Pre par meseci sam pazario gitarski half rack procesor yamaha fx500,iskljucivo da bih ga koristio za specijalne reverb efekte,i to na sledeci nacin - stavljanje procesora u true bypass loop,i pozivanje memorisanog reverb preseta po potrebi,znaci ne zelim da digitalizujem ceo signal bez potrebe kada ne koristim efekat sa yamahe,mada ni to ne zvuci tako strasno kako sam ocekivao.E ,sad dolazimo do problema koji sam i predvideo...baterija koja drzi presete je pukla odavno,sto znaci da je momentalno nemoguce memorisati bilo kakav preset (retro procesor tehnologija iz osamdesetih, i stari spx ima istu varijantu za cuvanje preseta).
Nisam mogao uspesno da fotografisem bateriju u procesoru,pa sam na netu potrazio nesto slicno,i nasao ovo

Baterija je vrlo slicna,ako ne i ista,ali je ova u procesoru zalemljena,pa ne mogu da procitam sve oznake,ali sve sto mogu da vidim na ovoj mojoj se podudara sa ovom koju sam okacio...a tu je i famozno upozorenje od strane yamahe - 'nikako ne pokusavajte sami da zamenite bateriju,idite u ovlasceni yamaha servis,bla,bla'...
Zanima me:
- gde moze da se nadje ovakav tip baterije kod nas?
- koliko okvirno moze da kosta?
- da li je dovoljno znati koristiti lemilicu da bi se zamenila potrosena baterija? (ova moja je,onako,manje-vise nevesto zalemljena!)
Mislim da je to sve...hvala unapred.