 29 Jul 2009, 00:26

Kod nas u nisu cika ciga iz grupe mama rock godinama radi tako.On ima matrice koje pusta na obicnom cd plejeru koji ukljucuje u razglas,i naravno gitaru i to je to.Matrice super zvuce,i uradjene si tako da kad treba da ide gitarski deo on ga svira a u pesmi prosvira koju skalu,neki akord i peva.Ne znam kako i ko mu je radio matrice ali stvarno jako dobro zvuce,puno bolje od midi fajlova.Mozes i ti tako nesto da uradis :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Jul 2009, 00:27

Wook wrote:Mislim da za ovako nesto Guitar Pro moze da odradi posao :) Samo treba da nadjes RSE pack-ove koji, jelte, daju "realisticni" zvuk... Ne znam, to mi sad pade napamet, mada pretpostavljam da (ponovo) necu biti u pravu, tako da mozes da sacekas i druge odgovore :)
guitar pro ti je jedan od laksih, tj. do sada nisam video laksi...kao sto rece Wook.
:ziveli: :ziveli:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 29 Jul 2009, 15:24

Hvala drugari na savetima.... :D ....to sa guitar pro-om mi je jasno kako...samo me zanima da li je potreban jos neki dodatni uredjaj(osim kompa naravno :) ) i kako ja prikljucujem na ozvucenje ili sta-vec? to za matrice mi nije bas jasno... mislim, znam da dosta ljudi radi preko matrica...ali meni je to skroz strano...

Post Reply